Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan ik pompoenpitten eten?

Pompoen in uw dieet opnemen

 1. Pompoenen zijn een natuurlijke twee-op-een deal. Of je ze nu gebruikt om jack-o-lantaarns of taart te maken, alle pompoenen bevatten een waardevolle prijs in hun pulpachtige kern - voedzame, eetbare zaden. Ook bekend als pepitas, pompoenpitten zijn donkergroen, plat, mild zoet en zacht, net als de zaden van andere soorten winterpompoen. Hoewel sommige pompoenrassen zaden zonder schelpen produceren, zijn de meeste pompoenpitten ingekapseld in een crèmekleurige schaal, of romp, die net zo eetbaar is als de pit die het beschermt.

Pitten van pompoenpitten

 1. Gepelde pompoenpitten of korrels zijn een mineraalrijke bron van onverzadigde vetzuren en hoogwaardige plantaardige eiwitten. Een portie pompoenpitten van 1 ons bevat ongeveer 160 calorieën, 14 gram meestal onverzadigd vet, 8 gram eiwit, 2 gram koolhydraten en bijna 2 gram voedingsvezels. Een portie biedt ook bijna 40 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde voor magnesium en iets meer dan 30 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde voor fosfor, gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Pompoenpitten zijn ook een goede bron van ijzer, zink en niacine.

Shelled versus Whole

 1. Pompoenzaadschalen halen hun taaiheid uit vezels, wat grotendeels is wat hele zaden qua voedingswaarde verschilt van de dopvariëteit. Terwijl de korrels meestal vet en eiwit zijn, zijn de schelpen meestal koolhydraten. Om deze reden bevatten hele pompoenpitten ongeveer 20 procent minder calorieën en 60 procent meer vezels dan de dopvariëteit. Je krijgt ongeveer 125 calorieën, bijna 6 gram vet, 5 gram eiwit, 10 gram koolhydraten en 5 gram voedingsvezels uit een portie hele, geroosterde zaden. Hoewel de schaal zelf geen belangrijke bron van vitamines en mineralen is, is het een uitstekende bron van zink - hele pompoenpitten leveren ongeveer 25 procent meer zink per portie dan gepelde zaden.

Basisvoorbereiding

 1. Je kunt hele zaden rechtstreeks van de pompoen eten, zodra je ze van de pulp scheidt en het kleverige residu afspoelt. Om de zaden snel te drogen, verspreid je ze in een enkele laag op een bakplaat en zet je ze ongeveer 20 minuten in een oven van 250 graden. Meng ze met olie en kruiden, en rooster ze nog 20 minuten op dezelfde temperatuur, koel en geniet. Als je liever alleen de korrels eet, smeer dan de zaden op een vel bakpapier en gebruik een deegroller om de schelpen te kraken. In een pot kokend water zullen de gebarsten schelpen opengaan en hun korrels vrijgeven. Gooi de schelpen weg, spoel de korrels en laat ze drogen.

Overwegingen bij opslag

 1. Vanwege hun hoge oliegehalte zijn pompoenpitten - zoals alle noten en zaden - gevoelig voor snel bederven. Of je ze nu in een verpakking of in een bulkbak koopt, vermijd pompoenpitten met gebarsten schelpen. Met of zonder de dop moeten pompoenpitten in een luchtdichte verpakking worden bewaard en in de koelkast worden bewaard, tenzij u van plan bent ze snel te eten nadat u ze hebt gekocht. Pompoenpitten worden meestal twee tot zes maanden in de koelkast bewaard. Als ze naar meeldauw of olieverf ruiken, is de kans groot dat ze ranzig zijn en moeten worden weggegooid.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407