Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kikkererwtenmeelfeiten

Andere opties

 1. Veel recepten vragen om een ​​soort tarwebloem, of het nu volkoren, universeel of cakemeel is, maar u kunt tarwebloem met succes vervangen door kikkererwtenmeel. Het voegt een nootachtige smaak en een boost van eiwitten toe en het werkt goed in elk gerecht, van gebak tot soepen en sauzen. Kikkererwtenmeel is ook een goed alternatief als u een tarwevrij of glutenvrij dieet volgt.

De vele namen van kikkererwtenbloem

 1. Kikkererwtenmeel is niets anders dan gedroogde kikkererwten, gemalen tot een meelachtige consistentie. Andere namen voor kikkererwtenmeel zijn grammeel, cici-bloem en garbanzo-bloem. Besan is kikkererwtenmeel gemaakt met niet-geroosterde kikkererwten. Chana is bloem gemaakt van geroosterde kikkererwten. Hoewel het van nature glutenvrij is, is bloem gemakkelijk kruisbesmet als het in de buurt van tarwebloem wordt geproduceerd of gebruikt. Zoek naar een glutenvrije verklaring op de verpakking, wat betekent dat deze voldoet aan de Amerikaanse Food and Drug Administration-normen voor glutenvrije producten.

Voedingswaarden

 1. Een kopje kikkererwtenmeel bevat 356 calorieën, 21 gram eiwit, 6 gram totaal vet en 53 gram totale koolhydraten, volgens de USDA Nutrient Database. Het heeft minder calorieën en koolhydraten dan volkoren of witte bloem voor alle doeleinden, maar het is een betere bron van eiwitten. Kikkererwtenmeel heeft het dubbele eiwitgehalte dan volkorenmeel en zes keer meer dan bloem voor alle doeleinden. Het is een uitstekende bron van folaat en bevat zeven keer meer folaat dan volkorenmeel. Het heeft zelfs meer foliumzuur dan verrijkte bloem voor alle doeleinden. Het levert ook vitamine B-6, ijzer, magnesium en kalium.

Waar te vinden

 1. Als uw supermarkt een uitgebreide sectie internationale voedingsmiddelen heeft, kunt u kikkererwtenmeel vinden in de sectie Indiase voedingsmiddelen onder de namen grammeel, besan of chanameel. De meeste levensmiddelen die Indiase voedingsmiddelen en ingrediënten verkopen, bevatten kikkererwtenmeel, omdat veel Indiase voedingsmiddelen het als hoofdingrediënt gebruiken. Natuurvoedingswinkels hebben ook een verscheidenheid aan niet-tarwe en glutenvrije meel, vaak met kikkererwtenmeel. Als u het niet lokaal kunt vinden, zoek het dan via een leverancier van natuurvoeding of co-op online.

Kikkererwtenmeel thuis maken

 1. Alles wat je nodig hebt om je eigen kikkererwtenmeel te maken, is een blender of keukenmachine en gedroogde kikkererwten, die je bij gedroogde bonen en erwten in elke supermarkt kunt vinden. Spoel de kikkererwten met schoon water en laat ze een nacht drogen of smeer ze op een bakplaat en rooster ze 15 tot 20 minuten in een hete oven. Verwerk de gedroogde kikkererwten in een blender of keukenmachine in kleine batches totdat ze de consistentie van bloem hebben. Bewaar de kikkererwtenbloem in een gesloten container in uw koelkast of vriezer. Een 1 pond pakket gedroogde kikkererwten maakt ongeveer 2 kopjes kikkererwtenmeel.

Kikkererwtenmeel in recepten gebruiken

 1. Je kunt volgens de Michigan State University 7/8 kop kikkererwtenmeel vervangen door elke 1 kop tarwebloem. Afhankelijk van hoe je de bloem gebruikt, kun je betere resultaten krijgen door het met andere bloem te mengen. Probeer bonenmeel te mengen met rijstmeel, of als je iets zoets bakt, meng dan kikkererwtenmeel, sorghummeel en zoete rijstmeel. Soms moet u de hoeveelheid vloeistoffen aanpassen omdat kikkererwtenmeel meer of minder vloeistof kan absorberen dan andere meel. Voeg voor gistbrood xanthan of guargom toe om de gluten te vervangen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407