Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan boerenkool een opgeblazen gevoel veroorzaken?

Greens smakelijk maken

 1. Boerenkool wordt over het algemeen als een gezond voedsel beschouwd vanwege het hoge gehalte aan voedingsvezels en vitamine C. Als boerenkool zijn onderdeel van de koolfamilie ook caloriearm. Het hoge vezelgehalte van boerenkool kan echter leiden tot een opgeblazen gevoel, vooral als u een gevoelige maag heeft. Raadpleeg uw arts voordat u belangrijke wijzigingen in uw dieet aanbrengt.

Opgeblazen symptomen

 1. Als u een opgeblazen gevoel heeft, zult u het gevoel hebben dat uw buik groter is dan normaal. Dit ongemakkelijke gevoel verschilt van uitzetting, waarbij je buik eigenlijk is opgezwollen en groter dan normaal. Zowel een opgeblazen gevoel als uitzetting worden meestal veroorzaakt door gas dat zich ophoopt in uw spijsverteringsstelsel. In sommige gevallen kan een opgeblazen gevoel echter een symptoom zijn van een onderliggende medische aandoening, zoals een tumor of vergrote buikorganen.

Collard Groenen en opgeblazen gevoel

 1. Een opgeblazen gevoel wordt meestal veroorzaakt door voedingsmiddelen die slecht verteren, wat leidt tot meer darmgas. Voedingsmiddelen met veel vezels, suiker of kunstmatige zoetstoffen verteren meestal vrij slecht. Boerenkool heeft geen significant suikergehalte, maar is vezelrijk. Het hoge vezelgehalte betekent dat ze vaak niet volledig worden afgebroken of verteerd voordat ze uw dikke darm bereiken. Deze vertraagde spijsvertering verhoogt de kans op darmgas en dus een opgeblazen gevoel.

Vermindering van opgeblazen gevoel

 1. U kunt een opgeblazen gevoel verminderen door vezelrijk voedsel te vermijden of te beperken. Boerenkool, bloemkool, broccoli, snijbiet, mosterdgroen en groene erwten bevatten allemaal aanzienlijke hoeveelheden vezels. De meeste soorten fruit, groenten en volkoren voedingsmiddelen bevatten vezels. Vezelarm voedsel omvat witte rijst, witbrood, ingeblikte groenten en ingeblikt fruit. Als u door wilt gaan met boerenkool maar geen opgeblazen gevoel wilt voorkomen, kunt u overwegen uw portiegrootte te beperken. U kunt ook een van de vele in de handel verkrijgbare supplementen proberen om opgeblazen gevoel door darmgas te voorkomen en te verminderen.

Voordelen van Collard Greens

 1. Vezelrijk voedsel zoals boerenkool wordt geassocieerd met een lager risico op darmkanker. Bovendien bevatten boerenkool een stof die bekend staat als 3,3'-diindolylmethaan, die anti-kanker, antibacteriële en anti-virale eigenschappen heeft. Een studie gerapporteerd in het mei 2006 nummer van het tijdschrift "Cancer Research" geeft aan dat deze stof veelbelovend is als een anti-tumor middel. Het is ook aanwezig in andere groenten van de Brassica-familie, waaronder broccoli, spruitjes en kool.

 2. Vezelrijk voedsel zoals boerenkool wordt geassocieerd met een lager risico op darmkanker. Bovendien bevatten boerenkool een stof die bekend staat als 3,3'-diindolylmethaan, die antikanker-, antibacteriële en antivirale eigenschappen heeft. Een studie gerapporteerd in het mei 2006 nummer van het tijdschrift "Cancer Research" geeft aan dat deze stof veelbelovend is als een anti-tumor middel. Het is ook aanwezig in andere groenten van de Brassica-familie, waaronder broccoli, spruitjes en kool.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407