Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Jalapenos: de Jalapeno-peper helpt verkoudheid voorkomen, hoofdpijn chronische ziekte

33 eenvoudige recepten voor rundergehakt

 1. Heerlijk in maïsbrood, mangosalsa, gevuld met roomkaas of vaak genoten als poppers in de plaatselijke pub, bijna iedereen weet dat de jalapeno-peper een serieuze peper kan zijn. Hoewel jalapenos meestal vrij klein van formaat zijn en ongeveer twee tot vier centimeter lang zijn, hebben ze een vrij krachtige smaak van vuur - en het is die krachtige smaak die hen qua voeding een krachtige peper maakt.

 2. Jalapenos bevatten een stof die bekend staat als capsaïcine. Deze verbinding maakt plaats voor zijn vermogen om u te helpen kanker te bestrijden, gewicht te verliezen, bacteriegroei te voorkomen, de verkoudheid te bestrijden door zijn antioxidanten, helpt migraine-aanvallen te stoppen en kan het gezichtsvermogen verbeteren. (1) Laten we ingaan op deze hete peper en de voordelen van jalapenos verkennen.

Voordelen van Jalapenos

 1. De capsaïcine in hete pepers kan helpen bij het elimineren van migraine. Capsaïcine kan pijnpeptiden afgeven en wanneer het lokaal wordt aangebracht via een capsaïcegelei-achtig product, is gebleken dat het neuropathische pijn vermindert en zelfs elimineert. Studies tonen aan dat meer dan 50 procent van de geteste patiënten pijnvermindering had tijdens aanvallen van milde tot matige intensiteit. Topische capsaïcine kan arteriële pijn verlichten tijdens een migraine-aanval bij mensen met arteriële gevoeligheid van de hoofdhuid ook. (9)

 2. Slechts één jalapenopeper bevat 17 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A voor mannen en 22 procent voor vrouwen, waardoor het een geweldige optie is voor een betere gezondheid van ogen en huid. Een manier om het te krijgen is via de chipotle-peper, een gerookte jalapeno. Dit pittige juweeltje bevat belangrijke fytonutriënten genaamd luteïne en zeaxanthine. Ze zijn belangrijk omdat ze hun weg vinden naar het netvlies, een goede gezondheid voor de ogen bieden, en volgens de American Optometric Association zou het krijgen van een gezonde dosis van deze voedingsstoffen kunnen helpen het risico op het ontwikkelen van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie, chronisch oog te verminderen ziekten en staar. (10)

 3. Jalapenos bevatten een speciale natuurlijke plantaardige stof genaamd capsaïcine. Deze verbinding is vrij uniek omdat het de jalapeno als medium in warmte op de Scoville-schaal zet, wat zich leent voor een flink aantal gezonde voordelen.

 4. Een studie uitgevoerd aan het Luohe Medical College in China identificeerde capsaïcine als een mogelijke natuurlijke behandeling voor kanker, omdat het de groei van tumoren stopt door het eiwit uit te schakelen dat hun groei bevordert. In het bijzonder werden borstkankercellen getest met capsaïcine om te zien of het de groei zou remmen. De studie wees uit dat het inderdaad de groei van borstkankercellen remde, wat een manier kan zijn om kanker op afstand te houden. (2)

 5. Verder onderzoek van het Department of Nutrition and Food Science, College of Agriculture and Natural Resources aan de University of Maryland merkt op: "Capsaïcine heeft aangetoond de expressie van verschillende genen die betrokken zijn bij kankercel te veranderen overleving, groeiachterstand, angiogenese en metastase. Onlangs hebben veel onderzoeksgroepen, waaronder de onze, gevonden dat capsaïcine zich richt op meerdere signaalroutes, oncogenen en tumor-suppressor-genen in verschillende soorten kankermodellen. " (3)

