Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan het eten van broodjes met kalkoen, kalkoen me helpen afvallen?

Overwegingen

 1. Je weet al dat beter eten een cruciaal onderdeel is van afvallen. Maar met zoveel tegenstrijdige informatie over calorieën, vet, koolhydraten, vezels en eiwitten, kan het ronduit verwarrend zijn om erachter te komen wat je precies moet eten om af te vallen. Er is enige waarheid in het idee dat broodjes met kip en kalkoen een rol kunnen spelen bij het afvallen, maar zorg ervoor dat je de voordelen en beperkingen van dit voedsel begrijpt voordat je begint met een dieet met alleen pluimvee.

The Power of Protein

 1. Het gewichtsverlies van kalkoen en kip ligt in hun eiwitgehalte. Eiwit is de meest verzadigende voedingsstof, wat betekent dat je je voller en tevredener voelt wanneer je het eet, volgens "The American Journal of Clinical Nutritio". Het verlaat ook je maag langzaam, dus je kunt langer tussen de maaltijden door zonder hongerig te zijn. Tot slot, eiwitrijke voedingsmiddelen zoals gevogelte hebben meer energie nodig om te verteren en te metaboliseren, dus je lichaam verbrandt calorieën eigenlijk door ze door je systeem te bewegen, meldt het tijdschrift "Women's Health". Kip en kalkoen, vooral het borstvlees, bevatten weinig calorieën maar veel eiwitten, waardoor het perfecte voedingsmiddelen zijn voor mensen die willen afvallen zonder honger te hebben.

Een gezond broodje maken

 1. Eiwitrijke kalkoen en kip zijn geweldig voor gewichtsverlies, maar als je dit magere vlees in een sandwich doet, moet je verstandig kiezen. Verfijnde broden, kazen en romige boterhammen zoals mayonaise kunnen honderden calorieën toevoegen aan een anders gezonde sandwich zonder veel voedingsstoffen toe te voegen. Aan de andere kant houdt het gebruik van volkorenbrood en het stapelen van je sandwich met groenten en spreads met weinig calorieën zoals mosterd of hummus het aantal calorieën onder controle terwijl het toevoegen van vezels, een andere caloriearme voedingsstof die je helpt te voelen en vol te blijven.

Andere bronnen

 1. Broodjes kalkoen en kip zijn geweldige nietjes als je probeert af te vallen, maar ze zijn verre van de enige bronnen van caloriearme eiwitten en vezels. Andere mager eiwitrijke voedingsmiddelen zijn bonen, zeevruchten, tofu, magere en vetvrije zuivelproducten, eieren, varkenshaas en magere stukken rundvlees. Vezels komen voor in honderden voedingsmiddelen, met name fruit en groenten; volkoren brood, ontbijtgranen en pasta; bruine rijst; gerst; en bonen en linzen.

Overwegingen

 1. Als u van broodjes met kalkoen en kip houdt, geniet u er elke dag van. Houd er rekening mee dat u teveel van het goede kunt hebben. Broodjes eten bij elke maaltijd in een poging om gewicht te verliezen zal snel averechts werken als je ze zo beu bent dat je naar het dichtstbijzijnde junkfood reikt, alleen voor een verandering van tempo. Bovendien berooft het beperken van jezelf tot slechts één soort voedsel je lichaam van essentiële voedingsstoffen, ongeacht hoe gezond dat voedsel ook is. Dus maak een broodje kip of kalkoen als lunch nietje, maar zorg ervoor dat je een breed scala aan caloriearme en voedselrijke voedingsmiddelen eet, zodat je kunt afvallen, je lichaam kunt voeden en van je maaltijden kunt genieten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407