Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan pizza een maaltijd na de training zijn?

10. Verzacht symptomen van maagzuur

 1. De ideale maaltijd na de training bevat een gezonde balans van de drie macronutriënten: koolhydraten, eiwitten en vet. In tegenstelling tot een snack na de training, die veel koolhydraten en eiwitten moet bevatten, kan een maaltijd na de training een beetje hartiger zijn. Als je na een middag hardlopen op zoek bent naar pizza, zorg er dan voor dat je pizza kiest met hoogwaardige ingrediënten.

Voedingsprofiel

 1. Het voedingsprofiel van de pizza varieert op basis van het type korst, de hoeveelheid kaas en de soorten toppings die worden gebruikt. Toppings zoals worst en pepperoni zijn misschien lekker, maar ze bevatten ook veel verzadigd vet en calorieën. Een pepperoni-pizza in een restaurant kan bijvoorbeeld 280 calorieën bevatten, met 117 calorieën uit vet. Veggie-pizza daarentegen kan 220 calorieën bevatten, met slechts 72 calorieën uit vet. De meeste pizza's hebben ook een hoog eiwit- en koolhydraatgetal, vanwege de korst en kaas.

Voordelen na de training

 1. Volgens MayoClinic.com combineert de ideale maaltijd na de training vlees, zetmeel en gekookte groenten of een tuinsalade. Pizza combineert al deze elementen en levert ook eiwitten en koolhydraten. Bijvoorbeeld, een portie veggie pizza met dunne korst van een pizzarestaurant levert 8 gram eiwit en 5 gram koolhydraten. Eiwit is een nuttige voedingsstof na de training omdat het de spieren helpt te herstellen van inspannende activiteit. Koolhydraten vervangen verloren glycogeen, dat tijdens het sporten wordt gebruikt om voldoende energie te leveren.

Nadelen na de training

 1. Hoewel pizza nuttige voedingsstoffen bevat voor herstel van de training, is het vaak rijk aan ongezond verzadigd vet. Pizza toppings zoals kaas, bacon, hamburger, pepperoni en worst bevatten allemaal veel verzadigd vet. Volgens het boek "Nutrition" van Paul Insel et al. Moeten sporters hun dagelijkse inname van verzadigd vet beperken tot 10 procent van hun totale calorie-inname. Een persoonlijke kaaspizza van een pizzarestaurant kan ongeveer 250 calorieën bevatten, wat meer is dan 10 procent voor degenen met een dieet van 2000 calorieën.

Tips

 1. Maak indien mogelijk een zelfgemaakte pizza of koop een gezonde versie gemaakt met volkoren korst, natriumarme saus en mozzarellakaas. Vervang varkens- en rundvleesbovenste laagjes door gevogelte zoals kip, gemalen kalkoen of kippenworst. Gebruik verse kruiden zoals basilicum, koriander en peterselie in plaats van kruiden met een hoog natriumgehalte, en gebruik verse tomaten in plaats van in de winkel gekochte saus, die vaak veel natrium bevat. Als je geen tijd hebt om zelf pizza te maken, kies dan voor dunne pizza's met gezonde toppings en combineer pizza met een gezonde salade.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407