Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kaasthee: voordelen, nadelen en hoe het te maken

De onderste regel

 1. Kaasthee is een nieuwe theetrend die zijn oorsprong vindt in Azië en wereldwijd snel aan populariteit wint.

 2. Het bestaat uit groene of zwarte thee met een zoete en zoute roomkaasschuim.

 3. Dit artikel bespreekt wat kaasthee is, hoe het wordt gemaakt en of het gezond is.

Wat is kaasthee?

 1. Onlangs uitgevonden in Taiwan, is kaasthee al een wereldwijde trend.

 2. Het wordt gemaakt op basis van gezoete zwarte of groene thee, die warm of koud kan worden geserveerd, met of zonder melk en in verschillende smaken.

 3. De thee wordt vervolgens bedekt met een laag roomkaasschuim, dat meestal bestaat uit roomkaas, slagroom en gezoete gecondenseerde melk, en geserveerd met een sprenkel zout.

 4. Elke slok bevat de smaak van de gezoete thee en de zoute en zoete roomkaas-topping. Deze smakelijke combinatie is waarom kaasthee zo populair is geworden.

Voordelen en nadelen

 1. Aangezien kaasthee een relatief nieuwe manier is om van thee te genieten, hebben geen studies de gezondheidseffecten ervan geanalyseerd.

 2. Er is echter veel onderzoek gedaan naar de hoofdingrediënten - thee, suiker en zuivelproducten.

 3. Hieronder staan ​​enkele potentiële voordelen en nadelen van kaasthee.

 4. Misschien niet verrassend, is het hoofdingrediënt in kaasthee thee.

 5. Mensen plukken al eeuwen de vruchten van thee en tientallen jaren onderzoek ondersteunen de gezondheidsbevorderende effecten ervan (1).

 6. In het bijzonder zit groene thee vol met antioxidanten die catechines worden genoemd. Deze verbindingen helpen schade door vrije radicalen, die potentieel schadelijke moleculen zijn die cellulaire schade kunnen veroorzaken wanneer niveaus te hoog worden in uw lichaam, om te keren (2, 3, 4).

 7. Uit een onderzoek van 2 weken bij 32 mensen die dagelijks 3 koppen (700 ml) water of groene thee dronken, bleek dat degenen die groene thee dronken bijna 30% meer antioxiderende activiteit in hun huid hadden (5).

 8. Bovendien is zwarte thee rijk aan antioxidanten die zwarte thee-gepolymeriseerde polyfenolen (BTPP's) worden genoemd, die de bloedsuikerspiegel, hoge bloeddruk, ontsteking en uw risico op kanker kunnen helpen verminderen (6).

 9. Kaasthee bevat ook volle zuivel in de vorm van roomkaas en slagroom.

 10. Hoewel ooit werd gedacht dat de inname van verzadigd vet hartaandoeningen veroorzaakt, heeft onderzoek aangetoond dat er geen sterk verband is tussen de twee (7).

 11. Volle zuivelproducten zoals roomkaas zijn in feite gekoppeld aan een verlaagd risico op obesitas en metabool syndroom, een voorloper van diabetes type 2 en hartaandoeningen (8, 9, 10).

 12. Een studie bij meer dan 1.300 mensen constateerde dat degenen die de hoogste inname van volle zuivelproducten rapporteerden, ongeveer 50% minder kans hadden op obesitas dan degenen die de laagste innames rapporteerden (9).

 13. Niettemin, hoewel de antioxidanten en volle zuivel in kaasthee een aantal gezondheidsvoordelen kunnen bieden, kunnen veel ervan worden tegengegaan door het hoge suikergehalte.

 14. Kaasthee heeft ook enkele nadelen om in overweging te nemen.

 15. Tot 75% van de wereldbevolking kan lactose-intolerant zijn en zuivelproducten zoals roomkaas vermijden (11).

 16. Bovendien bevat kaasthee toegevoegde suiker, hoewel de hoeveelheid aanzienlijk varieert op basis van de ingrediënten en bereidingswijze.

