Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kippenspiermagen koken, het verrassend voedzame deel van een kip dat u waarschijnlijk niet eet

Stap 4

 1. De gemiddelde kruidenier heeft misschien nog nooit van kippenspiermagen gehoord - ondanks hoe voedzaam en betaalbaar ze zijn. Nadat je ze te lang op de vleesafdeling hebt overzien, is het tijd om eindelijk te leren hoe je kippenmaagden moet koken, zodat je ze aan je wekelijkse rotatie kunt toevoegen.

Wat zijn kippenspiermagen?

 1. Een kippenspier is een klein maar krachtig orgaan dat voorkomt in het spijsverteringskanaal van een kip. Het orgaan is verantwoordelijk voor het vermalen van ingenomen voedsel voordat het zijn weg vindt naar de darmen van de vogel.

 2. De taaie en taaie spiermaag heeft een meer eigenaardige smaak dan borstvlees maar smaakt vergelijkbaar met donker vlees.

Zijn kippenspiermagen gezond?

 1. Kippenspiermagen zijn een van de meest voedzame delen van de kip. Een portie van 3,5 ounce bevat 154 calorieën, 2,7 gram vet, 0,7 gram verzadigd vet en een indrukwekkende 30 gram eiwit, volgens de USDA.

 2. Gizzards bevatten ook een verscheidenheid aan vitamines en mineralen, waaronder B12, ijzer, fosfor, zink, selenium en niacine. "Vitamine B12 speelt een rol in de gezonde functie van de hersenen en het zenuwstelsel," legt Lanzillotto uit, eraan toevoegend dat ijzer essentieel is om ervoor te zorgen dat onze rode bloedcellen zuurstof door het lichaam kunnen transporteren.

 3. Fosfor helpt afval van onze nieren te verwijderen en is betrokken bij botvorming, Lanzillotto-noten en zink, vooral bekend om zijn immuunversterkende voordelen, helpt ook de celgroei en wondgenezing. Niacine speelt een rol bij het omzetten van macronutriënten in energie die door het lichaam wordt gebruikt, voegt ze eraan toe.

 4. Nog een voordeel van kippenspiermagen? Ze bevatten selenium, een mineraal dat meestal moeilijk uit voedsel te verkrijgen is. "Selenium speelt een rol bij de productie van schildklierhormonen", zegt Lanzillotto.

Hoe verhouden kippenspiermagen zich tot andere delen van de vogel?

 1. Bij het vergelijken van kippenspiermagen met andere bijproducten van de kip, zoals het hart en de lever, hebben de spiermagen de minste hoeveelheid verzadigd vet en bijna evenveel eiwit als de lever, volgens een studie uit april 2015 gepubliceerd in het Korean Journal for Food Science of Animal Resources. "We hebben vet in het dieet nodig om verschillende vitamines op de juiste manier op te nemen; teveel verzadigd vet wordt echter geassocieerd met hart- en vaatziekten," zegt Lanzillotto.

 2. Uit het onderzoek van april 2015 bleek ook dat de lever het hoogste gehalte aan essentiële aminozuren bevatte. Dit zijn aminozuren die het lichaam niet zelf kan produceren. Op de tweede plaats stonden de spiermaag en het hart.

 3. Kippenspiermagen en andere inwendige organen bevatten ook meer B-vitamines in vergelijking met spierweefsel (zoals kippendijen). Bovendien hebben maagmaagden meer energiebevorderend heemijzer dan kippenborst.

Kippenspiermagen koken

 1. Kippenspiermagen zijn taai, vezelig en op zichzelf niet erg smaakvol. Maar een paar eenvoudige kookmethoden kunnen je helpen om ze te transformeren in zachte en heerlijke eetwaren, even leuk op zichzelf of toegevoegd aan andere gerechten.

 2. Claudia Sidoti, chef-kok en receptontwikkelaar bij HelloFresh, geeft de vijf beste kookmethoden hieronder weer.

 3. Kippenspiermagen bakken

 4. Kippenmaagden barbecueën

 5. Kippenspiermagen in een slowcooker koken

 6. Kippenspiermagen smoren

 7. Kippenspiermagen frituren

 8. Kippenspiermagen zijn taai, vezelig en op zichzelf niet erg smaakvol. Maar een paar eenvoudige kookmethoden kunnen je helpen om ze te transformeren in zachte en heerlijke eetwaren, even leuk op zichzelf of toegevoegd aan andere gerechten.

 9. Claudia Sidoti, chef-kok en receptontwikkelaar bij HelloFresh, geeft de vijf beste kookmethoden hieronder weer.

 10. Kippenspiermagen bakken

 11. Kippenmaagden barbecueën

 12. Kippenspiermagen in een slowcooker koken

 13. Kippenspiermagen smoren

 14. Kippenspiermagen friturenDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407