Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan ik afvallen als ik garnalen eet?

Waarschuwingen

 1. Afvallen kan een uitdaging zijn, omdat diëten vaak de verscheidenheid aan voedingsmiddelen beperken die u kunt consumeren. Garnalen bevatten voedingsstoffen zoals vitamine B12, vitamine E, niacine en omega-3-vetzuren. Garnalen bevatten ook weinig verzadigd vet. Zolang je met mate garnalen eet en het caloriegehalte van de rest van je dieet controleert, kun je garnalen eten en afvallen.

Calorieën in garnalen

 1. Een portie gekookte garnalen van 3 ons bevat 101 calorieën. Om af te vallen, moet u minder calorieën consumeren dan u verbruikt. Calorierijke voedingsmiddelen, zoals garnalen, kunnen u helpen uw calorie-inname te beperken, zodat u kunt afvallen wanneer u voedingsmiddelen met minder calorieën kiest in plaats van voedingsmiddelen met een hogere calorie-inname. Ter vergelijking: een portie rundvlees van 3 ounce bevat 179 calorieën en een portie gestoofde kip van 3 ounce met de schil erop heeft 242 calorieën.

Eet garnalen met caloriearm voedsel

 1. Als u zich concentreert op voedingsmiddelen met een hoog volume en weinig calorieën, kunt u uw honger verminderen door minder calorieën te eten om af te vallen. Naast het kiezen van magere eiwitten, zoals garnalen, suggereren de Centers for Disease Control and Prevention dat u de nadruk legt op groenten in uw garnaalschalen. Gegrilde garnalen op een groene salade of roerbak met broccoli, selderij en paksoi. Andere caloriearme, volumineuze gerechten die je met garnalen kunt maken, zijn soep met garnalen die gemaakt zijn met natriumarme bouillon en groenten, en gegrilde garnalen met fruitsalsa gemaakt met sinaasappelpartjes, limoensap, appelschijfjes en uien.

Verminder de calorieën in recepten

 1. Sommige recepten met garnalen bevatten veel calorieën, maar u kunt ze aanpassen om het caloriegehalte te verlagen en meer gewichtsverlies te bevorderen. Gebruik gewone, vetvrije Griekse yoghurt in plaats van mayonaise bij het maken van garnalensalade of dip. In plaats van pasta of aardappelsalade met garnalen, maak je een salade met gekookte garnalen, gestoomde groene bonen en knoflook, zwarte peper, tijm en magere feta-kaas. Gebruik tomatensaus in plaats van Alfredosaus voor pastagerechten - en serveer uw garnalen en saus met spaghetti in plaats van pasta.

Aanvullende overwegingen

 1. Garnalen kunnen u helpen afvallen vanwege het eiwitgehalte. Het biedt 19 gram eiwit in een portie gekookte garnalen van 3 ons. Eiwit is een verzadigende voedingsstof omdat het langzaam verteert, zodat je na een maaltijd langer vol blijft. De kans is groter dat u gewicht verliest als u uw garnalen bereidt met vetarme kookmethoden, zoals grillen of stomen, in plaats van de garnalen te braden. Een portie van 3 ons gebakken en gepaneerde garnalen bevat 206 calorieën.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407