Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kip zonder botten bakken versus Bone-In Chicken

Tips voor het maken van soep

 1. Kip zonder been zorgt voor een snellere maaltijdbereiding met zijn kortere kooktijd, terwijl kip met botten gemakkelijker tot sappige perfectie te bakken is zonder waardevol vocht te verliezen. In de supermarkt zoeken naar kip zonder been of met been is meestal een kwestie van persoonlijke voorkeur, maar beide kunnen een plaats in uw keuken hebben als ze goed worden bereid.

Basis voor het bakken van kip

 1. Kip wordt meestal gebakken in een Fahrenheit-oven van 350 graden om gelijkmatig koken en bruinen te bevorderen. Afhankelijk van de snee vlees, zullen de kooktijden sterk variëren, waarbij zonder been de snelste is en het langer duurt om met bot te snijden. Breng de kip op smaak met zout, peper en kruiden voor het koken. Voor het laagste vet, kies kipfilet zonder been, omdat deze zonder vel worden verkocht, waardoor het vetgehalte sterk wordt verlaagd; Kip zonder been is in de meeste gevallen ook goedkoper dan kip met been. Wacht na het koken altijd 10 minuten met rusttijd voor kip met botten en vijf minuten met kip zonder been voor het serveren.

Kip zonder botten

 1. Kip zonder been kookt sneller dan delen met een bot, maar vereist meer werk om een ​​sappig en zacht stuk vlees te garanderen als het klaar is. Wanneer u kipfilet zonder botten gebruikt, maakt u ze plat tot een gelijkmatige dikte voordat u ze kookt met een keukenhamer of het handvat van een mes. Deze stap zorgt voor gelijkmatig koken en helpt uitgedroogde borsten te elimineren; voor dijen zonder botten is dit niet nodig, omdat het hogere vetgehalte het vlees tijdens het koken sappig houdt. Breng de kip zonder been goed op smaak en bagger indien gewenst in bloem, ei en paneermeel om wat vocht vast te houden tijdens het bakproces. Het pekelen en bedruipen van kip zonder been vóór en tijdens het kookproces zijn ook nuttig om kip zonder been vochtig te houden tijdens het bakproces.

Kip met botten

 1. Kip met bot neemt meer tijd in beslag om te koken, maar met een bot houdt het vlees langer sappig en kan het een beter afgewerkt product creëren als het correct wordt gedaan. Bak kip met bot bedekt met aluminiumfolie gedurende de helft van de kooktijd voordat u de folie verwijdert en de kip tijdens de tweede helft van de bereiding bruin laat worden. Om het vetgehalte van kip met botten te verlagen, verwijdert u de schil voor het koken. Pekel-kip met botten in uw koelkast tot twee dagen van tevoren om nog sappiger vlees te garanderen bij het bakken.

Tips voor het bakken van kip

 1. De eenvoudigste manier om uitgedroogde kip te voorkomen tijdens het bakken, is door een vleesthermometer te gebruiken om ervoor te zorgen dat u de kip niet te gaar maakt. Kook alle stukken kip tot het dikste deel registreert bij 165 graden Fahrenheit. Meet de temperatuur niet naast een bot. Bij het koken van kip met been is er minder risico op het creëren van droog vlees en daarom kunnen verschillende stukken kip of zelfs een hele gesneden kip allemaal samen in hetzelfde gerecht worden gekookt. Zorg er bij kip zonder been voor dat alle stukken vlees even groot zijn, zodat sommige niet te droog worden terwijl ze wachten tot anderen doorkoken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407