Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kamut: The High-Energy, High-Nutrient Ancient Grain

Tonijnpastasalade maken

 1. Kamut (uitgesproken als ka-moot) is een handelsmerknaam gegeven aan khorasan tarwe. Het graan was zo goed als vergeten, maar in de recente geschiedenis maakt Kamut een comeback. Dit komt waarschijnlijk door zijn geweldige smaak, textuur, voedingswaarde en hypoallergene eigenschappen.

 2. Kamut heeft eigenlijk een verwarrend en onbekend verleden, omdat wetenschappers in de Verenigde Staten, Canada, Italië, Israël en Rusland het graan allemaal hebben onderzocht en tot verschillende conclusies zijn gekomen met betrekking tot de oorsprong en identificatie. Er wordt gedacht dat het de neef is van durumtarwe, omdat ze allebei tot de Triticum turgidum-familie behoren.

 3. Tarwe van het merk Kamut heeft een rijke en boterachtige smaak. Bovendien is het bekend dat het gemakkelijk wordt verteerd. Vergelijkbaar met bulgar tarwe, heeft meer eiwitten, lipiden, vitamines, mineralen en aminozuren dan zachte tarwe; daarom dient het als een voedzamere vervanging.

 4. Ook is Kamut een uitstekend gewas voor biologische landbouw omdat het hoogwaardige tarwe produceert zonder kunstmest of pesticiden - dit komt omdat het gewas een hoge tolerantie heeft voor diverse organische omstandigheden en vergelijkbaar met andere granen, levert het goed op. De korrels zijn tweemaal zo groot als tarwekorrels en worden gekenmerkt door een opvallende bultvorm.

Kamut Nutrition Facts

 1. De chemische samenstelling van Kamut-tarwe heeft een duidelijk voordeel ten opzichte van moderne tarwe omdat het tot 40 procent meer eiwit bevat. Kamut is ook rijker aan weldadig zink, magnesium en selenium, evenals veel polyfenolen en vetzuren. Het staat bekend als een "energierijke korrel" vanwege het hoge percentage lipiden, die meer energie leveren dan geraffineerde koolhydraten.

 2. Een kopje gekookte Kamut heeft ongeveer:

8 voordelen van Kamut

 1. Zink en mangaan zijn verantwoordelijk voor de natuurlijke balans van hormonen in het lichaam. Zink komt de hormonale gezondheid en de vruchtbaarheid ten goede omdat het een belangrijke rol speelt bij de productie van hormonen, waaronder natuurlijk het verhogen van testosteron, dat een grote rol speelt bij zowel mannen als vrouwen.

 2. Zink komt de vrouwelijke geslachtshormonen ten goede en is zelfs betrokken bij de creatie en afgifte van eieren in en uit de eierstokken. Het is nodig voor de productie van oestrogeen en progesteron bij vrouwen, omdat beide de reproductieve gezondheid ondersteunen. Wanneer oestrogeenspiegels te hoog of te laag worden, veroorzaakt dit problemen met menstruatie, stemmingswisselingen, onvruchtbaarheid en gemakkelijke menopauze, en het kan zelfs het risico op kanker verhogen.

 3. Een studie uit 2010 uitgevoerd aan de Shiraz University of Medical Sciences in Iran evalueerde het vermogen van zink om seksuele disfunctie te behandelen bij patiënten met chronisch nierfalen die hemodialyse ondergaan. Honderd mannelijke patiënten kregen gedurende zes weken elke dag een zinksupplement van 250 milligram. Als gevolg van de behandeling namen de testosteronniveaus aanzienlijk toe, wat suggereert dat zink de seksuele functie van patiënten die kampen met seksuele disfunctie kan verbeteren.

 4. Het consumeren van vezelrijk voedsel zoals Kamut is effectief voor het verlagen van cholesterol omdat vezels het spijsverteringsstelsel helpen en het lichaam helpen om toxines en ongewenst afval kwijt te raken. Een studie uit 2013, gepubliceerd in het European Journal of Clinical Nutrition, vergeleek Kamut-tarwe met halfvolle tarwe.

 5. Deelnemers consumeerden producten, waaronder pasta, brood en crackers, gemaakt van een van de tarwesoorten. Na een consumptieperiode van acht weken bleek uit laboratoriumanalyse dat Kamut-producten effectief konden zijn bij het verminderen van metabole risicofactoren, markers van zowel oxidatieve stress als inflammatoire status.

