Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan het eten van druiven me helpen afvallen?

Verbetert uw geestelijke gezondheid

 1. Heb je ooit overwogen druiven te eten om af te vallen? Deze vruchten kunnen je zoetekauw bevredigen en helpen je calorieën te verminderen en tegelijkertijd de vetverbranding te vergroten. Geniet ervan als tussendoortje, gooi ze over zelfgemaakte desserts of voeg ze toe aan gebak voor extra smaak. Druiven zijn rijk aan vezels, vitamines en antioxidanten en zijn een krachtpatser van voeding en kunnen schoon eten gemakkelijker maken. [! 33600 => 1130 = 2!

 1. Druiven zijn rijk aan resveratrol en andere fytochemicaliën die de vorming van nieuwe vetcellen onderdrukken, vetafbraak stimuleren en vetceldood induceren. Vanwege hun hoge suikergehalte moet je ze echter nog met mate consumeren.

 2. Vervang uw dagelijkse snacks door druiven om de vruchten te plukken. Deze vruchten zijn van nature zoet en kunnen voldoen aan je verlangens naar suikerhoudende voedingsmiddelen.

Nutriënten in druiven

 1. Deze van nature zoete vruchten zitten boordevol vitamine C, vitamine K, kalium en fytochemicaliën. Er bestaan ​​verschillende variëteiten en elk heeft een andere voedingswaarde. Volgens een review gepubliceerd in Plos One in maart 2016, beschikken de meeste druivenrassen over grote doses flavonoïden, flavanolen, fenolverbindingen en anthocyanen. Deze antioxidanten neutraliseren oxidatieve schade en bevorderen een optimale gezondheid.

 2. Meili-druiven zijn bijvoorbeeld rijk aan galluszuur, p-coumarinezuur, vanillezuur, resveratrol, catechines, quercetine en kaempferol. Hun huid bevat salicylzuur, een ontstekingsremmende stof waaruit acetylsalicylzuur of aspirine wordt gemaakt.

 3. Een ander onderzoeksartikel, gepubliceerd in Plos One in augustus 2014, stelt dat wijndruiven en donker gekleurde druiven meer antioxidanten bevatten dan gele druiven en tafeldruiven. De hoogste flavonoïdeniveaus werden gevonden in Royalty-druiven. De fytochemicaliën in deze vruchten kunnen de tumorgroei remmen en de verspreiding van kankercellen voorkomen. Bovendien beschermen ze tegen chronische ziekten en schade door vrije radicalen.

Calorieën in druiven

 1. Als u op dieet bent, kunt u zich echter zorgen maken over de suiker en calorieën in druiven. Deze vruchten bevatten meer suiker dan appels of bessen, maar ze zijn nog steeds een gezondere keuze dan koekjes of ijs. Hun voedingswaarde verschilt van ras tot ras. Rode pitloze druiven, bijvoorbeeld, bieden de volgende voedingsstoffen per portie (één kopje), volgens de USDA:

 2. Volgens de National Institutes of Health is de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C 85 milligram voor volwassen vrouwen en 90 milligram voor volwassen mannen. Een portie rode pitloze druiven levert 5 tot 6 procent van de dagelijks aanbevolen vitamine C-inname. Deze voedingsstof bevordert wondgenezing, bestrijdt oxidatieve stress en ondersteunt collageensynthese. Het speelt ook een sleutelrol in de immuunfunctie, ijzerabsorptie en geestelijke gezondheid.

 3. Rode of groene druiven bevatten 87 calorieën, 22,8 gram koolhydraten, 19,5 gram suikers en 1,1 gram vezels. Ze bieden ook gematigde doses vitamine C, vitamine K, zink, ijzer, magnesium en kalium.

 4. Een kleine appel heeft daarentegen 84 calorieën, 19,6 gram koolhydraten, 13 gram suiker en 4 gram vezels. Hoewel het minder suiker bevat dan druiven, heeft het een vergelijkbare calorische waarde. Bananen hebben daarentegen 112 calorieën, 28,7 gram koolhydraten, 15,4 gram suiker en 3,3 gram vezels per portie.

Druiven en gewichtsverlies

 1. Zoals u ziet, zijn de calorieën in druiven geen reden tot bezorgdheid. Sommige studies suggereren zelfs dat druiven gewichtsverlies kunnen bevorderen en de schadelijke effecten van obesitas kunnen compenseren.