 6. Als afvallen iets is dat je probeert te doen, wil je jalapenos misschien eens proberen. De capsaïcine in de paprika's heeft het vermogen om je metabolisme te stimuleren door de kernlichaamstemperatuur te verhogen, volgens een studie van juni 2008 in het Journal of Biological Chemistry. Bovendien kan de hete smaak van jalapenos je eetlust een beetje verminderen, waardoor je minder eet tijdens de maaltijd. (4)

 7. Een ander onderzoek meldde hetzelfde, hoewel het de capsaïcine uit een andere, mildere bron gebruikte. Blijkbaar werkt het door meer calorieën te verbranden na een maaltijd - ongeveer 100 calorieën voor een vrouw van 110 pond. Hoewel de calorieverbranding niet significant is en er meer studies nodig zijn, kan het sommigen helpen afvallen door het metabolisme te stimuleren en de eetlust te verminderen. (5)

 8. Capsaïcine krijgt aandacht vanwege het potentieel ervan als antimicrobieel middel. Het werd geëvalueerd op zijn effect op de groei van bacteriën, in het bijzonder Bacillus subtilis. Bacillus subtilis, bekend als de hooibacillus of grasbacillus, wordt aangetroffen in de bodem en het maagdarmkanaal van mensen en plantenetende zoogdieren. Volgens de studie gepubliceerd in het Journal of Ethnopharmacology, werd de bacteriegroei sterk geremd door capsaïcine. De studie merkte ook op dat de groei van E. coli langzamer was wanneer behandeld met capsaïcine. (6)

 9. Meer onderzoek evalueerde capsaïcine en het effect ervan op Streptococcus pyogenes (GAS), een belangrijke menselijke ziekteverwekker. De studie, gepubliceerd in Frontiers in Microbiology, toonde aan dat door "remming van intracellulaire invasie en hemolytische activiteit, capsaïcine dus zowel de vorming van een moeilijk uit te roeien intracellulair reservoir kon voorkomen als de infectie zich naar diepe weefsels kon verspreiden." Dit is geweldig nieuws en meer bewijs van zijn antimicrobiële en antibacteriële eigenschappen. (7)

 10. Vitamine C is een antioxidant die kan helpen de schade veroorzaakt door vrije radicalen in het lichaam te verminderen. Het is het meest bekend om zijn vermogen om de effecten van verkoudheid te helpen voorkomen of verminderen. De jalapeno-peper beweert meer vitamine C te hebben dan een sinaasappel, waardoor het een van de beste vitamine C-voedingsmiddelen is. Een portie jalapenos bevat 66 procent van de dagelijkse aanbeveling van vitamine C. Vitamine C geeft het immuunsysteem een ​​boost door de productie van witte bloedcellen, waardoor het lichaam ziekten kan voorkomen. Studies tonen aan dat vitamine C infecties, zoals verkoudheid, veroorzaakt door bacteriën, virussen, = en protozoa kan elimineren en zelfs voorkomen. Hoewel we weten dat vitamine C het aantal verkoudheden niet noodzakelijkerwijs vermindert, heeft het volgens een onderzoek het aantal verkoudheden bij fysiek actieve mensen zelfs met ongeveer 50 procent verminderd, en een consistente inname van de krachtige antioxidant verkortte de duur van verkoudheid. Het kan zelfs helpen bij het losmaken van slijm veroorzaakt door verkoudheid.

