Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan Deer Antler Spray krachtuithoudingsvermogen opbouwen?

Voorzorgsmaatregelen

 1. Hertengeweinevel - een supplement dat veel wordt gebruikt in de fitness- en sportindustrie en in de Oosterse geneeskunde al lang wordt gebruikt - is vrijwel net zo vreemd als het klinkt. Afgeleid van het weefsel dat in hertengeweien wordt gevonden, wordt gemeld dat het werkt door IGF-1 (insulineachtige groeifactor) te leveren, een natuurlijk groeihormoon dat in het menselijk lichaam wordt aangetroffen en dat potentieel heeft om spiermassa te vergroten en herstel van verwondingen te ondersteunen.

 2. Volgens een artikel gepubliceerd door Business Insider, geeft tussen 20 en 40 procent van professionele MLB- en NFL-atleten toe dat ze gewei met hertengewei kopen en gebruiken (ook wel "hertengewei-fluweel" genoemd). Ze hopen te profiteren van de prestatieverhogende effecten. (1) Sommige beroemde atleten wenden zich tot hertengeweitakken in de hoop de groei van nieuwe weefselcellen te bevorderen of kracht te krijgen door gemakkelijker vetvrije massa aan te trekken.

 3. Blijkt uit onderzoek dat hertengeweitak echt werkt? Het hangt af van wie je het vraagt. Veel getuigenissen beweren dat het supplement echte voordelen heeft. Maar er zijn niet veel goed gecontroleerde onderzoeken geweest die aantonen dat het veilig en effectief is.

 4. Hoewel het Wereldantidopingagentschap (WADA) momenteel hertengeweitakken niet als verboden stof vermeldt, waarschuwt het toch atleten dat het nemen van het supplement negatieve gevolgen kan hebben. Volgens de WADA-website:

 5. Deer Antler Velvet Spray kan IGF-1 bevatten en WADA beveelt daarom aan dat atleten uiterst waakzaam zijn met dit supplement, omdat dit kan leiden tot een positieve test. Er kan geen garantie worden gegeven dat oraal ingenomen IGF-1 geen invloed heeft op het plasmaniveau van IGF-1, wat dan het resultaat van antidopingcontroles kan beïnvloeden. (2)

Wat is Deer Antler Spray?

 1. Fluweelsupplementen van elanden of hertengeweien worden al eeuwenlang gebruikt voor verschillende gezondheidsvoordelen in de oosterse geneeskunde. Er zijn aanwijzingen dat hun gebruik teruggaat tot de Han-dynastie in China (tussen de jaren van 206 voor Christus tot 220 na Christus).

 2. Deer gewei spray is een supplement. Het is gemaakt van de onrijpe weefsels rondom bot en kraakbeen die in de uiteinden van levend hertengewei zijn gevonden. Het gewei bevat van nature IGF-1. Dit helpt hen om snel te groeien. Het weefsel wordt uit de hertengewei gehaald voordat ze volledig groeien en uitharden. Daarna wordt het ingevroren om supplementen te maken. (3) Gekweekte Noord-Amerikaanse elanden of wapiti (Cervus canadensis) en het Europese edelhert (Cervus elaphus) zijn de belangrijkste bronnen van gewei voor commercieel gebruik. De dieren worden niet geschaad tijdens het extraheren van de stof uit hun gewei. Hertengeweitakken zijn te vinden in pil-, poeder- of sprayvorm.

 3. Hoewel veel experts op het gebied van prestatiebevorderende supplementen en verboden stoffen vinden dat hertengewei een verspilling van tijd en geld is, is niet iedereen het daarmee eens. Sommigen beweren dat het gebruik van hertengeweitakken of andere gerelateerde producten heeft geholpen met:

 4. Er is enig bewijs dat hertengeweitakspray kan werken voor het verbeteren van de prestaties en lichaamsbouw. Het lijkt er echter op dat een persoon zeer hoge doses moet nemen om deze voordelen te laten optreden. In onderzoeken waarbij het supplement effectief was, werden injecties van zeer geconcentreerde extracten gebruikt. Injecties kunnen de meest effectieve en waarschijnlijk de enige manier zijn waarop hertengewei werkt. Dit komt omdat IGF-1 meestal wordt vernietigd wanneer het door het spijsverteringsstelsel gaat. Hierdoor zou het slikken van hertengeweitakken praktisch nutteloos zijn.

