Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kantaloep en gewichtsverlies

Buikvet verliezen

 1. Bezorgd over de calorieën in de meloen? U hoeft niet. Dit sappige zomerfruit bevat weinig koolhydraten en suikers, bevat hoge doses vitamine C en heeft slechts 47 calorieën per portie. Bovendien is het van nature zoet en maakt het een gezond dessert of snack.

Cantaloupe: Superfood of Sugar Bomb?

 1. Wat is er op een hete zomerdag meer verfrissend dan een sappig stukje meloen? Deze meloen bevat meer dan 90 procent water en houdt je urenlang gehydrateerd. Het smaakvolle vruchtvlees zit boordevol vitamine A, vitamine C, carotenoïden en antioxidanten.

 2. Deze vrucht, ook bekend als Cucumis melo, biedt tal van gezondheidsvoordelen. Een portie is ongeveer twee middelgrote wiggen en biedt meer dan 25 procent van de dagelijkse waarde (DV) van vitamine A, volgens de USDA. Vitamine A ondersteunt de vorming van nieuwe huidcellen, beschermt uw ogen en houdt uw immuunsysteem sterk. Vitamine A-tekort is zelfs een belangrijke risicofactor voor ernstige infecties.

 3. Elke portie meloen bevat meer dan de helft van de dagelijks aanbevolen vitamine C-inname, evenals kleine doses zink, kalium, magnesium, ijzer en calcium. Vitamine C ondersteunt de immuunfunctie en de metabole gezondheid, helpt bij de collageenproductie en vermindert de schadelijke effecten van oxidatieve stress op cellen en weefsels. Het helpt ook uw lichaam om non-heemijzer te absorberen, een mineraal dat van nature voorkomt in plantaardig voedsel.

 4. Volgens een beoordeling in november 2015, gepubliceerd in het International Journal of Molecular Sciences, kan vitamine C beschermen tegen neurodegeneratieve aandoeningen.

 5. Zoals de onderzoekers opmerken, is deze voedingsstof zeer geconcentreerd in de hersenen en speelt een vitale rol in homeostase, het proces waardoor uw lichaam zijn interne omgeving onderhoudt. Het beschermt het centrale zenuwstelsel tegen oxidatieve schade en reguleert het neuronale metabolisme, wat op zijn beurt kan helpen om de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson en andere neurodegeneratieve ziekten te voorkomen.

 6. Gezien deze feiten, is het redelijk om te zeggen dat meloen een superfood is. Vergeleken met ander fruit bevat het minder calorieën en koolhydraten, dus het kan gemakkelijker afvallen.

De calorieën in cantaloupe

 1. Sommige lijners vermijden fruit vanwege hun hoge suikergehalte. Hoewel het waar is dat bepaalde vruchten, zoals ananas, mango en banaan veel fructose bevatten, is dit niet het geval bij de meloen. Eén portie biedt:

 2. Cantaloupe is ook een goede bron van luteïne, zeaxanthine en cryptoxanthine. Deze antioxidanten neutraliseren vrije radicalen en ondersteunen een optimale gezondheid.

 3. De carotenoïden luteïne en zeaxanthine kunnen bijvoorbeeld worden opgeslagen in de macula van het netvlies, volgens een onderzoeksartikel gepubliceerd in het tijdschrift OCL - Oilseeds and Fats, Crops and Lipids in October 2015 Hier vormen ze een maculair pigment dat uw ogen beschermt tegen blauw licht en oxidatieve schade. Op de lange termijn kunnen ze uw risico op cataract en leeftijdsgebonden maculaire degeneratie verminderen.

 4. Een ander aspect dat deze vrucht zo aantrekkelijk maakt, is het lage calorie- en koolhydraatgehalte. Ter vergelijking: één middelgrote appel bevat 96 calorieën en 22,9 gram koolhydraten, terwijl een perzik, een ander populair zomerfruit, 57 calorieën en 14 gram koolhydraten per portie bevat. Bananen bevatten ongeveer 112 calorieën en 28 gram koolhydraten per portie (4,4 gram). Meloen koolhydraten zijn ongeveer 11,3 gram, wat aanzienlijk minder is.

