Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan ik varkensvlees eten terwijl ik zwanger ben?

Gevaren van het consumeren van varkenslever

 1. Varkensvlees biedt een uitstekende bron van magere eiwitten. Zwangere vrouwen kunnen veilig genieten van varkensvlees, op voorwaarde dat het vlees niet gaar is. Tijdens de zwangerschap lopen vrouwen meer kans om voedselgebonden parasieten en ziekten op te lopen. Volg veilige werkwijzen voor het hanteren en bewaren van voedsel voor alle soorten vlees.

Protein

 1. Tijdens de zwangerschap heeft uw lichaam extra eiwitten nodig om de groei en ontwikkeling van de foetus te ondersteunen, evenals de groei van de placenta en uw verhoogde bloedtoevoer. De American Pregnancy Association beveelt aan dat zwangere vrouwen dagelijks 75 tot 100 g eiwit krijgen. Een portie varkensvlees van 3 ons levert ongeveer een derde van je dagelijkse eiwitbehoefte.

Trichinose

 1. Trichinosis is een door voedsel overgedragen ziekte veroorzaakt door de parasiet, Trichinella spiralis. U kunt trichinose voorkomen door niet gaar varkensvlees te vermijden. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw stelt dat al het varkensvlees moet worden gekookt tot een interne temperatuur van 160 ° C. Dit geldt zowel voor gemalen varkensvlees als voor hele stukken en braadstukken. Bewaar varkensvlees in de koelkast bij temperaturen lager dan 40 graden. Was uw handen en alle oppervlakken en keukengerei goed na het hanteren van rauw varkensvlees.

Listeria

 1. Listeriose is een gevaarlijke infectie veroorzaakt door het eten van voedsel dat besmet is met de bacterie Listeria monocytogenes. Zwangere vrouwen zijn goed voor een derde van de listeria-infecties per jaar, en de effecten kunnen ernstige en zelfs levensbedreigende gevolgen hebben voor een ongeboren baby. Vermijd het eten van hotdogs of vleeswaren die niet zijn verhit tot stomend heet.

Andere overwegingen

 1. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw merkt op dat gevallen van door voedsel overgedragen parasieten vaker voorkomen in vrij wild, zoals wilde zwijnen, dan in vlees dat door de Amerikaanse voedselvoorziening stroomt. Zwangere vrouwen moeten ook voorzichtig zijn tijdens het reizen en vermijd niet gaar varkensvlees of varkensvlees dat niet goed is opgeslagen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407