Nutritionele achtergrond van hertengeweitakspray

 1. Hertengewei-producten bevatten voornamelijk aminozuren (die eiwitten vormen) samen met groeifactoren, die poly-peptide gebonden aminozuurketens zijn. (4) De meest voorkomende groeifactor is IGF-1. Het is echter geen factor die in deze producten wordt gevonden. Afhankelijk van het specifieke merk kunnen hertengeweitakken spray / poeder / capsules aminozuren en groeifactoren bevatten, waaronder: (5)

 2. Momenteel is IGF-1 verboden door zowel het Wereldantidopingagentschap als de Food and Drug Administration (FDA). Hertengeweitakspray lijkt echter slechts zeer kleine hoeveelheden IGF-1 te leveren. Daarom wordt het niet langer als illegaal beschouwd. Insuline-achtige groeifactor wordt ook van nature aangetroffen in andere van dieren afgeleide voedingsmiddelen, waaronder eieren, melk en rood vlees. Sommige experts zijn van mening dat de hoeveelheid IGF-1 verkregen door het gebruik van hertengeweitakken eigenlijk niet veel meer is dan het eten van deze voedingsmiddelen. [! 4610 => 1140 = 3!

 3. Een van de toonaangevende bedrijven ter wereld die hertengeweitakken produceert, wordt Nutronics Labs genoemd. Volgens informatie op hun website maken ze al twee decennia hertengeweitakken. Ze stellen dat hun hertengeweitakken in concentratie / sterkte variëren van ongeveer 25.000 ng (nanogram) - 200.000 ng van IGF-1. Volgens onderzoeken van Nutronics Labs lijken hertengeweitakken minder geconcentreerd te zijn met IGF-1. Ze kunnen ook slecht worden geabsorbeerd in vergelijking met hertengewei-extract.

 4. Het bedrijf heeft vastgesteld dat poeders slechts een absorptiesnelheid van ongeveer 15-20 procent van IGF-1 hebben. Dit komt door hoe het spijsverteringssysteem het poeder afbreekt. Nutronics stelt dat hun "eigen sublinguale sprayafgiftesysteem" superieur is aan veel concurrenten omdat het "verbeterde biologische beschikbaarheid" van IGF-1 biedt. Ze wijzen er ook op dat "het niet de milligrammen van Deer Antler Velvet in het product zijn, het is de inhoud van IGF-1 en andere groeifactoren in Deer Antler Velvet, dat maakt het verschil." (6)

5 Potentiële voordelen van Deer Antler Spray

 1. Een studie uit 2015 gepubliceerd in Evidenced Based Complimentary and Alternative Medicine voedde muizen met een dieet met 10 procent elandfluweelextract (EVA) om de effecten op fysieke groei en botontwikkeling te testen. Onderzoekers maten wekelijks het lichaamsgewicht van de muizen, bloedchemie, nier- en testis- / eierstokfuncties en botkenmerken. Ze ontdekten dat "gemiddelde lichaamsgewichten hoger waren in de EVA-groep na 4-8 weken bij mannen en op 5 weken oud bij vrouwen." De muizen die EVA kregen, ondervonden ook veranderingen in de nierfunctie en verlengden de femorale botlengte met 5 weken oud. Niveaus van alkalische fosfatase (ALP) verhoogd in EVA-groep.

 2. Een studie gepubliceerd in het Journal of Ethnopharmacology vond bewijs dat het gebruik van een fluwelen gewei van herten kan helpen gewrichten en botten te versterken en symptomen zoals gewrichtspijn geassocieerd met artrose vermindert. (10) Nadat ratten met osteoartritische symptomen gedurende 12 weken totale fluwelen gewei-polypeptiden van edelherten (TVAPL) hadden gekregen, vertoonden ze tekenen van significante omkering in osteoporose. De onderzoekers vonden verbeteringen in de botgewichtscoëfficiënt van de ratten (BWC), botmineraaldichtheid (BMD) en botmineralengehalte (BMC). Ze geloven dat deze effecten te wijten waren aan proliferatie van kraakbeen en osteoblastachtige cellen, naast reducties in ontsteking als gevolg van remming van interleukine-1 (IL-1).

 3. Andere onderzoeken hebben aangetoond dat hertengeweitakken door de toevoer van collageen en IGF-1 wondgenezing kunnen bevorderen en haargroei kunnen veroorzaken door de expressie van groeifactoren te verbeteren. (11)

 4. Vele getuigenissen bestaan ​​- waaronder enkele van beroemde atleten en beroemdheden zoals Ray Lewis of Mario Lopez - dat hertengewei nuttig is voor atletische prestaties en herstel van spieren. Onderzoeksresultaten hebben echter geen sterk bewijs gevonden dat dit noodzakelijkerwijs waar is.