 6. Het mangaan in Kamut bevordert sterke en gezonde botten. Dit belangrijke mineraal helpt het botverlies te verminderen, vooral bij vrouwen die ouder zijn en meer vatbaar zijn voor zwakke botten en fracturen. Omdat mangaan helpt bij de regelmaat van hormonen en enzymen, is het ook betrokken bij het botmetabolisme.

 7. Volgens het University of Maryland Medical Center heeft een onderzoek aangetoond dat het nemen van een combinatie van calcium, zink, koper en mangaan het verlies van ruggengraat bij een groep postmenopauzale vrouwen heeft helpen verminderen. Vanwege mineraaltekorten zal de helft van alle vrouwen en een kwart van de mannen ouder dan 50 een bot breken als gevolg van osteoporose. De ziekte ontwikkelt zich vaak onopgemerkt gedurende vele jaren, zonder symptomen of ongemak totdat er een fractuur optreedt. Kleine gaten of verzwakte gebieden vormen zich in het bot en dit leidt tot breuken en pijn.

 8. Eten van mangaanrijke voedingsmiddelen, zoals Kamut, dat meer dan 100 procent de aanbevolen dagelijkse waarde in één kopje heeft, is belangrijk voor het behoud van sterke botten en dient als een natuurlijke behandeling voor osteoporose en symptomen van botschade.

 9. Omdat Kamut vezelrijk voedsel is, helpt het bij de regelmaat en functie van het spijsverteringsstelsel. Vezelige koolhydraten, zoals Kamut, ruimen je op, vullen je en helpen bacteriën en gifstoffen te bestrijden omdat ze de opname van voedingsstoffen verhogen. Het spijsverteringssysteem werkt door het voedsel dat u consumeert door een reeks fasen te leiden. Als het eenmaal in de dikke darm is, is de meeste opname van voedingsstoffen gebeurd, maar water, in vet oplosbare vitaminen en mineralen worden opgenomen in de dikke darm en wachten om te worden uitgescheiden.

 10. Terwijl dit afval door de dikke darm beweegt, begint het in een vloeibare toestand en wordt dan vast. Vezel helpt het afval vast te maken en het soepel door het systeem te laten bewegen. Vezel helpt het lichaam om ontlasting te vormen, wat de vaste vorm van lichaamsafval is, en het helpt om alles wat in de dikke darm achterblijft te smelten, inclusief de bacteriën, vitamines, procesafval en voedseldeeltjes.

 11. Als u vaak hoofdpijn, een opgeblazen gevoel, gas, vermoeidheid, spierpijn, huidproblemen en slechte adem ervaart, moet u mogelijk uw lever ontgiften. Kamut is een geweldige bron van fosfor, een essentieel mineraal dat elke dag betrokken is bij honderden cellulaire activiteiten. Voedingsmiddelen met een hoog fosforgehalte zijn belangrijk voor de nierfunctie en helpen het lichaam te ontgiften door toxines en afvalstoffen via urine te verwijderen.

 12. Om de niveaus van urinezuur, natrium, water en vet in het lichaam in evenwicht te brengen, vertrouwen de nieren en andere spijsverteringsorganen op elektrolyten zoals fosfor, kalium en magnesium.

 13. Eiwit vormt de structuur van de cellen, organen en spieren in ons lichaam; Kamut is een hoge eiwitbron die ons lichaam helpt hormonen, co-enzymen, bloedcellen en zelfs DNA aan te maken. Het grote voordeel van het eten van eiwitrijk voedsel is gewichtsbeheersing. Eiwit verhoogt verzadiging (of volheid) tijdens de maaltijd, waardoor mensen over het algemeen minder eten. Als je alleen eet totdat je tevreden bent, niet gevuld, zul je alleen zoveel eten als je lichaam nodig heeft, en dit zal bijdragen aan gewichtsverlies en management.

 14. Een wetenschappelijk onderzoek uit 2015, gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, toonde aan dat een hoger eiwitdieet de eetlust van de deelnemers, het lichaamsgewichtbeheer en de cardiometabolische risicofactoren verbeterde. Men denkt dat deze verbeteringen gedeeltelijk te wijten zijn aan modulaties in energiemetabolisme en energie-inname.

 15. Het zink dat aanwezig is in Kamut kan verkoudheid en symptomen van andere ziekten voorkomen. Onderzoek toont aan dat zink kan interfereren met het moleculaire proces dat ervoor zorgt dat slijm en bacteriën zich in de neusholtes ophopen. Ionisch zink heeft op basis van zijn elektrische lading het vermogen om een ​​antiviraal effect uit te oefenen door zich te hechten aan receptoren in neusepitheelcellen en de virale infectie te blokkeren.

