Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan wandelen op een loopband elke dag 30 minuten helpen buikvet te verbranden?

Verzadigd vet en cholesterol

 1. Lopen op een loopband biedt vele mogelijke voordelen, van gewichtsverlies tot verbeterde cardiovasculaire gezondheid. Hoewel je je niet specifiek op de buik of ander vet kunt richten door op een loopband te lopen, kan het uitvoeren van aerobe oefeningen zoals wandelen je helpen algehele lichaamsvet weg te branden.

 2. Gecombineerd met een gezond dieet en krachttraining, kunt u 30 minuten per dag op een loopband lopen om uw doelstellingen voor vetverlies te bereiken.

Verzadigd vet en cholesterol

 1. Het is niet mogelijk om lichaamsvet ter plaatse te verminderen, maar als u 30 minuten per dag op een loopband loopt, kunt u algeheel lichaamsvet verbranden en een gezond gewicht bereiken.

Calorieën verbranden op een loopband

 1. Terwijl u 30 minuten per dag op een loopband loopt, verbrandt u calorieën. Over het algemeen moet u ongeveer 3500 calorieën verbranden om 1 pond lichaamsvet te verliezen. Het aantal verbrande calorieën gedurende 30 minuten op een loopband hangt af van uw gewicht en de snelheid en intensiteit van uw wandeling.

 2. Een 155-pond persoon verbrandt bijvoorbeeld ongeveer 167 calorieën gedurende 30 minuten met 4 mph. Een persoon van 125 pond die in hetzelfde tempo loopt, verbrandt ongeveer 135 calorieën. Het tempo opvoeren en 30 minuten lang 30 km / u lopen resulteert in een calorieverbranding van respectievelijk 186 en 150 calorieën.

 3. Vergroot uw dagelijkse trainingstijd om de voordelen van de loopband voor uw lichaam verder te verbeteren. Gewichtsverlies zal eerder optreden als u zich vastlegt aan een normale routine van 30 tot 60 minuten per dag wandelen. Streef naar 150 tot 300 minuten wandelen of andere matige intensiteit fysieke activiteit per week, volgens de richtlijnen voor lichamelijke activiteit voor Amerikanen.

Intensiteit toevoegen aan loopbandwandelen

 1. Probeer intensiteit toe te voegen aan uw looproutine om de voordelen van de loopband voor uw lichaam nog meer te vergroten. Krachtiger sporten kan mogelijk de lengte van uw loopbandtrainingen verkorten en u in staat stellen meer calorieën te verbranden. Voeg bijvoorbeeld een helling toe aan de loopband. Door tegen de zwaartekracht in te werken, moet u bij helling lopen meer spieraangrijping gebruiken dan lopen op een vlak oppervlak.

 2. Intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT) biedt nog een andere manier om de intensiteit van uw loopbandroutine te verhogen. HIIT-training omvat perioden van intensieve training met perioden van herstel. De verhoogde zuurstofbehoefte van uw lichaam tijdens een HIIT-routine zal uw totale calorische uitgaven zowel tijdens als na uw training verhogen.

 3. Voor een HIIT-training op de loopband, loop of jog 30 seconden tot een minuut en loop dan een tot drie minuten. Herhaal dit meerdere keren totdat je 30 minuten of meer hebt gedaan. Terwijl u uithoudingsvermogen opbouwt, kunt u uw interval en hersteltijden aanpassen aan uw fitnessniveau.

Waarom buikvet verbranden?

 1. Buikvet is er in twee vormen: subcutaan en visceraal. Onderhuids buikvet bevindt zich in het vetweefsel net onder de huid - het is het vet dat u met uw vingers kunt knijpen. Hoewel een vermindering van onderhuids vet ideaal is, is visceraal vet des te zorgwekkender van de twee.

 2. Visceraal vet, gelegen rond de inwendige organen, is gekoppeld aan een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen, waaronder verminderde insulineregulatie, verhoogde bloedsuiker en cholesterol, abnormale hartfunctie en hart- en vaatziekten.

 3. Zelfs een kleine vermindering van buikvet kan leiden tot een betere gezondheid. Een studie gepubliceerd in september 2016 in Translational Behavioral Medicine onderzocht de effecten van een gewichtsverlies van 5 tot 10 procent. Gedurende een 15 weken durend gewichtsverliesprogramma aten patiënten een caloriebeperkt dieet en werkten ze 150 minuten per week aan matige tot krachtige activiteiten. Een gewichtsverlies van 5 tot 10 procent resulteerde in verbeterde cardiovasculaire risicofactoren voor de patiënten, evenals verminderde triglyceriden, totaal cholesterol en lipoproteïne-cholesterol met lage dichtheid.

Extra manieren om vet te verminderen

 1. Hoewel de voordelen van de loopband voor uw lichaam opmerkelijk zijn, biedt krachttraining ten minste twee dagen per week extra voordelen. De toegevoegde spier helpt je om sneller calorieën te verbranden en kan je helpen de balans en botsterkte te verbeteren - wat zich kan vertalen in efficiëntere loopbanden.

 2. Voer krachttrainingssessies uit met halters, halters, gewichtsmachines en weerstandsbanden. Je kunt ook lichaamsgewichtoefeningen uitvoeren, zoals squats, lunges, crunches, push-ups en planken.

 3. Eet een gezond dieet dat is gericht op magere eiwitten, magere zuivelproducten, volle granen, groenten, fruit en minimale gezonde vetten, zoals olijfolie, voor nog betere resultaten bij het afvallen. Beperk uw inname van verzadigde vetten zoals kaas en boter en vermijd geraffineerde koolhydraten zoals witte suiker en witte bloem. De voedingsrichtlijnen voor Amerikanen 2015-2020 beveelt aan om minder dan 10 procent van je dagelijkse calorieën te halen uit toegevoegde suikers en verzadigde vetten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407