Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan het eten van augurken gewichtsverlies veroorzaken?

Andere overwegingen

 1. Gewichtsverlies gaat over het verbranden van meer calorieën dan je eet, dus als je een "augurkdieet" volgt, smelten de kilo's niet weg. Maar augurken bevatten weinig calorieën - dus ze passen in een calorie-gecontroleerd dieet - en hebben een aantal eigenschappen die kunnen helpen bij vetverlies. Maar hun hoge natriumgehalte betekent dat je na het eten water kunt winnen, wat invloed kan hebben op de resultaten die je op de schaal ziet.

Andere overwegingen

 1. Groenten in het zuur zijn geen magische voedingsmiddelen om af te vallen, maar ze bevatten weinig calorieën en helpen je een vol gevoel te krijgen, dus ze kunnen je inspanningen ondersteunen. Gebruik zoutarme variëteiten om natrium te besparen.

Snack met weinig calorieën

 1. Door augurken in uw dieet op te nemen als gezond tussendoortje, kunt u dankzij het lage caloriegehalte helpen kilo's af te vallen. Een kopje dille augurken - normaal of natriumarm - heeft slechts 17 calorieën om toe te voegen aan je dagelijkse calorieteller. Zelfs als u een zeer beperkt dieet van 1200 calorieën per dag volgt, is dat minder dan 2 procent van uw dagelijkse hoeveelheid calorieën.

 2. Als je zin hebt in chips of popcorn met dille-augurkensmaak, bevredig je verlangen met augurken om af te vallen. Elke portie dille augurkchips heeft 150 calorieën - als je de chips een jaar lang drie keer per week vervangt voor echte dille augurken, zou je genoeg calorieën besparen om meer dan 6 kilo vet te verliezen.

 3. Zorg er wel voor dat u niet-gezoete augurken gebruikt voor uw caloriearme snack. Gezoete augurken, zoals brood-en-boter augurken, zijn veel hoger in calorieën --146 calorieën per kop. De meeste van die calorieën komen uit de suiker die wordt gebruikt om de augurken te zoeten, wat betekent dat gezoete variëteiten niet ideaal zijn voor een dieet om af te vallen.

Potentiële voordelen van azijn

 1. De zure smaak van augurken komt van het azijnmengsel dat de augurkpekel vormt. Deze azijn bevat azijnzuur, wat een rol kan spelen bij gewichtsverlies. Een dierstudie, gepubliceerd in Critical Reviews in Food Science and Nutrition in juli 2016, meldt dat ratten die azijnzuur kregen resistenter waren tegen obesitas dan ratten die geen azijnzuur kregen.

 2. Azijn kan ook voedsel langer in je maag houden na een maaltijd - je letterlijk "vullen" en de tevredenheid na een maaltijd verhogen - volgens een recensie gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition Reviews in Oktober 2014. De beoordeling merkt ook op dat azijn je calorieverbranding de hele dag kan stimuleren, waardoor het gemakkelijker wordt om meer calorieën te verbranden dan je eet en gewicht te verliezen.

 3. In de review wordt echter ook opgemerkt dat het bewijs voor azijn en gewichtsverlies voorlopig is; terwijl deze vroege resultaten veelbelovend zijn voor azijn als hulpmiddel bij het afvallen, is meer onderzoek nodig om te weten hoe goed het je helpt kilo's af te werpen.

Natrium- en gewichtsverlies

 1. Pickles hebben een belangrijk nadeel: hun natriumgehalte. Natrium belet eigenlijk niet dat je vet verliest, maar het kan het moeilijker maken om gewichtsverlies op te merken in je reguliere wegingen. Dat komt omdat natrium ervoor zorgt dat je lichaam water vasthoudt, dus je zou een paar kilo kunnen winnen door het toegevoegde watergewicht.

 2. Normale augurken met dille hebben 1,157 milligram natrium per kopje - dat is 48 procent van de dagelijkse waarde - terwijl zoete augurken 731 milligram natrium hebben, of 30 procent van de dagelijkse waarde, per kopje . Voor een gezondere optie waarbij je niet aankomt in water, kies je voor natriumarme augurken. Deze variëteit heeft een verwaarloosbare 26 milligram natrium per kopje.

Groenten in het zuur serveren voor gewichtsverlies

 1. Gebruik augurken - natuurlijk de natriumarme variëteit - om smaak aan dieetvriendelijke maaltijden toe te voegen zonder veel vet of calorieën toe te voegen. Gehakte augurken werken goed op een groene salade, terwijl plakjes augurk in kalkoen of kipfilet sandwiches een smaakboost geven zodat je geen vetere smaakstoffen zoals mayo hoeft te gebruiken.

 2. Voeg gehakte augurken toe aan uw tonijn- en kipsalades. Augurken bevatten minder calorieën dan de andere ingrediënten in deze salades - inclusief de kip, tonijn en mayonaise - dus door augurken aan de mix toe te voegen, kun je een grotere portiegrootte eten voor ongeveer hetzelfde aantal calorieën.

 3. Als je je verveelt met augurken in komkommer, experimenteer dan met andere groenten met een laag natriumgehalte. Ingelegde bonen, bieten, bloemkool en zelfs asperges maken caloriearme snacks, en ze helpen u uw groente-inname te verhogen terwijl u uw zout hunkeren naar tevredenheid.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407