Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan ik elke dag vis eten en toch gezond zijn?

Paarse aardappelen gebruiken

 1. Vis is een magere eiwitbron en er is aangetoond dat het de gezondheid van het hart bevordert. De voedingsrichtlijnen voor Amerikanen uit 2010 suggereren een verhoogde inname van zeevruchten, waaronder vis tot minimaal 8 oz. per week. Er zijn enkele waarschuwingen voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven met betrekking tot de soorten vis die ze moeten vermijden, maar over het algemeen kan vis een dagelijks onderdeel van een gezond dieet zijn.

Voedingswaarde van vis

 1. De voedingsstofinhoud van vissen varieert van soort tot soort. Over het algemeen bevat vis veel eiwitten, bevat het gezonde vetten zoals omega-3-vetzuren en bevat het weinig natrium en verzadigd vet. Vis wordt beschouwd als een compleet eiwit, wat betekent dat het alle negen essentiële aminozuren bevat om een ​​goede lichaamsfunctie te ondersteunen.

Bezorgdheid over Mercurius

 1. Sommige vissen bevatten veel methylkwik. Methylkwik is een zorg voor zwangere vrouwen en kinderen, omdat het het centrale zenuwstelsel, inclusief de hersenen, en andere vitale organen, zoals het hart, de nieren en de longen, kan beschadigen. Volgens het Environmental Protection Agency van de Verenigde Staten kunnen vrouwen en kinderen tot 12 ons aan kwikarme vissen per week eten, zoals garnalen, koolvis en lichte tonijn. Deze risicovolle populaties moeten vermijden tilefish, haai, zwaardvis en koningsmakreel te eten, en de hoeveelheid witte tonijn die ze eten te beperken tot 6 oz. per week

Omega-3 vetzuren en vis

 1. Vis is een goede bron van omega-3-vetzuren. Van omega-3-vetzuren is aangetoond dat ze helpen bij het voorkomen van hartziekten en belangrijk zijn voor een goede groei en ontwikkeling van een foetus en tijdens de kindertijd, met name de ontwikkeling van het gezichtsvermogen en de hersenfunctie. Volgens de American Heart Association en de 2010 Dietary Guidelines for Americans zijn de beste visbronnen van omega-3-vetzuren met een laag kwikgehalte zalm, koolvis, bot, forel en Atlantische en Pacifische makreel.

Houd uw visvoorgerecht gezond

 1. Vis is van nature een gezond voedsel, maar u kunt de gezondheidseffecten verpesten door ongezonde producten zoals zout, mayonaise, boter en roomsauzen toe te voegen of een frituurpan of frituurpan te gebruiken. kook methode. Vis is het best licht gekruid en gegrild, gepocheerd in een natriumarme bouillon, gebakken in een kleine hoeveelheid gezond vet, of gebakken of geroosterd in de oven. Het moet vergezeld gaan van groenten, fruit en calciumbronnen om een ​​uitgebalanceerde maaltijd te maken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407