Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Karnemelkvoeding

Nadelen en overwegingen

 1. Hoewel de naam impliceert dat het veel vet bevat, bevat karnemelk geen boter en is het traditioneel vetarm. Volgens de California Milk Advisory Board komt de naam "karnemelk" voort uit de oorspronkelijke methode om karnemelk te maken: karnemelk was de melk die overbleef na het karnen van boter. Tegenwoordig maken zuivelproducenten karnemelk van gepasteuriseerde melk door bacteriën toe te voegen aan de cultuur (fermenteren). Daarom is het voedingsprofiel vergelijkbaar met gewone melk.

Calorie- en vetgehalte

 1. Het caloriegehalte van karnemelk is afhankelijk van de hoeveelheid vet die de melk bevat. Melkproducenten gebruiken in het algemeen magere (1 procent) of magere (2 procent) melk bij de productie van karnemelk. Volgens het US Department of Agriculture National Nutrient Database for Standard Reference bevat karnemelk gemaakt van magere melk ongeveer 100 calorieën en 2 g vet per kop, terwijl karnemelk gemaakt van magere melk ongeveer 140 calorieën en 5 g vet bevat.

Calcium

 1. Volgens de USDA-database bevat magere karnemelk 284 mg calcium en magere karnemelk 350 mg calcium. Omdat beide meer dan 20 procent van de dagelijkse waarde voor calcium bevatten - een referentiehoeveelheid die is vastgesteld door de Food and Drug Administration (1000 mg voor kinderen van 4 jaar en ouder) - wordt karnemelk beschouwd als hoog in calcium.

Riboflavine

 1. Net als gewone melk bevat karnemelk ook veel riboflavine, een B-vitamine die belangrijk is voor het omzetten van voedsel in energie. De USDA-database vermeldt het riboflavinegehalte van magere karnemelk als 0,4 g, terwijl vetarm karnemelk ongeveer 0,5 g riboflavine per kopje bevat. Volgens de FDA is de dagelijkse waarde voor riboflavine 1,7 g.

Protein

 1. Volgens de USDA-database bevat magere karnemelk 8 g eiwit in 1 kop, dezelfde hoeveelheid die wordt aangetroffen in gewone melk. Vetarm karnemelk bevat echter 10 g eiwit. De FDA Daily Value voor eiwitten is 50 gram. Omdat beide soorten karnemelk tussen 10 en 19 procent van de dagelijkse waarde voor eiwit leveren, wordt het als een goede bron beschouwd.

Een probiotisch voedsel

 1. Als gefermenteerd melkproduct wordt karnemelk beschouwd als een probiotisch voedingsmiddel, een voedingsmiddel dat levende micro-organismen bevat die gezondheidsvoordelen bieden. Probiotica eten helpt je darm te bevolken met gezondheidsbevorderende bacteriën die de immuunfunctie kunnen verbeteren en diarree, naast andere potentiële gezondheidsvoordelen, kunnen verminderen, volgens onderzoek gepubliceerd in het "Journal of Applied Microbiology."Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407