Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan zelfrijzend meel worden gebruikt bij het bakken in plaats van het meel voor alle doeleinden?

Wat vindt u ervan?

 1. Het is vanzelfsprekend om aan te nemen dat omdat zelfrijzende bloem de noodzaak voor rijsmiddelen in uw bakproducten elimineert, dit een betere keuze is dan bloem voor alle doeleinden om te bakken. In sommige gevallen is dit waar en zelfrijzend bakmeel is een handig alternatief voor gewoon bakmeel, maar dat is niet altijd het geval. Omdat zelfrijzend bakmeel toegevoegde rijsmiddelen bevat, kan onjuist gebruik de textuur en de smaak van uw gebakken producten weggooien.

Zelfrijzende bloem

 1. Zelfrijzend bakmeel bevat meestal toegevoegd bakpoeder en zout om als rijsmiddel te fungeren. In recepten die zelfrijzend bakmeel vragen, vertrouwt het deeg op de rijsmiddelen in het meel om het deeg of beslag te laten rijzen. De toevoeging van water en blootstelling aan hitte activeren het bakpoeder, waardoor het gasbellen afgeeft die ervoor zorgen dat uw gebakken goederen rijzen. Het bevat ongeveer 1 1/2 theelepels bakpoeder per kopje bloem en kan toegevoegd zout bevatten.

Leavening Agents begrijpen

 1. Zuurdesem is verantwoordelijk voor het rijzen van gebakken producten. Sommige recepten vragen om zuiveringszout en een zuur ingrediënt, zoals zure room, karnemelk of citroensap. Blootstelling van zuiveringszout en de zure ingrediënten aan vloeistoffen en hitte veroorzaakt een chemische reactie waarbij koolstofdioxidegas vrijkomt. Het koolstofdioxidegas vormt de bellen in het beslag waardoor het stijgt. Andere recepten vragen om bakpoeder. Bakpoeder bevat al zowel zuiveringszout als zure zouten. Deze reageren op dezelfde manier als bakpoeder en zuren en zorgen ervoor dat uw gebakken producten rijzen. Soms vereisen recepten met zure ingrediënten zowel bakpoeder als bakpoeder. Sommige recepten, zoals brood en broodjes, vertrouwen op gist als zuurdesem.

Zelfrijzende meel vervangen

 1. Om zelfrijzend bakmeel te vervangen door bloem voor alle doeleinden, laat u het bakpoeder weg en vermindert u de hoeveelheid zout in het oorspronkelijke recept. Dit werkt goed voor snel brood, koekjes en recepten die geen toegevoegde bakpoeder of zure ingrediënten bevatten. Vanwege het delicate samenspel tussen zure ingrediënten en bakpoeder (een actief ingrediënt in bakpoeder), kan het gebruik van zelfrijzend bakmeel in plaats van bloem voor alle doeleinden in recepten die ook bakpoeder en zure ingrediënten bevatten riskant zijn omdat dit de balans kan compenseren nodig voor een goede stijging. Zelfrijzende bloem mag niet worden vervangen door recepten die gist bevatten, omdat het niet op dezelfde manier werkt en niet dezelfde resultaten zal opleveren.

Trial and Error

 1. Voor het vervangen van zelfrijzend bakmeel voor bloem voor alle doeleinden kan wat trial and error nodig zijn om de juiste hoeveelheid bakpoeder en zout te bepalen, vooral als uw recept ook zuiveringszout of zure ingrediënten bevat. Evenzo kan het gebruik van bloem voor alle doeleinden in recepten die zelfrijzend bakmeel vereisen aanpassingen vereisen, namelijk het toevoegen van 1 1/2 theelepels bakpoeder per kop bloem. Het kan nodig zijn om de hoeveelheid bakpoeder en zout in de recepten aan te passen om de smaak en textuur te krijgen die je in je bakwaren wenst.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407