 11. Historisch gezien wordt een tekort aan vitamine C geassocieerd met longontsteking. Wat onderzoek betreft, hebben drie gecontroleerde onderzoeken aangetoond dat vitamine C pneumonie daadwerkelijk heeft voorkomen, terwijl twee gecontroleerde onderzoeken hebben aangetoond dat het patiënten met pneumonie ook sneller herstelde. (8)

Jalapeno Pepper Nutrition

 1. Een kopje gesneden jalapenos (ongeveer 90 gram) bevat ongeveer: (11)

Jalapenos versus Poblano versus Serrano versus Bell versus andere pepers

 1. Wilt u het verschil weten tussen jalapenos en andere pepers? De populaire foodiewebsite, Chowhound, beschrijft het en ik heb een paar van mijn favorieten uitgelicht. (12)

 2. Jalapeno of Chipotle Pepper

 3. Poblano Pepper aka Ancho

 4. Guindilla Verde Pepper

 5. Anaheim Pepper

 6. Cayennepeper

 7. Hete bananenpeper

 8. Serrano Pepper

 9. Habanero Pepper

Soorten Jalapenos

 1. Er zijn verschillende soorten jalapeno's die er zijn. Dit zijn enkele van de meest voorkomende: (13)

 2. Senorita Jalapeno Pepper

 3. Fresno Chile Jalapeno Pepper

 4. Sierra Fuego Jalapeno Pepper

 5. Mucho Nacho Jalapeno

Jalapenos gebruiken

 1. Als hitte je angst bezorgt, wil je misschien je jalapeno-paprika's koken voordat je ze eet. Koken helpt het vuur te verminderen. Roosteren is een geweldige manier om een ​​beetje rokerige smaak toe te voegen. Fijn gesneden, een beetje toevoegen aan je favoriete salsa-recept, is echter een geweldige manier om precies de juiste aanraking te geven.

 2. Welk deel van de jalapeno-peper is het meest pittig? Het is het witte membraan dat aan de binnenkant wordt gevonden, en dat is ook waar het grootste deel van de capsaïcine met voedingsstoffen zit.

 3. Als je wat smakelijke jalapeno-peperrecepten wilt proberen, zijn hier enkele van mijn favorieten:

Jalapenos gebruiken

 1. Pas op dat u uw ogen niet aanraakt bij het hanteren van paprika's. Was uw handen na het hanteren en u wilt misschien handschoenen dragen tijdens het werken met hete pepers, omdat dit de huid kan verbranden, vaak aangeduid als peperbrand. Je kunt proberen je handen of het brandende gebied te wassen in witte azijn, melk of yoghurt. Sommige huismiddeltjes tegen brandwonden zoals de etherische olie-lavendel, gemengd met kokosolie, kunnen het brandende gevoel helpen kalmeren.

 2. Hoewel tijd misschien de beste optie is, moet u onmiddellijk een arts raadplegen als u een zorgwekkende reactie ervaart of dit helpt niet. (15)

 3. Je zou kunnen denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.

 4. Jan Timbrook, curator etnografie in het natuurhistorisch museum van Santa Barbara, deelt een beetje geschiedenis. U bent waarschijnlijk bekend met de populaire tabasco-saus die u in de meeste restaurants en supermarkten aantreft. Het is samengesteld uit de pepersoort Capsicum frutescens, die nauw verwant is aan de milde paprika's en hete jalapenos, de vruchten van verschillende variëteiten van één plantensoort, Capsicum annuum. Er zijn ongeveer 27 soorten Capsicum, en we consumeren ongeveer 50 procent daarvan.

 5. Deze paprika's zijn leden van de nachtschadefamilie, maar Spaanse pepers zijn niet gerelateerd aan zwarte peper en het gebruik van de term peper voor deze scherpe, vlezige vruchten veroorzaakt al meer dan 500 jaar verwarring. Sommigen denken dat het een betere optie is om ze chili te noemen; ongeacht de Azteekse naam die verwijst naar scherpheid, en voor de Britten verwijzen ze naar de milde vormen die capsicum worden genoemd. Chiles zijn ontstaan ​​in de Nieuwe Wereld en zijn al sinds de oudheid essentiële elementen van zowel voedsel als medicijnen bij inheemse volkeren van het Amerikaanse zuidwesten tot Zuid-Amerika. Chili-zaden zijn gevonden in culturele afzettingen en zijn meer dan 9.000 jaar oud in de Tehuacan-vallei, Mexico. Het is waarschijnlijk geen verrassing dat Columbus een onderdeel van deze geschiedenis zou zijn en zaden van de Caribische eilanden naar West-Europa zou brengen, waar honderden jaren lang paprika's als sierplanten werden gekweekt. Het duurde niet lang voordat ze aansloegen in bijna alle andere delen van de wereld, waardoor ze populair waren in lokale keukens, Indiase curry, Thaise pindasaus, Chinese hete en zure soep, Hongaarse goulash, Italiaanse pepperoni, Cajun jambalaya en meer .

