Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kobe Beef Nutrition Feiten

Vergelijkingen

 1. Kobe-rundvlees, van oorsprong uit Kobe, Japan, verwijst naar vlees van Wagyu-runderen. "Wa" betekent dingen die Japans zijn en "gyu" betekent vee of rundvlees. Een reden waarom Kobe-rundvlees zo gewenst is, is vanwege het hoge niveau van marmering in het vlees. Kobe-rundvlees is te vinden in Amerikaanse restaurants, maar Kobe-stijl rundvlees is ook beschikbaar in de VS Kobe-stijl rundvlees is afkomstig van Wagyu-vee gekruist met Angus-vee en is gemaakt om aan de consumentenvraag te voldoen. [! 32451 => 1130 = 2!

 1. Menu's geven mogelijk niet aan waar het Kobe-rundvlees vandaan komt, maar zowel het Japanse Wagyu- als het Kobe-rundvlees in Amerikaanse stijl zijn vergelijkbaar qua voedingswaarde. Volgens My Fitness Pal is een portie van 4 ounce Japans Kobe-rundvlees ongeveer 280 calorieën, vergeleken met 330 calorieën in een portie van 4 ounce Amerikaans rundvlees in Kobe-stijl.

Protein

 1. Kobe-rundvlees is, net als veel vlees, een goede eiwitbron en levert 22 gram per portie Wagyu en 18 gram per portie in Amerikaanse stijl. Eiwit vervult veel belangrijke functies in uw lichaam, zoals het repareren en opbouwen van weefsels, en komt in elke cel voor.

Iron

 1. IJzer is een essentieel mineraal omdat uw lichaam het gebruikt om het deel van rode bloedcellen te maken dat zuurstof naar uw weefsels vervoert, hemoglobine genaamd. Het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer, zoals Kobe-rundvlees, is dus belangrijk. Elke portie Kobe-rundvlees levert ongeveer 10 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde van ijzer, ongeacht het type.

Fat

 1. Kobe-rundvlees bevat meer vet dan andere stukken rundvlees. Wagyu Kobe-rundvlees bevat 20 gram vet en 8 gram verzadigd vet. Amerikaans Kobe-rundvlees bevat 28 gram vet, 11 gram verzadigd vet en 1,5 gram transvet per portie. Maar met mate kan dit rundvlees in uw gezonde voeding passen. In feite heeft uw lichaam wat vet nodig om organen te beschermen, uw lichaam te isoleren en energie te geven voor lichaamsbeweging.

Sodium

 1. Kobe beef bevat van nature een bescheiden hoeveelheid natrium. Wagyu Kobe-rundvlees bevat ongeveer 60 gram natrium, terwijl Amerikaans Kobe-rundvlees 75 bevat. Hoewel sommige mensen zoutgevoelig zijn en op hun natriuminname moeten letten, heeft uw lichaam wat natrium nodig. Natrium helpt zelfs de vochtbalans te behouden, speelt een rol bij het koelen van je lichaam als je zweet en helpt zenuwimpulsen over te dragen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407