Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Keto Egg Fast Diet: regels, voordelen, risico's en voorbeeldrecepten

De onderste regel

 1. Vasten is een veel voorkomende traditie waarbij voedselconsumptie wordt onthouden of beperkt. Het wordt al duizenden jaren beoefend om zowel religieuze als gezondheidsredenen.

 2. De afgelopen jaren is vasten een populaire manier geworden voor mensen om af te vallen.

 3. Een ei snel is een dieetplan voor de korte termijn waarbij voornamelijk eieren, kaas en boter worden gegeten.

 4. Het is populair bij mensen die plateaus voor gewichtsverlies willen doorbreken, met name die met ketogene diëten.

 5. Dit artikel legt uit wat een ei snel is, inclusief de regels, voordelen en risico's.

Wat is een ei snel?

 1. Een ei snel is een dieetplan voor de korte termijn dat in 2010 door blogger Jimmy Moore is ontwikkeld.

 2. Het is een beperkt ketogeen dieet - een manier van eten met veel vet, matige eiwitten en weinig koolhydraten.

 3. Ketogene diëten helpen uw lichaam in de metabole toestand van ketose te komen, waarbij het ketonen begint te gebruiken als een energiebron in plaats van glucose (1).

 4. Het doel van een snel ei is om u te helpen gewichtsverliesplateaus te doorbreken. Dit zijn ontmoedigende punten in een plan van het gewichtsverlies waar uw vetverlies vastloopt.

 5. Sommige mensen gebruiken het om hun lichaam in ketose te helpen - voordat ze aan een ketogeen dieet beginnen.

 6. Het plan heeft veel regels, waaronder:

 7. Dit zijn de meest voorkomende regels, maar mensen maken meestal hun eigen aanpassingen.

 8. Een typische eiersnelheid duurt drie tot vijf dagen, omdat dit voldoende zou moeten zijn om een ​​plateau voor gewichtsverlies te overwinnen.

 9. Langer volgen dan dit wordt niet aanbevolen, omdat dit kan leiden tot gezondheidsrisico's, zoals voedingstekorten en constipatie.

 10. Het ei snel is niet geschikt voor mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals diabetes, eetstoornissen, cholesterolverantwoorders en mensen zonder een galblaas.

 11. Het is ook ongepast voor mensen die geen eieren kunnen eten, zoals veganisten, mensen met ei-allergieën of mensen die eieren om religieuze redenen vermijden.

Hoe werkt het?

 1. Een ei werkt snel door de metabole toestand van ketose te induceren.

 2. Ketose treedt op wanneer uw lichaam weinig toegang heeft tot glucose, de voorkeursbron voor brandstof. Ter compensatie maakt je lichaam ketonlichamen uit vet en gebruikt het als brandstof (1).

 3. Om ketose te bereiken, moeten mensen meestal 50 gram koolhydraten of minder per dag eten. Ze halen de rest van hun calorieën uit een vetrijk, gematigd eiwitdieet.

 4. Een ketogeen dieet kan gewichtsverlies bevorderen door gevoelens van volheid te bevorderen, voedselopties te beperken, de eiwitinname te verhogen en mogelijk de vetopslag te verminderen (2, 3, 4).

 5. Bovendien vinden sommige onderzoeken dat ketogene diëten meer gewichtsverlies kunnen bevorderen dan conventionele vetarme, caloriearme diëten (5, 6).

 6. Een eiersnelheid duurt echter slechts drie tot vijf dagen, dus het is misschien niet genoeg tijd voor iemand om ketose te bereiken. In sommige gevallen duurt het een week of langer om deze status te openen.

 7. Het dieetplan is restrictiever dan conventionele ketogene diëten, omdat het het aantal voedsel dat u kunt eten vermindert. Deze beperking kan uw calorie-inname verminderen en gewichtsverlies bevorderen.

 8. Hoewel een ei snel u zal helpen gewicht te verliezen, zijn uw algehele resultaten afhankelijk van verschillende factoren, zoals uw startgewicht, lengte, leeftijd, geslacht en totale voedselinname.

 9. Iemand met een hoger startgewicht zou bijvoorbeeld verwachten meer vet te verliezen dan iemand met een lager startgewicht.

 10. Dat gezegd hebbende, de meeste mensen beweren dat ze 5-10 pond (1,4-2,7 kg) in 3-5 dagen verliezen.

Voordelen van een snel ei

 1. Tot op heden is het ei snel niet wetenschappelijk onderzocht.

 2. De volgende voordelen zijn wat u kunt verwachten van het volgen van een kort, beperkt ketogeen dieet dat het eten van eieren aanmoedigt.

 3. Houd er rekening mee dat een snel ei slechts drie tot vijf dagen duurt, dus u krijgt misschien niet alle voordelen van een conventioneel ketogeen dieet.

 4. Hier zijn enkele voordelen die u kunt verwachten:

 5. Een ei stimuleert snel het eten van eieren, waarvan bekend is dat ze erg vullend zijn (7).

 6. Talrijke onderzoeken tonen zelfs aan dat het eten van eieren je kan helpen om je langer vol te voelen. Dat kan leiden tot het consumeren van minder calorieën per dag en zal waarschijnlijk gewichtsverlies bevorderen (8, 9, 10).

 7. Eieren vullen zich omdat ze veel eiwitten bevatten.

 8. Onderzoek geeft aan dat een hoge eiwitinname kan helpen het niveau van hormonen te verhogen die de volheid bevorderen, zoals peptide YY (PYY), GLP-1 en CCK, terwijl de niveaus van de hongerbevorderende werking worden verlaagd hormoon ghrelin (11, 12).

 9. Afgezien van dat het rijk is aan eiwitten, is een eiersnel een soort ketogeen dieet, waarvan sommige onderzoeken hebben aangetoond dat het meer vult dan standaard vetarme, caloriearme diëten (2).