 6. De Azteken en Maya's aten chili en vonden ze om verkoudheid te genezen, het lichaam te versterken en depressie te verlichten. Vasten was echter een onderdeel van hun religieuze normen waardoor ze zich moesten onthouden van Chili en zout. De kracht van de jalapeno leidde ertoe dat het werd gebruikt als een ontsmettingsmiddel, dat eigenlijk misdragende kinderen strafte. Interessant is dat onder de Tarahumara chilipepers werden gebruikt om hekserij en ziekte te voorkomen, en als iemand de hete pepers niet at, werden ze ervan verdacht tovenaar te zijn.

 7. Wilde chilipepers worden verspreid door vogels, evenals mensen, die de peperplanten vanuit hun Zuid-Amerikaanse huizen naar Midden-Amerika, Mexico en het Caribisch gebied hebben verspreid. Chili-paprika's werden populair onder de stapelgewassen maïs, bonen en pompoen in Mesoamerica, en na verloop van tijd kwamen er nieuwe variëteiten aan de oppervlakte.

 8. De naam paprika komt van de Griekse kapos, wat 'bijten' betekent. De hitte is eigenlijk eerder geconcentreerd in de binnenmembranen, meer nog dan de zaden of het vlees. Zoals eerder opgemerkt, komt de scherpe eigenschap van een groep alkaloïde chemicaliën genaamd capsaïcinoïden, voornamelijk capsaïcine en dihydrocapsaïcine.

 9. Het is belangrijk om te weten dat sommige chilipepers zo heet zijn dat ze de huid kunnen blazen. Het dragen van handschoenen bij het hanteren ervan kan een probleem helpen voorkomen en het is van cruciaal belang om de ogen te vermijden. De olieachtige verbindingen zijn oplosbaar in vet en alcohol, maar niet in water, wat betekent dat het drinken van een glas water niet helpt als je te veel warmte op je tong hebt. Zuivelproducten werken beter vanwege de eiwitverbindingen die ze bevatten en die werken als een reinigingsmiddel om de capsaïcine van de receptorbindingsplaatsen te verwijderen.

 10. Dus waarom zijn sommige chili's zo heet? Dit is zodat ze zichzelf kunnen beschermen tegen roofdieren wier spijsverteringskanalen de zaden zouden vernietigen. De beste manier om de scherpte van pepers te meten, is echter door gebruik te maken van krachtige vloeistofchromatografie. Een andere test omvat het verdunnen van een monster totdat de blaaswarmte niet langer kan worden gedetecteerd, bekend als de Scoville-warmte-eenheden. Bekijk deze lijst voor verse chilipepers met hun Scoville-nummers:

 11. Ken je peper! Houd er rekening mee dat sommige jalapenos niet van angst zijn. Wat ik bedoel is dat het het beste is om aan de veilige kant te blijven als gekruid voedsel negatieve reacties voor je veroorzaakt. De meeste paprika's zijn veilig om te eten, maar omdat iedereen verschillende niveaus van hitte verdraagt, kunnen ze verschillende reacties veroorzaken. Wees extra voorzichtig met kinderen, want de jalapeno kan onverwachte reacties voor hen veroorzaken. Hun smaakpapillen zijn misschien niet voorbereid om zoveel hitte te ervaren dat sommige paprika's kunnen dragen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407