Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kimchi heeft veel gezondheidsvoordelen, maar ook een aanzienlijk nadeel

Glutenvrij eten

 1. Een pittig gerecht in de traditionele Koreaanse keuken, kimchi is niet langer alleen een specerij of bijgerecht bij een Koreaanse maaltijd. Deze pittige gefermenteerde napakool wordt nu vaak gebruikt in salades, sandwiches, roerbakgerechten en soepen. Rijk aan vitamine A en C, de sterke smaak van Kimchi is onderscheidend en exotisch en is nu overal verkrijgbaar in Aziatische supermarkten, natuurvoedingswinkels en sommige high-end supermarkten.

Kimchi voedingsinformatie

 1. Hier is goed nieuws voor degenen die hun calorieën in de gaten houden: kimchi is een caloriearm, vetarm voedsel. Kimchi wordt echter zelden op zichzelf gegeten, dus om het calorie- en vetgehalte laag te houden, kies je voor vetarme gerechten zoals roerbakgerechten of soepen om je kimchi in te gebruiken.

 2. Een portie van 100 gram kimchi bevat:

 3. Als plantaardig voedsel bevat kimchi geen eiwitten per portie, en de hoeveelheid koolhydraten in kimchi is relatief kleine hoeveelheden (hetzelfde geldt voor suikers), maar het heeft wel drie gram voedingsvezels per 100 gram.

 4. Colorado State University meldt dat de aanbevolen inname van voedingsvezels voor volwassenen 14 gram per 1.000 calorieën is. Gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën per dag, levert 100 gram kimchi iets meer dan 7 procent van de dagelijkse aanbevolen waarde van voedingsvezels.

Bevat darmvriendelijke bacteriën

 1. Het is geen geheim dat yoghurt goed is voor je darmen, maar je weet misschien niet dat kimchi ook een bron is van probiotica, vriendelijke bacteriën die een aantal gezondheidsvoordelen bieden.

 2. Volgens de Academie voor Voeding en Dieetleer, kan het opnemen van meer voedingsmiddelen zoals kimchi in uw dieet helpen het microbe-evenwicht in uw darm te herstellen, de darmfunctie te verbeteren en uw immuunsysteem een ​​boost te geven.

 3. Probiotica kunnen ook worden gebruikt om symptomen te helpen beheersen die worden veroorzaakt door het prikkelbare darmsyndroom of IBS, een chronische spijsverteringsaandoening die buikpijn, gas, constipatie of diarree veroorzaakt.

Vitamine A voor gezondheid van het hart

 1. Een portie van 100 gram kimchi heeft 18 procent van de dagelijkse waarde van vitamine A, gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën per dag. Als een natuurlijke antioxidant, kan vitamine A uw risico op het ontwikkelen van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie en kanker verminderen, die kan worden veroorzaakt door vrije radicalen - geproduceerd als uw lichaam voedsel verteert.

 2. Vitamine A is ook nodig voor een gezonde lichaamsontwikkeling, ook in embryo's en foetussen, en het is van vitaal belang voor het behoud van een gezond gezichtsvermogen. De dagelijkse aanbevolen inname van vitamine A ligt tussen 700 en 900 voor mannen en vrouwen ouder dan 14 jaar en tussen 1.200 en 1.300 microgram voor vrouwen die borstvoeding geven.

Vitamine C voor immuungezondheid

 1. Een portie van 100 gram kimchi heeft 18 procent van de dagelijkse waarde van vitamine C. Net als vitamine A is vitamine C ook een natuurlijke antioxidant die de lichaamscellen beschermt tegen schade door vrije radicalen.

 2. Vitamine C helpt bij de productie van tal van eiwitten, met name collageen, dat uw huid elastisch houdt en uw lichaam helpt uw ​​ligamenten, pezen en bloedvaten te produceren en te onderhouden.

 3. Het is ook essentieel voor het repareren van wonden. De voldoende inname van vitamine C voor volwassenen is tussen de 75 en 90 milligram per dag (80 tot 120 als u zwanger bent of borstvoeding geeft). Als u rookt of wordt blootgesteld aan passief roken, raadt MedlinePlus u aan uw dagelijkse inname met 35 milligram te verhogen.

Nadeel: hoog natriumgehalte

 1. Aan de andere kant, vanwege de manier waarop Kimchi wordt gemaakt, is het rijk aan natrium en levert 670 milligram natrium per portie van 100 gram. Een dieet met veel natrium verhoogt uw kansen op het ontwikkelen van hoge bloeddruk. Volgens de Colorado State University consumeren de meeste Amerikaanse volwassenen teveel natrium in hun dieet.

 2. De aanbevolen dagelijkse bovenlimiet is 2.300 milligram natrium, volgens de richtlijnen van de Centers for Disease Control and Prevention. Voor Afro-Amerikanen, volwassenen ouder dan 51 jaar en mensen met een voorgeschiedenis van hartaandoeningen, daalt de dagelijkse bovengrens tot 1500 milligram. Een enkele portie kimchi levert tussen de 29 en 45 procent van de aanbevolen dagelijkse natriumlimiet.

 3. Aan de andere kant, vanwege de manier waarop Kimchi wordt gemaakt, is het rijk aan natrium en levert 670 milligram natrium per portie van 100 gram. Een dieet met veel natrium verhoogt uw kansen op het ontwikkelen van hoge bloeddruk. Volgens de Colorado State University consumeren de meeste Amerikaanse volwassenen teveel natrium in hun dieet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407