Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan chocolade uw hartslag beïnvloeden?

De twee samenbrengen

 1. Het goede nieuws: chocolade kan gunstig zijn voor uw hart en helpt uw ​​hart gezond te houden. Dit voordeel hangt echter af van de hoeveelheid en het type chocolade dat u consumeert en uw totale lichaamsgewicht. Met mate, suikerarme, donkere chocolade kan een gezond onderdeel zijn van uw wekelijkse - niet dagelijkse - uitgebalanceerde voeding.

Algemene effecten op de gezondheid van het hart

 1. Een sterk hart vereist gezonde slagaders en aders, de bloedvaten die bloed naar de hartkamers en door uw hele lichaam circuleren. Een studie gepubliceerd in 2007 in "Circulation", het tijdschrift van de American Heart Association, merkt op dat chocolade rijk is aan antioxidanten genaamd flavonoïden, die kunnen helpen om de bloeddruk te verlagen. Bovendien helpen deze antioxidantverbindingen om de bloedvaten te verwijden en het risico op bloedplaques en verstijving in slagaders te verminderen. Evenwichtige bloeddruk gecombineerd met elastische bloedvaten helpt de stress op het hart te verminderen en uw hartslag gezond te houden.

Cafeïne en hartslag

 1. Net als thee en koffie bevatten cacaobonen van nature cafeïne. De Universitaire Gezondheidsdienst van de Universiteit van Michigan merkt op dat cafeïne, een natuurlijk stimulerend middel, tot zes uur lang effect kan hebben op het centrale zenuwstelsel. In gematigde doses, tot 250 milligram of twee porties koffie van 6 ounce, kunt u zich alerter voelen. Cafeïne veroorzaakt een verhoging van de hartslag, lichaamstemperatuur, bloeddruk, bloedsuikerspiegel en bloedstroom. Te veel cafeïne kan leiden tot duizeligheid, lage bloedsuikerspiegel, spiertrillingen, misselijkheid, diarree, dorst, prikkelbaarheid en slapeloosheid. Een portie van 1,5 ounce donkere chocolade geeft je 20 milligram cafeïne, terwijl een portie van 1,6 ounce melkchocolade 9 milligram bevat. Daarom zou je behoorlijk wat chocolade moeten eten om de stimulerende effecten van cafeïne te krijgen.

Chocoladeallergie

 1. Sommige personen kunnen een negatieve reactie hebben op chocolade vanwege chemicaliën zoals theobromine, die van nature in cacao voorkomen. De World Allergy Foundation merkt op dat voedselallergieën kunnen leiden tot anafylaxie, een aandoening waarbij het lichaam reageert door in shock te raken, meestal met een lage hartslag, lage bloeddruk en onregelmatige hartritmes. U kunt ook last krijgen van astma, zwelling en huiduitslag. Een allergische reactie op chocolade of ander voedsel kan levensbedreigend zijn; zoek onmiddellijk medische hulp.

Soorten en hoeveelheid chocolade

 1. Hartslag wordt beïnvloed door lichaamsgewicht. Overmatige kilo's kunnen druk uitoefenen op uw vaatwanden en de bloeddruk en hartslag verhogen, omdat uw hart harder werkt om bloed naar uw lichaam te pompen. Daarom kan het eten van te veel calorierijke chocolade leiden tot gewichtstoename en een negatieve invloed hebben op de gezondheid van je hart. Melkchocolade bevat vaak meer vet en suiker en minder antioxidanten dan donkere chocolade. Een negen jaar durende studie onder Zweedse vrouwen, gepubliceerd in 2010 in het tijdschrift "Circulation: Heart Failure" van de American Heart Association, ontdekte dat vrouwen van middelbare leeftijd en ouderen die gemiddeld één tot twee porties per week antioxidantrijke chocolade hadden, een 32 hadden procent lager risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen. Maar degenen die één of meer per dag aten, hadden niet langer de hartbeschermende voordelen van chocolade.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407