Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan een diabeticus witte aardappelen en zoete aardappelen eten?

Maak gezonde keuzes

 1. Bij het plannen van een maaltijd voor diabetici betekent aardappelen in het plan passen voor de koolhydraten. Ondanks de misvattingen is niets verboden voor diabetici, maar bepaalde voedingsmiddelen zijn moeilijker op te nemen dan andere. Aardappelen in welke vorm dan ook bevatten koolhydraten. Witte aardappelen metaboliseren anders dan zoete aardappelen, maar beide zijn zetmeel en dragen koolhydraten bij aan uw dieet.

Calorieën en vet

 1. Een middelgrote witte aardappel heeft 130 calorieën in vergelijking met de 105 calorieën van een middelgrote zoete aardappel. Beide bevatten evenveel calorieën. Elke aardappel is vetvrij wanneer gekookt en geserveerd zonder toegevoegde boter, toppings en vet.

Koolhydraten

 1. Middelgrote witte aardappelen bevatten 30 g koolhydraten met 3 g voedingsvezels. Een middelgrote zoete aardappel heeft 24 g koolhydraten met 4 g voedingsvezels. Witte aardappelen zijn eenvoudige koolhydraten en veroorzaken een snelle toename van de bloedsuikerspiegel, terwijl zoete aardappelen langzamer metaboliseren en een geleidelijke verandering in de bloedsuikerspiegel veroorzaken, waardoor ze meer consistentie behouden dan met de witte aardappel.

Vitaminen en mineralen

 1. Beide aardappelen bevatten kalium, choline en vitamine A, waarbij de meeste vitamines verzadigd zijn in de schil, hoewel het voedingsvoordeel dichter is bij zoete aardappelen. Het Center for Science in the Public Interest verklaarde zoete aardappelen tot een van de beste groenten die je kunt eten vanwege de vitamine- en mineralenconcentratie met minimale impact op de bloedsuiker en weinig vet.

Bloedsuikerimpact

 1. Het koolhydraatgehalte in zoete aardappelen en witte aardappelen heeft een invloed op de bloedsuikerspiegel in elke portie. De sleutel met een diabetisch menu is om uw voedingsvoordeel per calorie en koolhydraatgram te maximaliseren. Zoete aardappelen zijn van nature meer voedzaam; ze maken een ideale keuze wanneer ze de keuze tussen de twee aardappelen krijgen, maar geen van beide is verboden voor een diabetisch dieet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407