Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kaas en diabetes: voordelen, risico's en meer

Overzicht

 1. Kunnen mensen met diabetes kaas eten? Het antwoord is in veel gevallen ja. Dit heerlijke, calciumrijke voedsel bevat veel nutritionele eigenschappen die het een gezond onderdeel van een uitgebalanceerd dieet maken.

 2. Natuurlijk zijn er enkele voorzorgsmaatregelen om in gedachten te houden. Lees verder om erachter te komen wat mensen met diabetes moeten weten over het eten van kaas.

Kaas voor mensen met diabetes

 1. Mensen met diabetes moeten rekening houden met het glycemische gehalte van verschillende voedingsmiddelen. Dit is gebaseerd op hoe snel het lichaam de koolhydraten in die voedingsmiddelen kan verteren.

 2. De glycemische index (GI) is een 100-puntsschaal die voedingsmiddelen beoordeelt op basis van hoe snel ze ervoor zorgen dat de bloedsuikerspiegel stijgt. Voedingsmiddelen krijgen een hogere waarde hoe sneller de stijging van de bloedsuikerspiegel.

 3. De meeste kazen bevatten weinig tot geen koolhydraten en beoordelen dus erg laag op de GI-schaal. Sommige kazen hebben echter meer dan anderen.

 4. Cheddarkaas bevat bijvoorbeeld slechts 0,4 gram koolhydraten per 1 ounce, terwijl Zwitserse kaas 1,5 gram koolhydraten per 1 ounce bevat. Het is dus belangrijk om het voedingsetiket op verschillende kazen te controleren.

 5. Kaas bevat over het algemeen een hoog eiwitgehalte, wat geweldig is om de bloedsuikerspiegel te compenseren die optreedt wanneer u alleen koolhydraten eet. Wanneer ze samen worden gegeten, hebben ze meer tijd nodig om af te branden. Eiwit helpt mensen ook om zich langer vol te voelen, waardoor hunkering naar ander ongezond voedsel vermindert. [! 1419 => 1140 = 2!

 6. Ten minste één studie heeft aangetoond dat kaas het risico op diabetes type 2 in de eerste plaats kan verlagen. Uit het onderzoek uit 2012 bleek dat het eten van ongeveer twee plakjes per dag (ongeveer 55 gram) het risico op diabetes met 12 procent verminderde.

 7. Dit moet echter met enige voorzichtigheid worden genomen, omdat het verschil in risico verschilde afhankelijk van het land. Onderzoekers hebben gezegd dat de bevindingen nader moeten worden onderzocht.

Kaas voor mensen met diabetes

 1. Voor alle voordelen zijn er zeker enkele gele voedingsvlaggen, en kaas mag niet worden ingenomen met opgeven. Sommige dingen om in gedachten te houden bij het eten van kaas zijn:

 2. Studies hebben aangetoond dat zuivelvet niet de beste keuze is om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen. Hoewel zuivelvet met mate kan worden gegeten, zijn onverzadigde vetten uit plantaardige oliën, noten, zaden, avocado's en sommige vissen gezondere keuzes.

 3. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) beveelt aan dat minder dan 10 procent van uw dagelijkse calorieën uit verzadigde vetten moet komen.

 4. Kaas bevat ook veel calorieën, dus controle over de porties is belangrijk. Bijvoorbeeld, 1 gram cheddarkaas heeft 113 calorieën. Verminderde en vetvrije kazen kunnen gezondere opties zijn.

 5. Niet iedereen kan zuivel verdragen, en sommige mensen zijn er allergisch voor. Gelukkig zijn er tal van andere voedingsmiddelen, zoals noten, die veel van dezelfde en zelfs extra voedingsvoordelen bieden als kaas.

 6. Er zijn ook zuivelvrije kaasopties, hoewel deze doorgaans minder eiwitten bevatten.

 7. Mensen met diabetes moeten natrium beperken, omdat dit de bloeddruk kan verhogen en tot cardiovasculaire problemen kan leiden. Sommige kazen bevatten meer natrium dan andere. Feta-kaas heeft bijvoorbeeld 316 milligram natrium in 1 ons, terwijl mozzarella slechts 4 milligram natrium per ons heeft. U moet de etiketten controleren en indien mogelijk natriumarm kiezen.

 8. De USDA beveelt volwassenen en kinderen ouder dan 13 aan natrium te beperken tot minder dan 2.300 milligram per dag.

Om kaas te eten

 1. De beste kazen om uit te kiezen zijn natuurlijke kazen met een lager vetgehalte, minder natrium en zoveel mogelijk eiwitten. Bewerkte kazen, die doorgaans meer natrium en vet bevatten, moeten worden vermeden. Andere hogere natriumkazen zijn feta en Edam, terwijl die zoals mozzarella en Emmental minder hebben.

 2. Omdat kaas weinig invloed heeft op uw glucose, is het een geweldig voedingsmiddel om te combineren met voedingsmiddelen met een hogere GI om ze in evenwicht te houden. Snacks zoals een appel met kaas of een minipizza gemaakt met volkorenbrood, verse groenten en mozzarellakaas zijn goede keuzes.

 3. Hoewel het gemakkelijk is om veel kaas in één keer te eten, is het het beste om de hoeveelheid te beperken. Een typische portiegrootte is 1,5 ons natuurlijke kaas of 2 ons bewerkte kaas.

Om mee te nemen

 1. Kaas kan worden opgenomen in een gezond dieet als u diabetes hebt. Het moet echter met mate worden gegeten en in combinatie met andere gezonde voeding.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407