Cantaloupe vergemakkelijkt gewichtsverlies

 1. Zoals u ziet, zijn de calorieën in de meloen geen reden tot bezorgdheid. Wat je misschien niet weet, is dat deze meloen gewichtsverlies ondersteunt.

 2. In een onderzoek in september 2012 gepubliceerd in het tijdschrift Obesity, ondervonden premenopauzale vrouwen met overgewicht die hun waterinname gedurende 12 maanden tot meer dan 1 liter per dag verhoogden, aanzienlijk gewichtsverlies samen met een vermindering van de vetmassa en tailleomtrek. Deze verbeteringen hielden verband met het waterverbruik, ongeacht de activiteitsniveaus en voedselinname van het onderwerp.

 3. Cantaloupe bevat veel water en vult u snel. Als je calorieën probeert te verminderen, eet dan een paar plakjes voor de lunch of tussen de maaltijden. Dit kan de honger verminderen en het gemakkelijker maken om uw porties te beheren.

 4. Een beoordeling in oktober 2016 in het tijdschrift Nutrients benadrukt de anti-zwaarlijvigheidseffecten van fruit. Verschillende onderzoeken die in de loop van de jaren zijn uitgevoerd, suggereren dat fruitconsumptie kan helpen gewichtstoename en obesitas te voorkomen. Zoals de auteurs van de recensie opmerken, zijn deze bevindingen behoorlijk verrassend, omdat de meeste vruchten veel suiker bevatten.

 5. Een onderzoek dat in mei 2017 in Critical Reviews in Food Science and Nutrition is gepubliceerd, heeft bijvoorbeeld de consumptie van hele vruchten gekoppeld aan een lager risico op gewichtstoename bij volwassenen van middelbare leeftijd. Vruchtensap heeft het tegenovergestelde effect.

 6. Wetenschappers suggereren dat hele vruchten kunnen helpen bij gewichtsverlies en gewichtsbehoud door de totale voedselinname te verminderen. Volgens de Nutrients review _ bevatten _ fruit bioactieve verbindingen die de vetafbraak stimuleren, de verzadiging verhogen en positieve veranderingen in de darmflora veroorzaken.

 7. Als u worstelt met honger, overweeg dan het drinken van meloen eiwitshakes tussen de maaltijden. Eiwit onderdrukt de eetlust en verhoogt uw metabolisme met behoud van magere massa.

 8. Snijd dit fruit gewoon in grote stukken en meng het met een bolletje vanille-eiwitpoeder en maximaal een kopje water, ongezoete sojamelk of amandelmelk. Voel je vrij om magere yoghurt, bevroren bessen of kwark toe te voegen voor extra smaak en voeding.

Watermeloen versus cantaloupe

 1. Cantaloupe verbrandt geen vet, maar het kan u helpen slanker te worden door uw energie-inname te verminderen. U kunt het bijvoorbeeld gebruiken als vervanging voor bagels, chips, koekjes en andere snacks om minder koolhydraten te gebruiken en langer vol te blijven.

 2. Als u van suiker houdt, maak dan een verfrissende fruitsalade met meloen, bosbessen, aardbeien, muntblaadjes en limoensap. Giet er gesmolten donkere chocolade over om je inname van antioxidanten te stimuleren.

 3. Watermeloen is net zo gezond als meloen maar iets hoger in calorieën en koolhydraten. Een portie (9,8 gram) biedt 84 calorieën, 21,1 gram koolhydraten, 1,7 gram eiwit, 1,1 gram vezels en 17,5 gram suikers. Het is een uitstekende bron van lycopeen, een carotenoïde die kan beschermen tegen diabetes, hoog cholesterol, osteoporose en verschillende soorten kanker, waaronder mond-, strottenhoofd-, prostaat- en darmkankers.

 4. Deze vruchten zijn qua voedingswaarde vergelijkbaar. Het kiezen van de ene boven de andere komt neer op uw voorkeuren. Als u een koolhydraatarm dieet volgt, is meloen een betere optie. Watermeloen daarentegen bevat meer eiwitten en bepaalde mineralen zoals ijzer, magnesium, koper en mangaan.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407