Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan het eten van een banaan je helpen in slaap te vallen?

Tijd en geld

 1. Als u een banaan als tussendoortje grijpt, hoeft u waarschijnlijk niet achter uw bureau te dommelen, maar als u er voor het slapengaan op knaagt, kunt u de kwaliteit van uw slaap verbeteren. De mineralen en aminozuren in een banaan helpen je lichaam te ontspannen. Het combineren van je avondbanaan met een ander slaapverwekkend voedsel biedt nog grotere voordelen.

Kalium en slaap

 1. Bananen zitten boordevol kalium, een mineraal dat dient als spierverslapper, waardoor uw lichaam zich gereed voelt om in slaap te vallen. Een grote banaan bevat 487 milligram kalium, ongeveer 10 procent van de voldoende inname van dit mineraal voor volwassenen.

Bron van magnesium

 1. Een ander waardevol mineraal dat veel voorkomt in bananen is magnesium. Net als kalium helpt magnesium je spieren te ontspannen, waardoor magnesiumrijk voedsel waardevol is als slaapmiddel. Een grote banaan heeft 37 milligram magnesium. Dit bedrag is goed voor ongeveer 12 procent van de adequate inname voor vrouwen en ongeveer 9 procent voor mannen.

Sleepy Tryptophan and Melatonin

 1. Bananen bevatten ook tryptofaan, een aminozuur dat waardevol is om in slaap te vallen. Tryptofaan converteert naar serotonine, een slaapbevorderende neurotransmitter, en is de oorzaak van de "kalkoenmist" na de Thanksgiving die u mogelijk ervaart. De vrucht is ook een bron van melatonine, die vaak het 'slaaphormoon' wordt genoemd. In een klein onderzoek onder volwassenen stegen bloedspiegels van melatonine aanzienlijk ongeveer twee uur na het eten van een banaan, volgens onderzoek gepubliceerd in het Journal of Pineal Research. Naarmate het melatoninegehalte toeneemt, begin je je suf te voelen, wat je kan helpen in slaap te vallen.

Bananen en warme melk

 1. Was uw bananensnack in de avond met een glas warme melk om uw kans op een goede nachtrust te vergroten. Melk is een andere bron van tryptofaan, die een boost van serotonine geeft waardoor je je klaar voelt voor het slapengaan. Zowel de banaan als de melk zijn rijk aan koolhydraten, die helpen de slaap te bevorderen. De combinatie van een banaan en een glas warme melk is veel effectiever dan een glas wijn nippen. Alcohol voor het slapengaan kan leiden tot een lichtere slaap.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407