Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kip in citroen marineren

Tips voor het toevoegen van zonnebloempitten

 1. Citroen is een klassieke smaak voor het marineren van kip, vooral in combinatie met zwarte peper en rozemarijn. Gebruik een citroenmarinade op dunne kipfilets voor een snelle doordeweekse maaltijd of marineer een hele kip om te braden. Je kunt de schil en het zichtbare vet verwijderen voordat je stukjes kip marineert; met een recept dat zo lekker is, mis je het niet eens. Het citroensap en de schil fleuren de smaak van de kip op terwijl ze mals worden.

Hoe maak je een citroenmarinade

 1. Een smakelijke citroenmarinade kan worden gemaakt met gelijke delen citroensap en olijfolie. Voeg extra citroensmaak toe door ook de citroenschil te gebruiken. Kruid de marinade met versgemalen zwarte peper en een of meer kruiden zoals rozemarijn, salie, peterselie, tijm en knoflook. Het vervangen van peterselie, zwarte peper en cayennepeper voor de kruiden geeft je een pittiger citroenmarinade. Voor een meer Aziatische marinade van citroen, meng citroensap met sojasaus of tamari-saus en vervang de olijfolie door arachideolie. Kruid het met gehakte knoflook. Je hebt ongeveer 1/2 kopje marinade nodig voor elke pond kip.

Instructies voor het marineren

 1. Marineer de kip in een plastic zak of afgedekte bak in de koelkast. Een verzegelde plastic zak is ideaal omdat de kip volledig bedekt is met marinade wanneer de lucht uit de zak wordt geperst. Marineer nooit in een metalen container; het zuur in de marinade kan reageren met het metaal. Marineer kip in citroenmarinade tot 2 uur. Kip langer dan 2 uur gemarineerd in citroensap kan afbreken en de textuur van het gekookte vlees verpesten. Gooi de marinade na gebruik weg.

Citroen gemarineerde kip koken

 1. Haal de kip uit de marinade en laat hem op kamertemperatuur komen voordat u gaat koken. Bak de kip in een braadslee onder de grill op het bovenste ovenrek. Verplaats de braadpan vervolgens naar het middelste ovenrek en kook de kip op 375 graden Fahrenheit. Je kunt de kip ook op de grill bereiden.

Voedselveiligheid voor gemarineerde kip

 1. Vermijd kruisbesmetting door uw handen en alle kookoppervlakken en keukengerei te wassen voor en na het hanteren van kip. Sommige oudere recepten vragen om kip op kamertemperatuur te marineren. Dit is nooit een veilige praktijk, omdat het bacteriën de tijd en temperatuur geeft om te groeien. De kooktijden variëren afhankelijk van de grootte en de dikte van het stuk kip. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw beveelt aan om kip tot een inwendige temperatuur van 165 F te koken, gemeten op het dikste deel van de kip.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407