Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan ik sporten zonder ontbijt te eten?

Balans en BMR

 1. Er zijn veel voordelen aan een vroege ochtendtraining, waaronder meer energie voor de rest van de dag en een verminderd risico dat iets uw trainingsschema in de weg staat. Maar met een ochtendtraining komt de vraag wanneer je moet ontbijten. Ontbijten helpt je om je gewicht te beheersen en je dagelijkse voedingsdoelen te bereiken, dus je moet het ontbijt niet overslaan om te trainen, maar je hebt wel enige flexibiliteit als het gaat om te kiezen of je voor of na je training wilt eten.

Voordelen

 1. Als u het ontbijt uitstelt tot na het sporten, kunt u tijdens uw ochtendtraining meer vet verbranden. Dat komt omdat het laag houden van uw insulinegehalte terwijl u uw adrenaline verhoogt, uw spieren aanmoedigt om meer vetweefsels af te breken dan normaal, legt Peter Hespel, een professor in de fysiologie aan de Universiteit van Leuven, in juni 2010 "VS uit Vandaag "artikel. Wanneer uw insulinegehalte hoog is - zoals ze zijn nadat u klaar bent met een maaltijd - breekt dezelfde hoeveelheid adrenaline minder vet af.

Zorgen

 1. Aan de andere kant betekent het overslaan van het ontbijt dat je je voedingstank niet vult voor je training, wat kan betekenen dat je traint met een lage bloedsuikerspiegel. Dit kan u duizelig, licht in het hoofd of meer dan normaal vermoeid maken tijdens uw training. Voedsel is brandstof, legt Columbia University Health Services uit, en je lichaam heeft energie uit voedsel nodig om goed te presteren.

Overwegingen

 1. Als u besluit het ontbijt over te slaan vóór uw training, doe dit dan niet elke dag; eenmaal per week is genoeg om de vetverbrandende voordelen te krijgen zonder je prestaties op te offeren, zegt Ron Maughan, een professor in sport-, bewegings- en gezondheidswetenschappen aan de Loughborough University in Groot-Brittannië, in het artikel "USA Today". En als u niet vóór uw training eet, zorg er dan voor dat u daarna ontbijt. Idealiter kunt u binnen 15 tot 60 minuten na uw training een back-up maken met een koolhydraat- en eiwitrijk ontbijt, zoals een bagel met magere kalkoen of toast met pindakaas en banaan.

Inzicht van experts

 1. Als u het vinden van een volledig lege maag ongemakkelijk vindt, probeer dan uw maaltijd in twee delen te splitsen en iets voor uw training te eten, beveelt Leslie Bonci, diëtist en directeur sportvoeding aan Universiteit van Pittsburgh. Neem een ​​kleine yoghurt, fruitsmoothie of een plakje fruit voor je training en een uitgebalanceerde mix van eiwitten en koolhydraten als je klaar bent.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407