Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kersen voor diabetes: zijn ze goed voor u?

Kersen

 1. Kersen hebben een relatief laag calorische gehalte, maar ze bevatten aanzienlijke hoeveelheden bioactieve componenten, waaronder:

 2. Volgens een beoordeling in 2018, gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients, zijn kersen gegroepeerd in twee hoofdtypen: zoet en scherp. In de Verenigde Staten is de meest geteelde zoete kers Bing. De meest gekweekte taartkers is Montmorency.

 3. De meeste zoete kersen worden vers geconsumeerd. Slechts 20 tot 25 procent van zoete kersen is ingeblikt, ingevroren, gedroogd, gepekeld of geperst. Dat in tegenstelling tot taartkersen, waarvan het grootste deel (97 procent) wordt verwerkt, voornamelijk voor het koken.

Kunnen diabetici kersen eten?

 1. Als u diabetes heeft, is het belangrijk om uw bloedglucosewaarden binnen de door uw arts voorgestelde limieten te houden. Een manier om dat te doen is om uw inname van koolhydraten te controleren.

 2. Gezonde bronnen van koolhydraten in de voeding zijn non-starchy groenten, fruit, volle granen en bonen. Kersen zijn een optie, maar het is belangrijk om uw portiegrootte te controleren.

 3. Volgens de British Diabetic Association is een kleine portie 14 kersen (ongeveer hetzelfde als 2 kiwi's, 7 aardbeien of 3 abrikozen). Aangezien verschillende mensen verschillende toleranties hebben voor koolhydraten, overweeg dan om uw bloedsuikerspiegel te testen voor en na het voor het eerst proberen van kersen.

Koolhydratengehalte van kersen

 1. Gebaseerd op rijpheid, bevat een portie ontpitte zoete kersen ongeveer 25 gram koolhydraten. Dat is hetzelfde als ongeveer 6 theelepels suiker. Een portie zure kersen zonder pit bevat ongeveer 19 gram koolhydraten, wat ongeveer hetzelfde is als 5 theelepels suiker.

 2. Een portie van 1/2 kopje zou voor de meeste diabetici geen probleem moeten zijn. De beste manier om te begrijpen hoe uw lichaam op kersen reageert, is om uw bloedsuikerspiegel één tot twee uur na het eten te controleren.

 3. Ingeblikte kersen worden vaak verpakt in sap of siroop die veel extra suiker bevatten. Een kopje ingeblikte kersen (en de vloeistof) verpakt in zware siroop heeft ongeveer 60 gram koolhydraten. Dat vertaalt zich in ongeveer 15 theelepels suiker.

 4. Een portie van 5 maraschino-kersen bevat ongeveer 11 gram koolhydraten, gelijk aan ongeveer 2,5 theelepels suiker.

Glycemische index van kersen

 1. De glycemische index (GI) geeft voedseleffecten op de bloedsuikerspiegel aan op basis van het koolhydraatgehalte. Een hoge glycemische index verhoogt uw bloedglucosespiegel. De glycemische index van verse zoete kersen is 62, een medium-GI voedsel. De glycemische index van verse zure kersen is 22, een voedsel met een lage GI.

Kunnen kersen diabetes positief beïnvloeden?

 1. Er is voortdurend onderzoek gedaan naar een mogelijke rol voor kersen als behandeling voor diabetes.

 2. De resultaten van deze en andere studies suggereren dat voortgaand onderzoek zou kunnen aantonen dat kersen een rol spelen bij een gezonde glucoseregulatie, waardoor het risico op diabetes mogelijk wordt verminderd en de bijwerkingen worden verlicht.

Takeaway

 1. Als u diabetes heeft, kunnen kersen een gezond en smakelijk onderdeel van uw dieet zijn en vitamine C, kalium en vezels bevatten. Op basis van de glycemische index van kersen, moet u echter de portie controleren wanneer u ervan geniet.

 2. Uit een aantal onderzoeken blijkt dat kersen uiteindelijk een rol kunnen spelen bij de behandeling van diabetes, inclusief glucoseregulatie.

 3. Als u diabetes heeft, kunnen kersen een gezond en smakelijk onderdeel van uw dieet zijn en vitamine C, kalium en vezels bevatten. Op basis van de glycemische index van kersen, moet u echter de portie controleren wanneer u ervan geniet.

 4. Uit een aantal onderzoeken blijkt dat kersen uiteindelijk een rol kunnen spelen bij de behandeling van diabetes, inclusief glucoseregulatie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407