Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan chocolade u beïnvloeden wanneer u aan het rennen bent?

Tips

 1. Wanneer u probeert te beslissen hoe u vóór en na een run kunt tanken, is uw strategie om een ​​sportdrank te drinken en een energiereep of stuk fruit te drinken. Een andere optie is echter chocolade.

 2. Er zijn aanwijzingen dat het nuttigen van matige hoeveelheden chocolade uw prestaties tijdens het sporten daadwerkelijk kan verbeteren en ook kan helpen uw herstel daarna te verbeteren.

Chocolade consumeren voor een run

 1. In een studie uit 1996 gepubliceerd in Biomedical and Environmental Sciences, hadden 16 mannelijke studenten van middelbare leeftijd die een chocoladereep aten voor een run met matige intensiteit 15 minuten hogere bloedsuikerspiegel en alle de weg door 30 minuten na hun run dan wanneer ze een placebo-supplement hadden.

 2. In feite daalde de bloedsuikerspiegel van de proefpersonen tot onder een normaal bereik na 30 minuten na het sporten zonder chocolade. Dat betekent dat de groep die voor hun run bij de chocolade was, meer bloedglucose (brandstof) had om uit te putten tijdens hun trainingen, wat hen zou kunnen helpen voor een langere periode.

 3. Proefpersonen die vooraf chocolade aten, vertoonden ook andere indicatoren van verbeterde prestaties, uithoudingsvermogen en herstel - zoals een lagere waargenomen inspanning en gunstige lactaatspiegels in het bloed.

Chocolademelk voor herstel na de training

 1. En bovendien kan chocolademelk u ook helpen te herstellen tussen twee intensieve hardlooptrainingen, gebaseerd op bewijs uit een onderzoek uit 2006 gepubliceerd in het International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism.

 2. In de studie verhoogden fietsers die chocolademelk dronken na een slopende training maar vóór de volgende hun tijd tot uitputting en totale werkoutput voor de tweede training vergeleken met degenen die een koolhydraatvervangend drankje dronken . (Opmerking: Degenen die een vervangende drank consumeerden, zagen ook prestatieverbeteringen in hun vervolgtraining.)

 3. Hoewel deze studie niet gericht was op hardlopers (en het was ook een kleine studie), kan chocolademelk u vergelijkbare fysieke uithoudingsvoordelen bieden tijdens lange afstandsritten. Het chuggen van chocolademelk is waarschijnlijk niet ideaal als je alleen maar af en toe gaat joggen, vooral als je gewichtsverlies of onderhoud beoogt.

Hoe helpt chocolade bij de prestaties?

 1. Naast een bron van koolhydraten (met name suiker), die de trainingsprestaties kunnen verbeteren. Reserchers hebben andere mogelijke redenen onderzocht waarom chocolade de trainingsprestaties en het herstel lijkt te bevorderen. In een studie uit 2011, gepubliceerd in het Journal of Physiology, splitsten onderzoekers zittende mannelijke laboratoriummuizen in verschillende groepen om de effecten van epicatechine, een chemische stof in cacao, op hun fysieke prestaties te bestuderen.

 2. Toen onderzoekers alle groepen een loopbandtest gaven, ontdekten ze dat muizen die epicatechine kregen en een licht, 15-dagen trainingsregime van tevoren beter presteerden dan controlegroepen en een epicatechine-groep die niet trainde. Onderzoekers ontdekten ook dat de groep muizen die epicatechine kregen en geen oefening deden, beter presteerde dan een groep die oefening kreeg maar geen epicatechine.

 3. Nadat onderzoekers een biopsie hadden uitgevoerd op de spieren van de muizen, ontdekten ze dat de cellen in de spieren van muizen die epicatechine kregen, nieuwe structuren maakten die cellulaire energie produceren. Hoe meer van deze structuren een spier heeft, hoe minder vatbaar deze is voor vermoeidheid. Toch zouden onderzoekers meer studies moeten uitvoeren om te bepalen of dit effect identiek is bij mensen die cacao-rijke donkere chocolade eten vóór een training.

Voordat u eet (chocolade) en hardloopt

 1. Alleen omdat het hebben van wat chocolade je hardloopprestaties kan verbeteren, betekent niet dat je je vrij moet voelen om te chompelen of te slurpen. Chocolade zit boordevol suiker en veel Amerikanen consumeren al meer dan wordt aanbevolen.

 2. De American Heart Association beveelt aan dat vrouwen niet meer dan 25 gram suiker per dag gebruiken en mannen hun inname beperken tot ongeveer 36 gram per dag. Als referentiepunt bevat een ons pure chocolade bijna 7 gram suiker en een kopje chocolademelk bevat bijna 29 gram.

 3. Alleen omdat het hebben van wat chocolade je hardloopprestaties kan verbeteren, betekent niet dat je je vrij moet voelen om te chompelen of te slurpen. Chocolade zit boordevol suiker en veel Amerikanen consumeren al meer dan wordt aanbevolen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407