 17. Suiker is in verband gebracht met ontstekingen en veel negatieve gezondheidsresultaten, waaronder een verhoogd risico op diabetes type 2, obesitas, hartaandoeningen en bepaalde vormen van kanker (7, 12, 13, 14).

 18. Het wordt aanbevolen dat u toegevoegde suikers beperkt tot minder dan 10% van uw calorie-inname - en nog verder voor een optimale gezondheid (15).

 19. In een 6 maanden durende studie bij 47 volwassenen met overgewicht hadden degenen die dagelijks 4 koppen (1 liter) volle suiker soda dronken aanzienlijk meer vet rond hun organen en in hun lever en bloed, vergeleken met degenen die dagelijks dezelfde hoeveelheid water, light frisdrank of magere melk dronken (16).

 20. Bovendien, omdat de meeste kaasthee zowel suiker als volle zuivelproducten bevat, bevat het veel calorieën. Overmatige calorie-inname kan leiden tot gewichtstoename.

 21. Bovendien kunnen sommige kaastheeën zeer verfijnd zijn en onnodige additieven bevatten.

 22. Terwijl sommige theewinkels vers gezette thee gebruiken, kunnen anderen gezoet theeconcentraat gebruiken dat additieven bevat, zoals kleurstoffen voor levensmiddelen. Ze kunnen ook een poedervormige basis gebruiken om de roomkaas-topping te maken in plaats van het te maken van hele ingrediënten.

 23. Je moet kaasthee kopen in winkels die je vertrouwt, of het zelf maken met ingrediënten die je comfortabel vindt.

Is het gezond?

 1. Hoewel kaasthee geen gezonde drank is, kunt u er af en toe van genieten.

 2. Thee, het hoofdingrediënt, biedt verschillende gezondheidsvoordelen. De drank bevat ook volle zuivelproducten, die is gekoppeld aan een verlaagd risico op verschillende ongunstige omstandigheden, maar de meeste mensen verdragen het mogelijk niet goed.

 3. Kaasthee bevat veel suiker en calorieën, en bepaalde versies kunnen geraffineerde additieven bevatten, zoals kleurstoffen voor levensmiddelen.

 4. Een vergelijkbaar theedrankje bevat ongeveer 240 calorieën en 8,5 theelepels (34 gram) suiker per portie (475 ml) (17).

 5. Regelmatig veel suiker en calorieën drinken is niet goed voor uw gezondheid en kan leiden tot gewichtstoename of andere gezondheidsproblemen. Houd u voor een optimale gezondheid aan water en andere calorievrije dranken zoals ongezoete thee.

 6. Dat gezegd hebbende, kaasthee kan af en toe worden genoten als onderdeel van een gezond en uitgebalanceerd dieet.

Hoe kaasthee te maken

 1. Kaasthee is mogelijk verkrijgbaar in een koffie- of theewinkel bij u in de buurt, maar het is ook heel gemakkelijk om zelf te maken.

 2. Wanneer u thuis kaasthee maakt, kunt u de calorie- en suikerinhoud en de kwaliteit van de ingrediënten regelen.

 3. Begin met je favoriete warme of koud gezette thee en zoet deze naar jouw voorkeur.

 4. Combineer vervolgens een deel verzachte roomkaas en een deel slagroom, zoeten met uw gewenste zoetstof en schep het mengsel over de thee. Bestrooi met zout en geniet ervan.

De onderste regel

 1. Geliefd om zijn zoete en zoute smaak, is kaasthee een steeds populairdere drank.

 2. Het is rijk aan antioxidanten en volle zuivelproducten, beide gekoppeld aan gezondheidsvoordelen.

 3. Hoewel het veel suiker bevat en geraffineerde additieven kan bevatten, kan het worden gebruikt als een incidentele traktatie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407