 5. In een dubbelblind onderzoek, gepubliceerd in het International Journal of Sports Nutrition and Exercise Metabolism, werd getest of fluweelpoeder of -extract van hertengeweien al dan niet van invloed was op aerobe prestaties, uithoudingsvermogen en "trainbaarheid van spierkracht "in vergelijking met een placebo. De proefpersonen waren volwassen mannen. Ze kregen een placebo, of een hertengewei-extract of poedersupplementen gedurende een periode van 10 weken, terwijl ze een krachtopbouwende routine ondergingen. De mannen werden gemeten voor spierkracht, uithoudingsvermogen en VO2max voor en na het gebruik van een hertengewei. Deze resultaten werden bepaald door het meten van circulerende niveaus van testosteron, insulineachtige groeifactor, erytropoëtine, rode celmassa, plasmavolume en totaal bloedvolume.

 6. Alle groepen kenden een aanzienlijke verbetering van de sterkte. Maar de groep met hertengeweitakken toonde de grootste toename in isokinetische knie-extensiesterkte en uithoudingsvermogen. Het is echter mogelijk dat dit te wijten was aan een trainingsprogramma in plaats van het gebruik van het hertengeweitak. Geen van de mannen in een groep vertoonde aanwijzingen voor endocriene, rode celmassa of VO2max-veranderingen. Daarom concludeerden onderzoekers dat de "bevindingen geen ondersteuning bieden voor een erytropoëtisch of aerobe ergogene werking van fluweel van hertengeweien." (12) Anderzijds was dit een kleine studie, met slechts 12-13 mannen in elke groep. Dit betekent dat verder testen nodig is om de geldigheid van de resultaten te bevestigen.

 7. Voor alle duidelijkheid, sommige artsen en onderzoekers hebben verklaard dat het onwaarschijnlijk is dat hertengeweitakken spray significante voordelen zullen hebben. Dit komt omdat het slechts zeer kleine hoeveelheden IGF-1 levert, waarvan sommige misschien niet volledig worden geabsorbeerd. Studies tonen echter aan dat hogere doses of het gebruik van supplementen van zeer hoge kwaliteit kunnen bijdragen aan enkele verbeteringen in prestaties, lichaamssamenstelling, enz. IGF-1 zelf is uitgebreid bestudeerd. Het kan zeker de manier veranderen waarop het lichaam eruit ziet en werkt. Of de rol van IGF-1 in het lichaam zich zal vertalen in echte voordelen wanneer het wordt verkregen van hertengeweitakken, hangt af van de specifieke persoon en de gebruikte dosering.

 8. Naarmate mannen en vrouwen ouder worden, beginnen ze van nature minder Human Growth Hormone (HGH) te produceren. Dus de niveaus van IGF-1 nemen ook af met de leeftijd. De lever produceert IGF-1 wanneer HGH wordt vrijgegeven. HGH wordt omgezet in IGF-1. Afgezien van iemands leeftijd, variëren IGF-1-niveaus afhankelijk van het geslacht van een persoon (mannen hebben over het algemeen meer), het activiteitsniveau, hun dieet, genetica en levensstijl.

 9. IGF-1 staat momenteel op de verboden lijst van het Wereldantidopingagentschap vanwege het feit dat het atleten een oneerlijk voordeel geeft wat betreft het opbouwen van kracht en spiermassa. (7) Het is echter nog steeds legaal om supplementen te gebruiken die IGF-1 of vergelijkbare effecten kunnen bieden. In de meeste onderzoeken die positieve resultaten laten zien bij het gebruik van hertengeweitakken zijn hoge doses gebruikt. En sommigen hebben het product getest op dieren (muizen of ratten) in plaats van op mensen.

