Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan het eten van 30 gram eiwit elke ochtend helpen om af te vallen?

Verhoogde fitness is gelijk aan verminderde prikkelbaarheid

 1. Het idee achter het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Maar als je probeert af te vallen, zijn niet alle ontbijten hetzelfde. Een ochtendmaaltijd die rijk is aan eiwitten kan je helpen af ​​te vallen door je vol, tevreden en minder snel te veel te eten.

Rol van eiwitten

 1. Een eiwitrijk ontbijt kan gewichtsverlies helpen vanwege de unieke manieren waarop eiwitten honger en eetlust beïnvloeden. Eiwitrijk voedsel heeft meer tijd nodig om de maag te verlaten, dus ze houden je langer vol dan ander voedsel. Eiwit houdt ook de bloedsuikerspiegel stabiel, wat de plotselinge honger voorkomt die optreedt na een dramatische daling van de bloedsuikerspiegel. Je verbrandt meer calorieën door het eten van eiwitten, omdat het lichaam volgens de Harvard School of Public Health meer energie nodig heeft om de voedingsstof te verteren dan vet of koolhydraten. Donald Layman, emeritus hoogleraar voeding aan de Universiteit van Illinois, beveelt aan om minimaal 30 gram eiwit te consumeren voor het ontbijt.

Research

 1. De hele dag door eiwitten eten kan je helpen vol te blijven, maar de voedingsstof is vooral belangrijk bij het ontbijt. Een studie uitgevoerd door Heather Leidy, universitair docent aan de afdeling Voedings- en Oefenfysiologie van de Universiteit van Missouri, ontdekte dat tieners met overgewicht die een eiwitrijk ontbijt aten, langer voller aanvoelden en de hele dag minder honger hadden in vergelijking met wanneer ze een lage- eiwit ontbijt of sloeg de ochtendmaaltijd helemaal over. Het eten van een eiwitrijk ontbijt werd ook geassocieerd met een verminderd verlangen om te snacken onder de deelnemers.

Belang van calorieën

 1. Hoewel het eten van meer eiwitten bij het ontbijt een slimme strategie is om af te vallen, moet je toch op je calorie-inname letten. Hoeveel eiwit je ook eet, je zult niet afvallen als je nog steeds meer calorieën verbruikt dan je lichaam verbrandt. Eiwit is een krachtig hulpmiddel voor gewichtsverlies omdat het u kan helpen uw calorie-inname te verminderen zonder honger of ontevreden te zijn met uw maaltijden. Daarom is het belangrijk om het meeste van je eiwitten uit magere bronnen te halen en je consumptie van vet- en calorierijk eiwitrijk voedsel te beperken tot speciale gelegenheden.

Tips

 1. Om uw 30 g eiwit te krijgen bij het ontbijt, reikt u naar Griekse yoghurt, kalkoenbacon of kalkoenworst, magere kwark en eieren of eiwitten. Wees creatief met eieren door frittata's, eiersandwiches, burrito's met roerei en zwarte bonen te maken, of gewoon een paar eieren hard te koken voor de ochtenden wanneer je geen tijd hebt om een ​​uitgebreid ontbijt te bereiden. Het is niet nodig om bij traditionele ontbijtproducten te blijven. Eiwitrijk voedsel zoals gevogelte met wit vlees, vis, kaas, eiwitshakes, tonijn, bonen, eiwitrepen, tofu en quinoa kan 's ochtends even bevredigend zijn als later op de dag.

 2. Om uw 30 g eiwit te krijgen bij het ontbijt, reikt u naar Griekse yoghurt, kalkoenbacon of kalkoenworst, magere kwark en eieren of eiwitten. Wees creatief met eieren door frittata's, eiersandwiches, burrito's met roerei en zwarte bonen te maken, of gewoon een paar eieren hard te koken voor de ochtenden wanneer je geen tijd hebt om een ​​uitgebreid ontbijt te koken. Het is niet nodig om bij traditionele ontbijtproducten te blijven. Eiwitrijk voedsel zoals gevogelte met wit vlees, vis, kaas, eiwitshakes, tonijn, bonen, eiwitrepen, tofu en quinoa kan 's ochtends even bevredigend zijn als later op de dag.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407