Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Japanse mayonaise voedingswaarde-informatie

12. AJC Peachtree Road Race (juli)

 1. Kewpie-mayonaise, gewoonlijk Japanse mayonaise genoemd, is niet helemaal hetzelfde als de standaard Amerikaanse mayonaise. Hoewel het op dezelfde manier kan worden gebruikt, is Japanse mayonaise hartiger en bevat meestal rijstwijnazijn en mononatriumglutamaat of MSG. Net als traditionele mayonaise is het belangrijk om uw consumptie te beperken tot de aanbevolen portiegrootte en u moet zich bewust zijn van de voedingswaarde.

Calorieën

 1. De aanbevolen portiegrootte voor Japanse mayonaise is 14 g, of 1 eetl. Elke eetlepel bevat 100 calorieën. portie. Als je gemiddeld 2.000 calorieën per dag eet, lijkt dit misschien geen grote hoeveelheid te zijn. Dit is echter belangrijk voor een kruiderij, vooral als u meer dan 1 el gebruikt. op een voedingsartikel.

Fat

 1. Als u een dieet met 2000 calorieën volgt, beperkt u uw totale vetinname tot 44 tot 78 g vet per dag. A 1 el. portie Japanse mayonaise bevat 10 g vet. Dit is een aanzienlijk bedrag voor deze portiegrootte omdat deze bijna 25 procent van de dagelijkse limiet uitmaakt op basis van het lagere aanbevolen bereik. Als u meer eet dan de aanbevolen hoeveelheid in combinatie met vetten die uit andere voedingsmiddelen worden geconsumeerd, kunt u deze hoeveelheid overschrijden.

Sodium

 1. Er kan een zorg zijn dat Japanse mayonaise veel natrium bevat omdat deze MSG bevat. Eén portie bevat echter slechts 14 g natrium. Deze hoeveelheid is niet significant op basis van een dagelijkse aanbevolen inname van 1500 tot 2300 mg per dag.

MSG

 1. MSG is een controversieel ingrediënt, hoewel de Federal Drug Administration heeft verklaard dat het veilig is om in voedingsmiddelen op te nemen. Als u zich zorgen maakt over het gebruik ervan, beperk dan of vermijd het gebruik van Japanse mayonaise en andere producten die het bevatten. In zeldzame gevallen kan regelmatige consumptie van MSG symptomen veroorzaken zoals hoofdpijn, zweten, gevoelloosheid of tintelingen. Deze reacties zijn meestal tijdelijk en zodra u stopt met het consumeren van MSG, verdwijnen ze.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407