Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kikkererwten koken in een slowcooker met bakpoeder

Opties

 1. Bonen kunnen in vrijwel alles worden gebruikt. Van soepen en stoofschotels tot burrito's en salades, dit perfecte kleine ingrediënt moet een nietje zijn in de keuken van iedereen. Een type boon dat heerlijk smaakt en een voedingsstoot bevat, is Kikkererwten, ook bekend als garbanzo-bonen.

 2. Kikkererwten zijn vetarm en rijk aan voedingsvezels. Ze bieden ook een aanzienlijke hoeveelheid essentiële vitamines en mineralen zoals ijzer, mangaan, koper, magnesium, molybdeen en foliumzuur. Bovendien zijn kikkererwten een goedkoop alternatief voor vlees.

 3. Veel mensen kiezen voor ingeblikte kikkererwten omdat ze handig en gemakkelijk te gebruiken zijn. Maar de meest budgetvriendelijke, natriumarme manier om kikkererwten tot een vast onderdeel van uw normale voeding te maken, is om te beginnen met de gedroogde bonen.

 4. En hoewel u kikkererwten met succes op de kookplaat kunt bereiden, is het vaak de beste manier om ze in een slowcooker te bereiden. Het is eenvoudig, vereist weinig toezicht en je kunt bakpoeder toevoegen om de huid af te breken en te verzachten.

 1. Voordat u gedroogde kikkererwten in de slowcooker doet, plaatst u de bonen in een vergiet en spoelt u ze grondig onder koud stromend water. De hoeveelheid kikkererwten die u bereidt, moet worden bepaald door hoeveel u in één keer wilt koken - alles van 2 kopjes tot meer dan 4 kopjes zal werken, zolang ze gemakkelijk in uw slowcooker passen.

 2. Na het spoelen door de gewassen kikkererwten met uw vingers en verwijder stenen, puin of gebroken of verkleurde bonen. Doe de kikkererwten in de slowcooker en giet genoeg koud water om de bonen enkele centimeters te bedekken, samen met 2 theelepels zout per elke 2 kopjes bonen.

 3. Voorbakken is niet nodig om eetbare bonen in de slowcooker te produceren, maar als je spijsverteringsproblemen hebt wanneer je peulvruchten eet, kun je proberen de kikkererwten een nacht in koud water te weken voordat je ze kookt om de fytine af te breken zure verbindingen die darmgas kunnen veroorzaken.

Zuiveringszout toevoegen

 1. Veel kookexperts zeggen dat ze een snufje (1/4 theelepel) bakpoeder aan de kikkererwten en water moeten toevoegen voordat je begint met koken als je hard water hebt. Dit komt omdat zuiveringszout alkalisch is, wat betekent dat het een hoge pH-waarde heeft en kikkererwten die worden gekookt in water met een harde, zure pH-waarde - lager dan 7,0 - kunnen onverteerbaar worden en minder voedingsvoordelen voor de eter opleveren. Hard water kan er ook voor zorgen dat de bonen meer kooktijd nodig hebben dan bonen die in zacht water zijn bereid.

Kooktijd

 1. Zodra de kikkererwten in de slowcooker zijn en het water en bakpoeder zijn toegevoegd, varieert de kooktijd afhankelijk van uw tijdsbeperkingen en waarvoor u de bonen wilt gebruiken.

 2. Voor kikkererwten die zacht zijn en klaar om te eten maar niet papperig zijn, reken op twee tot drie uur op hoog, of zes uur op laag. Om bonen te produceren die hun vorm behouden wanneer ze worden gebruikt om andere gerechten zoals soepen te bereiden, laat je vijf uur op de lage stand staan, terwijl heel zachte, puree-waardige kikkererwten ongeveer zeven tot acht uur op laag nodig hebben.

 3. Omdat de kooktijden ook kunnen variëren, afhankelijk van de leeftijd van de bonen, moet u na vier uur beginnen met het controleren van het gewenste gaarheidsniveau, daarna na elk half uur.

Gebruik en opslag

 1. Wanneer de kikkererwten naar wens worden gekookt, of ze nu nog licht hard zijn of gemakkelijk met een vork worden fijngestampt, giet ze dan in een vergiet, bewaar de kookvloeistof en spoel ze goed af. Gebruik de bonen onmiddellijk of bewaar ze maximaal vijf dagen in de koelkast in de gereserveerde kookvloeistof.

 2. Als u langzaam gekookte kikkererwten wilt invriezen, laat u ze na het spoelen minimaal 15 minuten uitlekken, spreid ze dan uit op een bakplaat en leg ze in de vriezer. Wanneer de kikkererwten bevroren zijn, bewaar ze dan tot zes maanden in luchtdichte plastic containers of plastic diepvrieszakken.

Ideeën voor het gebruik van kikkererwten

 1. Als uw ervaring met kikkererwten beperkt is tot hummus, zult u misschien verrast zijn over de vele manieren waarop u deze krachtige peulvrucht kunt gebruiken. In feite zijn deze bonen een geweldige aanvulling op elke salade, soep of burrito kom. Wat zo geweldig is aan kikkererwten, is dat je echt niet mis kunt gaan met hoe je ze gebruikt.

 2. Probeer ze te kruiden met komijn of maak ze zoet met kaneel. Je kunt ze fijnhakken en op een Griekse salade gooien of dun snijden en toevoegen aan een vegetarische pizza. Ze combineren geweldig met avocado of curry en maken een smakelijke garnering voor pastagerechten. Je kunt ze zelfs in een fruitsmoothie sluipen voor een extra boost van vezels en eiwitten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407