 16. Een onderzoek uit 2013, gepubliceerd in de Cochrane Database of Systematic Reviews, toonde aan dat de inname van zink geassocieerd was met de significante verkorting van de duur van de verkoudheid. Het aandeel deelnemers dat na zeven dagen behandeling verkoudheidssymptomen ervoer, was aanzienlijk kleiner dan die in de controlegroep. Ook was de incidentie van verkoudheid of het nemen van antibiotica verminderd bij de deelnemers die een zinkbehandeling ondergingen.

De geschiedenis van Kamut

 1. Het verhaal van Kamut in de VS is interessant. Volgens anekdotische rapporten werd het Kamut-graan gevonden in een piramide in Egypte en werden sommige pitten gegeven aan een Amerikaanse vlieger die rond 1949 in Portugal was gestationeerd. De vlieger stuurde ze naar zijn vader, een tarweboer in Montana, en hij plantte een kleine hoeveelheid graan.

 2. Hij had er geen commercieel succes mee en de belangstelling voor het graan stierf weg totdat Mack en Bob Quinn, vader en zoonboeren uit Montana, besloten om het oude graan in 1977 te cultiveren. Tegen 1990, de Quinns registreerden de beschermde, gecultiveerde turanicum variëteit QK-77 als het handelsmerk Kamut (r). Tegenwoordig wordt de tarwe, voorheen bekend als Khorasan tarwe, Kamut genoemd en verkocht in uw plaatselijke natuurvoedingswinkel.

Kamut gebruiken

 1. Kamut kan online worden gekocht of bij uw plaatselijke natuurvoedingswinkel op de graan- of meelafdeling. De tarwe wordt op dezelfde manier gebruikt als moderne tarwe en kan worden toegevoegd aan gebakken goederen, brood, pasta's, wafels en pannenkoeken. Het wordt zelfs gebruikt bij het brouwen van bier. Kamut staat bekend om zijn zachte textuur en zijn nootachtige en boterachtige smaak.

 2. De snelste manier om Kamut voor te bereiden is door de korrels een nacht te laten weken. Nadat de korrels zijn geweekt, voeg je een kop Kamut toe aan drie kopjes water en breng je het mengsel aan de kook in een middelgrote of grote steelpan. Zodra het kookt, zet het vuur lager en laat het 30 tot 40 minuten sudderen, of tot de korrel zacht is. Als je de korrels niet een nacht hebt laten weken, laat je ze in plaats daarvan een uur sudderen.

 3. Hier zijn een paar manieren om Kamut aan uw dagelijkse voeding toe te voegen:

Recepten Kamut

 1. Gekookte Kamut-granen toevoegen aan een koude en verfrissende salade is de perfecte manier om het eiwit- en vezelgehalte te gebruiken. Het voegt ook een nootachtige en heerlijke smaak toe aan gemengde groenten. Probeer kamut toe te voegen aan dit recept voor taco-salade. Het houdt je vol en helpt je om een ​​gezond gewicht te behouden.

 2. Probeer de quinoa uit te wisselen voor Kamut-graan in dit recept voor appel Quinoa en boerenkool, of gebruik gelijke delen Kamut en quinoa. Deze salade zit vol met vezels en essentiële vitamines en mineralen.

 3. Als u geen glutengevoeligheid hebt, probeer dan Kamut-bloem om dit smakelijke Recept met Chocoladeschilfers te maken. Dit is de perfecte manier om een ​​dag te beginnen of eindigen!

 4. Kamutgraan is een perfecte aanvulling op elke hartige soep of stoofpot. Dit rundvleesstoofpotrecept is genezend en gezond. Het is geweldig voor je darmen en zit boordevol groenten en eiwitten; plus, het is gemakkelijk te maken!

 5. Serveert: 3-6

 6. Kamut tarwe is veilig voor consumptie in hoeveelheden voedsel. Houd er rekening mee dat Kamut gluten bevat. Het is bekend dat het minder gluten heeft dan volkorenproducten en gemakkelijker wordt verteerd, maar als je een ernstige glutenintolerantie hebt, zoals coeliakie, wil je voorkomen dat je Kamut consumeert.

 7. Als u Kamut nog nooit eerder hebt gebruikt, begin dan in kleine hoeveelheden en kijk hoe u zich voelt. Als u misselijk begint te worden of hoofdpijn en huidirritaties ervaart, kunt u allergisch zijn voor Kamut.

 8. Je zou kunnen denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407