 10. Een onderzoek uit 2014, gepubliceerd in Evidence Based Complimentary and Alternative Medicine, testte of hertengewei-extract wel of geen effect zou hebben op vermoeidheid bij muizen die werden geleid naar zwemafstanden. De bevindingen suggereerden dat hertengewei "de spierkracht zou kunnen vergroten door de opregulatie van genen die verantwoordelijk zijn voor spiercontractie en bijgevolg het anti-vermoeidheidseffect bij muizen vertoonde." Hertengewei lijkt een positief effect te hebben op genen die betrokken zijn bij negen verschillende signaalroutes die spieren, uithoudingsvermogen en vermoeidheid beïnvloeden. Deze omvatten GnRH-signaleringsroute en insulinesignaleringsroutes, naast niveaus van troponinen. (8) Hertengewei kan bijdragen aan toename van spierkracht door verhoging van de Tpm2-expressie. Dit beïnvloedt hoe spieren eiwitten opnemen en zichzelf herstellen. Andere studies tonen enig bewijs dat hertengewei-extract helpt spiervermoeidheid te voorkomen door de lactaatdehydrogenase-activiteiten te activeren en de niveaus van melkzuur in het bloed en serumureumstikstof te verlagen.

 11. Studies hebben aangetoond dat hertengeweien zelf een zeer geconcentreerde hoeveelheid essentiële sporenmineralen, vetzuren, aminozuren en groeifactoren bevatten die allemaal het immuunsysteem kunnen ondersteunen. Dit omvat het maagdarmkanaal, waar het grootste deel van het immuunsysteem wordt gevonden. Gewei bevat mineralen zoals: calcium, fosfor, magnesium, ijzer, kalium en natrium, naast tal van kleine componenten.

 12. Elk fluwelen gewei van eland bevat chondroïtinesulfaat. Dit heeft een groeibevorderend effect op cellen in het hele lichaam, wat helpt bij het herstel. Dit omvat cellen in de darm. Er wordt aangenomen dat kraakbeenproteoglycanen waterretentie en differentiatie en proliferatie van chondrocyten in kraakbeenweefsel reguleren. Vier soorten collageen (I, II, III en X) zijn ook geïdentificeerd in hertengeweien. Het collageen kan voordelen bieden, waaronder het opnieuw opbouwen van beschadigde delen van het maagdarmkanaal, de huid en gewrichten. Dit kan gunstig zijn voor het voorkomen of helpen behandelen van het lekkende darmsyndroom, wat bijdraagt ​​aan wijdverbreide symptomen.

 13. Eeuwenlang is het gebruik van hertengeweitakken gekoppeld aan spier- en botversterkende activiteit. Het is gebruikt bij de behandeling van botbreuken en het voorkomen van osteopenie of zwakte als gevolg van veroudering en ziekten.

 14. De calcium- en fosforgehaltes (die belangrijk zijn voor botgroei) verschilden echter niet tussen de groepen. Over het geheel genomen concludeerden de onderzoekers dat "onze resultaten een rol lijken te spelen voor voedingssupplementen van EVA op groei en botontwikkeling in dit model." (9) Het is echter belangrijk erop te wijzen dat dit een zeer hoge dosis is. Het is aanzienlijk hoger dan wat de meeste supplementen zouden nemen.

Hoe te vinden Gebruik Deer Antler Spray

 1. Als u ervoor kiest om hertengeweitakken te proberen, zoek dan een product dat wordt verkocht door een gerenommeerd merk dat de ingrediënten en concentraties op de verpakking garandeert. Nutronics Lab beveelt het volgende aan met betrekking tot de dosering van hertengeweitakken:

 2. Hertengewei-sprayproducten zijn niet goedkoop. Verwacht dat het kopen van een product van hoge kwaliteit u ongeveer $ 60- $ 100 per fles zal opleveren. Wanneer genomen zoals voorgeschreven, zou elke fles u ongeveer één maand moeten duren. U hoeft de spray niet te koelen. Houd het echter uit de buurt van zeer hoge temperaturen om de chemische samenstelling van het product te behouden. Fabrikanten beweren dat u binnen 3-4 dagen voordelen kunt ervaren. De resultaten verschillen echter beslist van persoon tot persoon.

 3. Als u een bestaande medische aandoening heeft waarvoor medicatie nodig is, raadpleeg dan altijd uw arts voordat u nieuwe producten inneemt. Bespreek of hertengewei-spray veilig voor u is om te gebruiken als u in het verleden ernstige hormonale problemen, hartaandoeningen, lever- of nieraandoeningen of een andere ernstige aandoening heeft. Het is ook niet verstandig om te stoppen met het innemen van medicijnen die u heeft gebruikt of om fysiotherapiesessies / oefeningen te beëindigen omdat u bent begonnen met het nemen van hertengeweitakken. Neem altijd contact op met uw arts of therapeut als u vragen heeft over het wijzigen van uw herstelplan met betrekking tot een blessure of ziekte.

 4. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407