 2. Een onderzoeksartikel in de augustus 2015-editie van Expert Review of Endocrinology Metabolism geeft aan dat resveratrol, een van de meest voorkomende antioxidanten in druiven, obesitas kan voorkomen. Volgens de onderzoekers remt dit polyfenol de adipogenese - de vorming van nieuwe adipocyten of vetcellen. Tegelijkertijd onderdrukt het lipogenese, het proces waarbij uw lichaam koolhydraten omzet in vet.

 3. Bovendien verhoogt resveratrol de oxidatie van vetzuren en stimuleert het lipolyse oftewel vetafbraak. Maar dat is niet alles.

 4. Deze fenolische verbinding vertoont ook thermogene eigenschappen en verhoogt het energieverbruik. Kortom, het verhoogt de kerntemperatuur van uw lichaam, waardoor u de hele dag door meer calorieën kunt verbranden.

 5. Een ander opmerkelijk feit over deze verbinding is dat het apoptose in vetcellen induceert. Met andere woorden, het veroorzaakt vetceldood, wat leidt tot een vermindering van vetweefsel. Dit effect wordt echter alleen waargenomen bij grote doses resveratrol, dus het is onwaarschijnlijk dat alleen druiven eten verschil zal maken.

 6. De Expert Review of Endocrinology Metabolism review wijst erop dat het combineren van deze verbinding met quercetine de anti-obesitas-effecten verbetert. Druiven bevatten zowel resveratrol als quercetine, dus ze kunnen u helpen afvallen.

 7. Deze vruchten kunnen ook ten goede komen aan mensen met het metabool syndroom - een belangrijke bijwerking van obesitas. Volgens een beoordeling in januari 2016, gepubliceerd in Phytotherapy Research, kunnen druiven - vooral hun zaden - het risico op metabool syndroom verminderen vanwege hun hoge antioxidantspiegels. Van de polyfenolen in deze vruchten is aangetoond dat ze beschermen tegen hypertensie, verhoogde bloedsuikerspiegel, verhoogde cholesterolspiegels en andere risicofactoren voor metabool syndroom.

 8. Druivenpitextracten kunnen ook beschermen tegen DNA-schade en ontsteking, zoals gerapporteerd in een beoordeling in september 2014 in het International Journal of Molecular Sciences. Nogmaals, hun gunstige effecten zijn te wijten aan hun hoge niveaus van fytochemicaliën. De antioxidanten in druivenpitten bezitten ook neuroprotectieve activiteiten en kunnen ook neurodegeneratieve ziekten helpen voorkomen.

Is druivenpitolie gezond?

 1. Nu u meer weet over de voordelen van druiven voor gewichtsverlies, kunt u zich afvragen of druivenpitolie wel of niet gezond is. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit product gemaakt van druivenpitten. Het is een uitstekende bron van vitamines, polyfenolen en vetzuren die de algehele gezondheid ondersteunen.

 2. Volgens een beoordeling in augustus 2016 in Nutrition and Metabolic Insights, vertoont druivenpitolie antimicrobiële, ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Het bevordert ook de cardiovasculaire gezondheid en kan beschermen tegen kanker. De samenstelling en het voedingsprofiel zijn afhankelijk van de wijnstok en andere factoren.

 3. Zoals de onderzoekers aangeven, bevat dit functionele voedsel meer vitamine E dan olijfolie en sojaolie. Vanwege het hoge gehalte aan antioxidanten bestrijdt het ontstekingen en kan het de dood van darmkanker veroorzaken.

 4. Zoals de meeste oliën bevat druivenpitolie veel calorieën. Een eetlepel bevat 120 calorieën en 13,6 gram vet. Ondanks de voordelen voor de gezondheid, kan het gewichtstoename veroorzaken wanneer het in grote hoeveelheden wordt gebruikt. Als je vier eetlepels per dag consumeert, is dat een extra 480 calorieën.

 5. Strooi het over salade of voeg kleine hoeveelheden druivenpitolie toe aan gekookte maaltijden om er de vruchten van te plukken. Als u een koolhydraatarm of ketogeen dieet volgt, kunt u het in grotere hoeveelheden gebruiken zolang het past in uw caloriedoelen. Zowel druiven als druivenpitolie hebben hun plaats in een uitgebalanceerd dieet, dus ga je gang en voeg ze toe aan je boodschappenlijst!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407