 10. Een snel ei is een zeer beperkend dieet op korte termijn dat uw voedselopties beperkt.

 11. Onderzoek wijst uit dat het beperken van het aantal en de variëteit aan goedgekeurde voedingsmiddelen uw dagelijkse calorie-inname natuurlijk vermindert (13).

 12. Het dieetplan is ook gebaseerd op ketogene principes, die ketose kunnen bevorderen.

 13. Studies tonen aan dat ketogene diëten u kunnen helpen vet te verliezen, spiermassa te behouden, de eetlust te beteugelen en markers van ziekten te verbeteren, zoals een hoge bloedsuiker, triglyceride en cholesterolspiegels (2, 14, 15, 16).

 14. Een eiersnelheid duurt echter slechts drie tot vijf dagen, wat misschien niet genoeg tijd is om ketose te bereiken. In sommige gevallen kan het een week of langer duren om deze status te bereiken.

 15. Buikvet of visceraal vet is een risicofactor voor hartziekten, diabetes en andere chronische aandoeningen.

 16. Ketogene diëten zoals het ei snel kunnen u helpen meer buikvet te verbranden dan vetarme diëten.

 17. In één onderzoek verloren volwassenen die een ketogeen dieet volgden meer totaal vet en buikvet dan degenen met een vetarm dieet - ondanks het eten van 300 calorieën meer per dag (6).

 18. In een 12 weken durend onderzoek verloren vrouwen die een ketogeen dieet volgden gemiddeld 21,2% visceraal vet - vergeleken met een vermindering van 4,6% bij vrouwen met een vezelrijk, laag- vetdieet (17).

 19. Maar omdat een ei snel maar een paar dagen duurt, is het onduidelijk hoeveel buikvet je zou verliezen.

 20. Insulineresistentie treedt op wanneer uw lichaam niet goed reageert op insuline, een hormoon dat de bloedsuikerspiegel reguleert.

 21. Verschillende onderzoeken tonen aan dat ketogene diëten de insulineresistentie kunnen verminderen, wat op zijn beurt het vermogen van uw lichaam om de bloedsuikerspiegel te beheersen kan verbeteren.

 22. In een klein onderzoek van 2 weken verminderden mensen met diabetes type 2 die een ketogeen dieet volgden, hun insulineresistentie met 75% (18).

 23. In andere onderzoeken konden deelnemers met diabetes type 2 op een ketogeen dieet het gebruik van hun diabetesmedicatie verminderen of volledig stoppen (19, 20).

 24. Hoewel het volgen van een ei snel de insulineresistentie tijdelijk kan verminderen, moeten wijzigingen op de lange termijn worden aangebracht om voortdurende resultaten te bevorderen. Als u type 1 of type 2 diabetes hebt, neem dan contact op met uw zorgverlener voordat u snel een ei probeert, want dit kan gevaarlijk zijn.

Potentiële risico's en bijwerkingen

 1. Een ei snel komt met een paar mogelijke bijwerkingen voor gezonde volwassenen.

 2. Als u nieuw bent met ketogene diëten, kunt u de keto-griep ervaren, die wordt veroorzaakt doordat uw lichaam zich aanpast aan ketonen als een energiebron in plaats van glucose (21).

 3. Veel voorkomende symptomen zijn verhoogde honger, prikkelbaarheid, weinig energie, slaapproblemen, misselijkheid, slechte mentale functie, zwakte, hoofdpijn en slechte adem (21).

 4. De meeste van deze symptomen zijn tijdelijk en zouden na een paar dagen vasten moeten verdwijnen. Probeer het koolhydraatarme dieet te volgen voordat je snel met een ei begint. [! 569 => 1140 = 5!

 5. Probeer dit zoveel mogelijk water te drinken om dit risico te verminderen.

 6. Een snel ei is ook een dieet op korte termijn en mag niet langer duren dan drie tot vijf dagen. Dat komt omdat het veel gezonde voedingsgroepen beperkt die nodig zijn voor een optimale gezondheid.

 7. Als u dit dieet te lang volgt, kan uw risico op een voedingstekort toenemen. Als je regelmatig vast, overweeg dan om een ​​multivitamine te nemen om je te helpen aan je voedingsbehoeften te voldoen.

 8. Hoewel een ei snel een snel gewichtsverlies kan bevorderen, zult u waarschijnlijk weer aankomen wanneer u terugkeert naar uw normale dieet - tenzij u langetermijnstrategieën voor gewichtsbehoud implementeert.

 9. Een eiersnelheid is niet geschikt voor mensen met type 1 of type 2 diabetes, cholesterol-hyperresponsers, mensen met eetstoornissen en mensen zonder een galblaas - tenzij onder toezicht van een medische professional.

 10. Bovendien zijn ei-vasten - samen met andere vormen van vasten - niet geschikt voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

 11. Als u medische aandoeningen heeft, neem dan contact op met uw zorgverlener voordat u snel begint.

Voorbeeldmenu

 1. Het volgende menu geeft u inzicht in hoe een ei er snel uitziet.

De onderste regel

 1. Een ei snel is een kortstondig, beperkend ketogeen dieet dat voornamelijk eieren, kaas en boter of een andere vetbron omvat.

 2. Het duurt drie tot vijf dagen en kan op korte termijn helpen bij het afvallen. Toch kan het potentiële risico's hebben, zoals voedingstekorten - vooral als u het langer volgt dan geadviseerd.

 3. Hoewel een ei snel je kan helpen een plateau voor gewichtsverlies te doorbreken, is het geen oplossing voor de lange termijn. Probeer een gezond, uitgebalanceerd dieet te volgen voor blijvende resultaten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407