Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kip Noedelsoep Isn # x27; t Gezond

Takeaway

 1. Misschien gaf je moeder je altijd kipnoedelsoep als je ziek was of om je op te warmen op een koude winternacht.

 2. En misschien doet u hetzelfde ook voor uzelf en uw gezin.

 3. Voor veel mensen bestrijkt kipnoedelsoep het voedingsspectrum van comfortvoeding tot huismiddeltje.

 4. Maar hoe gezond is dit Amerikaanse nietje?

 5. Hier is een blik op elk ingrediënt en hoe het de voedingswaarde van een portie kan toevoegen of wegnemen.

Chicken

 1. Omdat donker vlees goedkoper is dan wit vlees, zegt Alexander dat restaurants vaak donker vlees gebruiken in hun kipnoedelsoep. Ze zegt echter dat wit vlees de betere keuze is.

 2. Kate Letten, geregistreerd diëtist in Riverside, Illinois, is het ermee eens en merkt op dat in blokjes gesneden kip, het witte vlees met afgesneden vet, wordt beschouwd als een eiwit met een hoge biologische waarde, wat betekent dat het alle essentiële eiwitten die je lichaam niet zelf kan maken.

 3. Terwijl je zelfgemaakte kipnoedelsoep maakt, kun je bepalen wat er in de soep gaat, wees voorzichtig met recepten die rotisserie-kip oproepen.

 4. "Rotisserie-kip bevat een hoop vet en zout, dus dat zou ik zeker vermijden", zei Alexander. "Uw beste optie is om witvleeskip [!borst

 5. Als je witte vleeskip droog vindt, zei Alexander dat je het misschien niet goed kookt.

Noodles

 1. Kipnoedelsoep wordt bijna altijd gemaakt met witte pasta in plaats van volkoren of volkoren, tenzij de soep glutenvrij is.

 2. "Zelfs [!glutenvrije noedels

 3. Te overwegen vezelrijke opties zijn groene linzenpasta.

 4. Ook hoeven de "noedels" niet de vorm van noedels te hebben.

 5. "Het lijkt erop dat penne en rotini in veel gezondere variëteiten voorkomen dan 'noedels'," zei Alexander.

Bouillon

 1. Hoewel bottenbouillon en zelfgemaakte bouillon gevuld kan worden met gezonde voeding, zei Alexander dat het moeilijk kan zijn om zonder zout smaakvol te maken. [! 9187 => 1140 = 4!

 2. Om het natrium zo laag mogelijk te houden, mengt Alexander een natriumvrije bouillon met een natriumarme bouillon.

 3. Andere manieren om minder zout in te halen zijn door meer knoflook, peper en verse kruiden toe te voegen.

 4. "Of probeer een zoutarm alternatief zonder natriumbouillon. Ik gebruik meestal wat zout en wat zout om het zo dicht mogelijk bij het echte te laten smaken," zei Alexander.

 5. Als u bouillon uit een winkel eet, adviseert ze om goed op het natrium te letten.

 6. Eén merk in de winkel ingeblikte soep zegt bijvoorbeeld dat het een "25% minder natrium-noedelsoep met kip" is, maar het bevat 660 milligram natrium in een half kopje en 1.220 milligram in één kopje, wat bijna de helft is van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid natrium voor gezonde personen.

 7. "Zoek bij het kopen van bouillon naar het woord 'laag' in tegenstelling tot 'lager' of 'minder'," zei Alexander. "Als een levensmiddel zegt 'natriumarm', is het wettelijk verplicht om 140 milligram natrium of minder te hebben. 'Lager' en 'minder' zijn relatief ten opzichte van het originele product dat ze vervangen, dus kan nog een ton hebben, en meestal doen als het gaat om kippenbouillon. "

 8. Wanneer ze kipnoedelsoep in restaurants eet, zegt ze voorzichtig te zijn en overweegt dat een populaire keten restaurant's kopje "Vetarme Kip Noedelsoep" 930 milligram zout heeft terwijl hun kom 1400 milligram heeft van zout. Een andere ketting verkoopt een soortgelijke soep.

Selderij, ui, wortel en knoflook

 1. Om deze groenten gezonder te maken, stelt Alexander voor om de biologische versies te kopen. Ze beveelt ook aan om de schil op wortels te laten, omdat deze veel voedingsstoffen bevatten.

 2. Letten wijst erop dat de meeste soepen uit blik weinig tot geen gram vezels bevatten.

 3. "Reken er daarom niet op dat de soep een deuk geeft aan de hoeveelheid vezels die u elke dag nodig heeft, dat is ongeveer 38 gram voor mannen en 25 gram voor vrouwen van 19 jaar tot 50, "zei ze.

Boter en olie

 1. Voordat groenten zoals selderij, ui en wortelen aan soepbouillon worden toegevoegd, worden ze vaak gebakken in boter.

 2. "Je hebt echt geen boter nodig in kipnoedelsoep," zei Alexander.

 3. Wanneer boter niet wordt gebruikt, zegt ze canola- of plantaardige olie en soms wordt zelfs reuzel gebruikt.

 4. "Je wilt absoluut reuzel uit de buurt blijven voor een 'schone' en lichtere soep. Extra vergine olijfolie biedt een geweldige smaak en zal zeker de truc doen om de groenten gebakken te krijgen," zei Alexander.

Combineer uw soep met appels en kaas

 1. Omdat kippennoedelsoep weinig tot geen calcium bevat, stelt Letten voor om appels en kaas te eten als bijgerechten.

 2. "De appels zouden helpen bij het voldoen aan vezelaanbevelingen," zei ze. "Ik zou ook [!uw soepDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407