Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan ik kaas eten met diabetes type 2?

Vitaminen

 1. Met zijn lage koolhydraatgehalte is kaas een van de beste snacks voor diabetici. Sommige kaassoorten bevatten echter veel vet en calorieën en moeten met mate worden genoten. Obesitas en diabetes zijn nauw verbonden, dus het is belangrijk om je calorie-inname in de gaten te houden en aandachtig te eten.

Vitaminen

 1. De voordelen van kaas voor diabetici zijn goed gedocumenteerd. Dit populaire zuivelproduct kan diabetes en de complicaties ervan helpen voorkomen. Rijk aan calcium, eiwitten en vitamine D, houdt het uw bloedsuikerspiegel binnen een gezond bereik en kan de insulinegevoeligheid verbeteren.

Is kaas echt gezond?

 1. De meeste soorten kaas worden gemaakt met caseïne (melkeiwit), melkvet, bacteriën, water en zout. Hun voedingswaarde is afhankelijk van het productieproces en de gebruikte ingrediënten. Sommige fabrikanten voegen kruiden, specerijen, gedroogd fruit en speciale schimmelculturen toe voor extra smaak. Er zijn honderden soorten kaas, van cottage cheese tot gouda, feta, Deens blauw, Camembert en gerookte kaas.

 2. Sommige soorten bevatten meer vet en calorieën dan andere. Een portie geraspte Parmezaanse kaas (1 ons) bevat bijvoorbeeld 119 calorieën, 7,8 gram vet, 3,9 gram koolhydraten en 8 gram eiwit. Cheddarkaas heeft 114 calorieën, 6,4 gram eiwit, 9,3 gram vet en 0,9 gram koolhydraten per portie (1 oz). Dezelfde hoeveelheid fetakaas levert slechts 75 calorieën, 6 gram vet, 1,1 gram koolhydraten en 4 gram eiwit.

 3. Ondanks het hoge vetgehalte is kaas niet slecht voor u. Sterker nog, verschillende onderzoeken die in de loop van de jaren zijn uitgevoerd, hebben zuivelproducten in verband gebracht met een lager percentage obesitas, hartziekten en metabole aandoeningen. [! 7398 => 1140 = 3!

 4. Een ander grootschalig onderzoek, dat in februari 2016 in het American Journal of Clinical Nutrition verscheen, wees uit dat hogere inname van zuivelproducten gewichtstoename bij vrouwen van middelbare en oudere vrouwen kan helpen voorkomen.

 5. Bovendien waren melk en zijn derivaten gekoppeld aan een lager risico op blaas-, borst-, maag- en darmkanker in een review in de november 2016 editie van Food Nutrition Research. De auteurs wijzen erop dat zuivelproducten een neutraal effect hebben op het risico op diabetes type 2 en zelfs kunnen helpen deze aandoening te voorkomen.

 6. Zoals de Dairy Council van Californië opmerkt, is kaas een goede bron van calcium, zink, eiwit en vitamine B12. Sommige soorten, zoals mozzarella, leveren meer dan 20 procent van de dagelijks aanbevolen calciuminname per portie (1 oz).

 7. Wanneer met mate geconsumeerd, kunnen kaas en andere gefermenteerde zuivelproducten beschermen tegen ontstekingen, de bloeddruk verlagen en diabetes voorkomen vanwege hun hoge gehalte aan bioactieve lipiden en peptiden, zoals gemeld in een beoordeling in maart 2018. in het tijdschrift Foods.

Voordelen van kaas voor diabetici

 1. Kaas is niet een van de populairste snacks voor diabetici, maar dat zou het wel moeten zijn. In vergelijking met bagels, koekjes, chips en andere traditionele snacks is het aanzienlijk minder koolhydraten. Sommige kaassoorten bevatten zelfs helemaal geen koolhydraten.

 2. Cheddarkaas heeft bijvoorbeeld minder dan één gram koolhydraten per portie. Halloumi, een soort gegrilde kaas, bevat geen koolhydraten en heeft slechts 78 calorieën per plak. Een andere goede keuze is Brie-kaas, met 95 calorieën, 5,8 gram eiwit, 7,8 gram vet en 0,1 gram koolhydraten per portie (1 oz). Gruyère, paneer en Romano-kaas bevatten allemaal ongeveer een gram koolhydraten per portie.

