Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan ik aardappelen koken met de schil voor aardappelsoep?

Van rauwe of gekookte bieten?

 1. Wanneer u op zoek bent naar een hartige soep die zowel romig als vullend is, kan aardappelsoep een snelle en gemakkelijke manier zijn om aan uw verlangens te voldoen. Hoewel het gebruikelijk is om aardappels te schillen voordat je ze in de soep plaatst om te koken, overweeg dan een meer rustieke versie van de soep met schillen over.

Voordelen van de huid

 1. Als u aardappelsoep bij het koken van de aardappelen achterlaat, heeft dit verschillende voordelen boven het schillen van uw aardappelen. Ten eerste helpt de schil om de aardappel zijn vorm te behouden, omdat aardappelen snel kunnen afbreken als ze in een soep worden gekookt. Ten tweede bevat de aardappelschil extra voedingsvezels die de voedingswaarde van uw soep kunnen helpen verhogen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, bevat de aardappelschil echter niet de meeste voedingsstoffen volgens de Washington State Potato Commission. De schil laten zitten, geeft ook een andere textuur en smaak aan de afgewerkte soep.

De aardappel reinigen

 1. Schillen verwijdert niet alleen de schil van de aardappel, maar ook het vuil en andere stoffen die zich op het oppervlak van de aardappel kunnen ophopen. Helaas betekent dit dat wanneer je de schil laat, je de extra stap moet zetten om de aardappel grondiger te reinigen. Laat de aardappel onder warm water lopen en schrob krachtig met je handen. Gebruik geen zeep. Een schone borstel, zoals het type dat is ontworpen voor het schrobben van gerechten, kan worden gebruikt om in de spleten van de aardappel te komen en de aardappelen nog schoner te maken.

Snijgrootte aardappelen

 1. Bij het snijden van de aardappelen is het belangrijk om een ​​gelijkmatige snede over elk van de aardappelen te krijgen, want sommige stukken zullen sneller koken dan andere, wat resulteert in een ongelijke textuur. De grootte waarin je je aardappelen snijdt, hangt grotendeels af van je persoonlijke voorkeur. Houd er rekening mee dat grotere stukken over het algemeen langer duren om te koken. Langere kooktijden kunnen gunstig zijn als u wilt dat de soep een diepere smaak ontwikkelt.

Kooktijd

 1. Wanneer u uw aardappelen met schil op de huid kookt, moet u de aardappelen regelmatig testen om te zien hoe goed ze zijn. Te gaar aardappelen kunnen ervoor zorgen dat de schil eraf valt, waardoor reepjes aardappelvel achterblijven zonder dat er aardappel in uw soep zit.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407