Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Israelische Couscous Nutrition Information

Voeding van couscous versus rijst

 1. Israëlische couscous, ook wel parelcouscous genoemd, is een pasta. Het Israëlische bedrijf Osem claimt het in de jaren vijftig uit te vinden, maar het bestond in feite al lang daarvoor in Noord-Afrika, Palestina, Jordanië, Syrië en Libanon. Israëlische couscous is gemaakt van een mengsel van griesmeel en tarwebloem en is groter dan de kleinkorrelige gele couscous van Noord-Afrika. Israëlische couscous is geroosterd om het een nootachtige smaak te geven, waardoor het ook een steviger pasta is, zodat het beter bestand is tegen vloeistoffen en langere kooktijden.

Calorie-inhoud

 1. Israëlische couscous wordt gemaakt met volkoren of witte bloem, de laatste is de meest voorkomende en traditionele variëteit. Het caloriegehalte in de originele Israëlische couscous is 180 gram in een portie van 1/3 kopje. Voor de volkoren Israëlische couscous daalt het aantal calorieën tot 170 gram in een portie van 1/3 kop.

Macronutriënten

 1. Beide soorten Israëlische couscous hebben slechts 1 gram totaal vet per portie van 1/3 kopje en geen van beide variëteiten bevat natrium of cholesterol. Elke variëteit heeft echter 39 gram koolhydraten. De Israëlische couscous met witte bloem heeft 6 gram eiwit, terwijl de volkoren variëteit 7 gram heeft. Volgens het Institute of Medicine is de aanbevolen dagelijkse inname of DRI voor koolhydraten 130 tot 210 gram voor mannen en vrouwen. De DRI voor eiwitten is 46 tot 71 gram voor mannen en vrouwen. Een portie Israëlische couscous van 1/3 kopje levert tussen 8,5 en 15 procent van de DRI voor eiwitten en tussen 18,6 en 30 procent van de DRI voor koolhydraten.

Een bron van voedingsvezels

 1. Beide variëteiten van Israëlische couscous bevatten voedingsvezels, met 2 gram per 1/3 kop portie in de variëteit witte bloem en 6 gram per portie in de volkoren couscous. Voedingsvezels zijn belangrijk om je dieet veel te geven, waardoor je je vol voelt en het risico op overeten vermindert. Het is ook belangrijk voor het gezond houden van je darmen, en stimuleert voedsel om door je darmen te gaan, omdat het je ontlasting groter maakt. Volgens de Colorado State University Extension consumeren de meeste Amerikanen niet voldoende voedingsvezels. Een portie witte couscous van 1/3 kopje levert tussen 9,5 procent en 5,3 procent van de DRI voor voedingsvezels, terwijl de volkorenvariëteit tussen 15,9 procent en 28,6 procent van de DRI voor voedingsvezels heeft.

Vitamine- en minerale inhoud

 1. Beide variëteiten van Israëlische couscous bevatten ijzer, hoewel de volkoren variëteit 10 procent van de dagelijkse waarde per portie van 1/3 kopje heeft, terwijl de variëteit witte bloem slechts 4 procent van de dagelijkse waarde per portie. IJzer is een essentieel mineraal dat helpt hemoglobine en myoglobine te creëren, eiwitten die zuurstof door uw lichaam transporteren. IJzer is ook nodig om bloedcellen te vormen. De variëteit witte bloem van Israëlische couscous bevat geen calcium, maar de volkoren variëteit heeft 2 procent van de dagelijkse waarde voor calcium per portie. Calcium is nodig om uw botten en tanden sterk te houden en om uw bloedvaten te verwijden en te vernauwen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407