 3. Dit kan als een verrassing komen, maar kaas beschermt eigenlijk tegen diabetes en de complicaties ervan. Een meta-analyse gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition in augustus 2013 vond een omgekeerd verband tussen de consumptie van zuivelproducten, waaronder kaas, en type 2 diabetes. Zoals de onderzoekers opmerken, tonen andere onderzoeken aan dat zuivelproducten het risico op insulineresistentie en metabool syndroom kunnen helpen verlagen.

 4. Er bestaan ​​verschillende theorieën. Wetenschappers geloven dat calcium, een van de meest voorkomende voedingsstoffen in zuivelproducten, de insulinerespons verbetert. Bovendien voegen fabrikanten vaak vitamine D toe aan zuivelproducten, wat het diabetesrisico kan verminderen. Deze producten bevatten ook wei-eiwit, magnesium en andere voedingsstoffen die kunnen beschermen tegen deze ziekte.

 5. Een onderzoeksartikel in PLOS One in september 2013 suggereert dat hogere inname van zuivelproducten diabetes kan helpen voorkomen. Wetenschappers hebben ontdekt dat het eten van 200 gram zuivel per dag het diabetesrisico met maar liefst 6 procent kan verminderen.

Niet alle kazen zijn gelijk

 1. Zoals u ziet, wordt het voordeel van kaas voor diabetici en gezonde personen ondersteund door de wetenschap. U moet echter nog steeds uw portiegroottes en energie-inname in de gaten houden.

 2. Sommige kaasvariëteiten bevatten veel calorieën en kunnen bijdragen aan obesitas, een belangrijke risicofactor voor diabetes en insulineresistentie. Kies idealiter voor caloriearme variëteiten zoals cheddarkaas, Camembert, feta, Emmentaler, verse mozzarella en magere kwark.

Niet alle kazen zijn gelijk

 1. Eet kaas met mate. Ondanks de potentiële gezondheidsvoordelen is dit zuivelproduct calorierijk en kan het leiden tot gewichtstoename. Bovendien bevatten sommige soorten kaas veel natrium en kunnen ze je bloeddruk verhogen.

 2. Let op dat veel soorten kaas boordevol natrium zitten, wat de bloeddruk kan verhogen en de cardiovasculaire gezondheid kan beïnvloeden. Volgens Hopkins Medicine is het risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen vier keer hoger bij mensen met diabetes met verhoogde bloeddruk. Daarom is het belangrijk om je natriuminname te beperken, vooral als je diabetes hebt.

 3. Gerookte cheddarkaas bevat bijvoorbeeld 320 milligram natrium per portie (1 oz). Dezelfde hoeveelheid gewone cheddarkaas heeft slechts 185 milligram natrium. Bij overmatige consumptie verhoogt dit mineraal niet alleen de bloeddruk, maar veroorzaakt het ook vochtretentie.

 4. Blijf uit de buurt van bewerkte kazen, zoals Amerikaanse kaas, pizzakaas en roomkaas. Deze producten bevatten geraffineerde plantaardige oliën, emulgatoren, transvetten, toegevoegde suikers en synthetische smaken. Bij sommige soorten staat mayo eerst op de ingrediëntenlijst.

 5. Als u om welke reden dan ook liever zuivelproducten vermijdt, kiest u voor veganistische kazen. Tofu Gouda, gebakken cashew-mozzarella, rauwe cashew-amandelkaas, cashew-blauwe kaas en amandelparmezaanse kaas kunnen een gezonde aanvulling zijn op uw dagelijkse maaltijden. Het beste deel is dat je ze thuis kunt bereiden met een paar basisingrediënten.

 6. Cashewkaas is bijvoorbeeld binnen enkele minuten klaar. Meng een kopje rauwe cashewnoten (een nacht geweekt), twee eetlepels citroensap, twee eetlepels voedingsgist, zout en peper tot een glad mengsel. Voeg indien nodig water toe. Breng op smaak met knoflook of uienpoeder, paprika, basilicum, oregano en andere kruiden of specerijen.

 7. Houd er echter rekening mee dat veganistische kaas een geheel andere voedingswaarde heeft dan echte kaas.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407