Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kleurrijke maaltijden

Om mee te nemen

 1. Volgens voedingsexperts is het belangrijk om een ​​breed scala aan kleurrijke vruchten, groenten en andere voedingsmiddelen in je dieet te krijgen. Dus welke betere manier om uw vakantiemaaltijden op te helderen dan door meer kleur op te nemen?

 2. Probeer deze eenvoudige trucs om een ​​aantal feestelijke tinten toe te voegen aan uw familiediner. U zult uw dieet verbeteren en genieten van een betere, mooiere maaltijd.

Waarom in kleur eten?

 1. Volgens onderzoek van de North Dakota State University (NDSU) hebben mensen die verschillende soorten fruit en groenten eten mogelijk minder risico op bepaalde ziekten, zoals beroerte, diabetes en kanker . NDSU meldt dat de natuurlijke plantenpigmenten die groenten en fruit hun kleur geven, ook belangrijke voedingsstoffen zijn die gezondheidsvoordelen kunnen bieden.

 2. Natuurlijke pigmenten die "carotenoïden" worden genoemd, zorgen bijvoorbeeld voor de oranje kleur van groenten zoals zoete aardappelen en wortelen. Beta-caroteen, een soort cartenoïde, wordt omgezet in vitamine A, waardoor uw ogen gezond blijven. Carotenoïden zijn ook onderzocht op hun mogelijke voordelen voor de gezondheid van het hart. In een studie die door NDSU werd aangehaald, hadden mannen met een hoog cholesterolgehalte die significante porties groenten met veel carotenoïden aten, een 36 procent lager risico op een hartaanval dan de controlegroep.

 3. De kleuren fruit en groenten komen vaak overeen met belangrijke voedingsstoffen. Dit betekent dat het eten van fruit en groenten uit alle kleuren van de regenboog kan helpen ervoor te zorgen dat je lichaam goed wordt gevoed.

Regenboog eten

 1. De feestdagen bieden een welkome gelegenheid om een ​​boeket van kleurrijke groenten en fruit te eten, waarvan vele uitstekende keuzes zijn als aanvulling op seizoensgebonden maaltijden:

Tips voor kleurrijke vakantiemaaltijden

 1. Er zijn veel manieren om de kleuren in uw dieet uit te breiden als het gaat om het plannen van vakantiemaaltijden:

HealthAhead Hint: Creative Coloring

 1. Als uw vakantiemenu weinig kleurrijke groenten en fruit bevat, mist u een kans om de gezondheid en het genot van uw dinergasten te verbeteren. Het toevoegen van meer kleur aan uw maaltijd maakt uw bord niet alleen aantrekkelijker, maar het zorgt ook voor een scala aan gezonde voedingsstoffen. Wees creatief en voeg kleurrijke producten toe aan zoveel mogelijk gerechten - inclusief vakantiesnacks. Maak het leuk, houd het licht en geniet van de kleuren van het seizoen!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407