Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan ik elke dag spinazie eten?

Sociale netwerken

 1. Variëteit neemt een belangrijke plaats in in een gezond dieet, maar dat betekent niet dat u sommige voedzame voedingsmiddelen niet dagelijks kunt eten. Spinazie is een voorbeeld van een natuurlijk, vitamine- en mineraalrijk voedsel dat elke dag de moeite waard is om te eten vanwege de enorme gezondheidsvoordelen die het kan bieden.

Sociale netwerken

 1. Ja. Je kunt elke dag spinazie eten als dat je voorkeur is. Om er echter voor te zorgen dat uw lichaam alle voedingsstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft voor een goede gezondheid, moet u ook andere voedingsrijke groenten opnemen.

Voedingswaarden

 1. Bladgroenten hebben meestal extreem lage caloriewaarden per portie en spinazie is geen uitzondering. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw heeft 1 kop rauwe spinazie slechts 7 calorieën. Dezelfde hoeveelheid biedt bijna 1 g eiwit, geen vet, 1 g koolhydraten en ongeveer 0,7 g vezels. Als je wilt afvallen, is spinazie ook de moeite waard om in je dagelijkse dieet op te nemen vanwege het lage energiedichtheidsniveau. Voedingsmiddelen met weinig energie, die veel vezels en water bevatten en weinig vet en calorieën tellen, zijn het beste voor een gezonde gewichtscontrole. Rauwe, verse spinazie is meer dan 91 procent water.

Voordelen

 1. Door dagelijks spinazie te eten, kunt u voldoen aan voedingsaanbevelingen voor specifieke vitamines en mineralen. In het bijzonder merkt geregistreerde diëtist Peggy Woodward op dat spinaziebladeren veel foliumzuur, calcium, vitamine A en vitamine C bevatten. Deze vitamines en mineralen kunnen ernstige gezondheidsproblemen helpen voorkomen, waaronder diabetes, botverlies, kanker, nierstenen, hartaanvallen en beroertes, volgens ChooseMyPlate.gov.

Brain Food

 1. Er zijn ook aanwijzingen dat het eten van spinazie op een consistente basis hersenschade kan verminderen als gevolg van natuurlijke veroudering. In mei 2005 publiceerden onderzoekers van het National Institute of Drug Abuse een studie in "Experimentele neurologie", waarbij zij opmerkten dat verouderende ratten die dagelijks een voedingssupplement met spinazie hadden, lagere ischemische hersenschade ervaren dan ratten die geen spinazie hadden. Onderzoekers extrapoleren dat dezelfde resultaten voor mensen kunnen gelden, maar dat is niet bewezen.

Nadelen

 1. Een nadeel van het elke dag eten van spinazie is dat je misschien de voedings- en gezondheidsvoordelen misloopt die andere voedingsmiddelen kunnen bieden, wat van bijzonder belang is als spinazie een van de weinige groenten is die je eet . In het bijzonder kunnen zowel zetmeelrijke als niet-zetmeelhoudende groenten meer voedingsvezels, bètacaroteen, eiwitten en antioxidanten bieden dan spinazie.

Overwegingen

 1. Er zijn geen negatieve effecten van het elke dag eten van spinazie. Het kan zelfs heel gezond zijn om het in uw normale dieet op te nemen. Als u echter spinazie eet ten koste van andere gezonde voedingsmiddelen, loopt u mogelijk waardevolle voedingsstoffen mis. Neem voor gepersonaliseerde voedingsrichtlijnen contact op met uw arts of een geregistreerde diëtist.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407