Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kersensap voor jicht: voordelen, dosering, bijwerkingen en meer

Overzicht

 1. Volgens de Arthritis Foundation heeft 4 procent van de Amerikaanse volwassenen last van jicht. Het treft ongeveer 6 miljoen mannen en 2 miljoen vrouwen in de Verenigde Staten.

 2. Jicht treedt op wanneer zich urinezuur in het lichaam ophoopt. Als je jicht hebt, zul je waarschijnlijk pijnlijke zwelling in je gewrichten ervaren, vooral in je voeten. U kunt intermitterende jichtaanvallen of opflakkeringen hebben, waarbij u plotseling pijn en zwelling krijgt. Jicht kan ook leiden tot de ontwikkeling van inflammatoire artritis.

 3. Gelukkig zijn er veel beschikbare behandelingen om uw jichtsymptomen te beheersen, waaronder:

 4. Een populaire natuurlijke behandeling voor jichtaanvallen is kersensap. Laten we eens kijken hoe kersensap kan worden gebruikt om jichtsymptomen te beheersen.

Hoe behandelt kersensap jicht?

 1. Kersensap behandelt jichtaanvallen door het niveau van urinezuur in het lichaam te verlagen. Omdat de opbouw van urinezuur jicht veroorzaakt, is het alleen maar logisch dat kersensap jichtaanvallen kan voorkomen of behandelen.

 2. Een studie uit 2011 merkte op dat 100 procent scherp kersensap het niveau van serumurinezuurwaarden aanzienlijk verlaagde bij deelnemers die gedurende vier weken elke dag 8 ons sap dronken.

 3. Het is niet alleen kersensap dat het urinezuurgehalte zou kunnen verlagen - kersensapconcentraat kan ook gunstig zijn voor mensen met jicht.

 4. Uit een pilotstudie uit 2012 bleek dat het consumeren van concentraat van kersensap de niveaus van urinezuur in het lichaam verlaagde. Een deel van de studie toonde aan dat kersenextract effectiever was dan granaatappelconcentraat bij het verlagen van urinezuurspiegels.

 5. Uit een retrospectief gedeelte van het onderzoek bleek dat, wanneer het gedurende een periode van vier maanden of langer werd geconsumeerd, kersensapconcentraat jichtaanvallen aanzienlijk verminderde.

 6. Een online enquête gericht op mensen met jicht suggereerde ook dat inname van kersen de symptomen kan verbeteren. Van de respondenten van de enquête zei 43 procent dat ze kersenextract of sap gebruikten om hun jichtsymptomen te behandelen. Uit het onderzoek bleek dat degenen die kersensupplementen gebruikten, aanzienlijk minder opflakkeringen rapporteerden.

 7. Natuurlijk is dit onderzoek beperkt omdat het afhankelijk is van de proefpersonen om hun eigen symptomen te melden. Toch zijn de resultaten veelbelovend.

 8. Een van de meest uitgebreide onderzoeken naar jicht en kersensap werd uitgevoerd in 2012. In het onderzoek werden 633 deelnemers met jicht onderzocht. De onderzoekers ontdekten dat het consumeren van minstens 10 kersen per dag het risico op jichtaanvallen met 35 procent verminderde. Een combinatie van kersen en allopurinol, een medicijn dat vaak wordt gebruikt om urinezuur te verminderen, verminderde het risico op jichtaanvallen met 75 procent.

 9. Volgens de studie verminderen kersen urinezuur omdat ze anthocyanen bevatten, wat kersen hun kleur geeft. Anthocyanen zijn ook te vinden in ander fruit, zoals bosbessen, maar er is een gebrek aan sluitend onderzoek naar de effecten van de consumptie van bosbessen op jicht.

 10. Anthocyanen hebben ook ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor kersensap een natuurlijke ontstekingsremmer is. Dit kan de zwelling in verband met jicht helpen verlichten.

Hoeveel moet u nemen?

 1. Ondanks het feit dat onderzoek sterk suggereert dat kersensap jicht kan behandelen, is er nog geen standaarddosis. De hoeveelheid kersensap die u consumeert, moet afhangen van de intensiteit van uw symptomen.

 2. De Arthritis Foundation stelt voor om een ​​handvol kersen te eten of een glas scherp kersensap per dag te drinken, omdat uit het beschikbare onderzoek verbeteringen zijn gebleken bij mensen die elke dag een glas dronken.

 3. Het is echter altijd het beste om met uw arts te praten voordat u een behandeling uitvoert, omdat deze u mogelijk meer specifieke aanwijzingen over de dosering kunnen geven.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen?

 1. Tenzij u allergisch bent voor kersen, is het onwaarschijnlijk dat u een bijwerking zult hebben. Het is echter belangrijk om alles met mate te eten - en kersen zijn geen uitzondering. Het is mogelijk om diarree te krijgen als je te veel kersensap drinkt of te veel kersen eet.

 2. Hoeveel is teveel kersensap? Dat is moeilijk te zeggen, want het hangt af van je eigen spijsverteringsstelsel. Zoals vermeld, zou één glas per dag voldoende moeten zijn om jicht te behandelen zonder bijwerkingen te veroorzaken. Als u bijwerkingen heeft, noteer deze dan en praat erover met een zorgverlener.

De afhaalmaaltijden

 1. Als u meer kersen aan uw dieet wilt toevoegen, kunt u dat op verschillende manieren doen. Jij kan:

 2. Misschien wilt u zelfs genieten van een gezond kersendessert.

 3. Hoewel kersensap uw jichtsymptomen kan helpen verbeteren, moet het geen voorgeschreven medicatie vervangen.

 4. Uw arts kan een aantal medicijnen voorschrijven om jicht te behandelen, waaronder:

 5. Naast medicatie kan uw arts u voorstellen een paar veranderingen in levensstijl aan te brengen om uw jichtsymptomen te verbeteren. Dit kan zijn:

 6. Kersensap kan voorgeschreven medicatie en veranderingen in levensstijl aanvullen. Zoals altijd is het belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u natuurlijke behandelingen uitvoert.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407