Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Koekjes bakken: Butter Vs. Verkorting Vs. Margarine

Alternatieven

 1. Voor sommige mensen is het bakken van een perfect koekje een moeilijke taak die zorgvuldige afweging en voldoende oefening vereist. Terwijl sommige mensen koekjes verkiezen die dun en knapperig zijn, houden anderen van hen zacht en taai, terwijl weer anderen de voorkeur geven aan een combinatie van de twee. Ongeacht hoe u ervan geniet, de ingrediënten die u gebruikt, bepalen uiteindelijk de smaak, textuur en consistentie van het koekje. In feite kan het eenvoudig omschakelen tussen boter, bakvet en margarine tijdens het bakken van koekjes drastische gevolgen hebben voor uw eindproduct.

Verspreid

 1. Verkorting heeft de hoogste smelttemperatuur. Wanneer de koekjes bakken, kan het deeg zijn vorm langer behouden voordat het bakvet begint te smelten. Als gevolg hiervan hebben de bloem en eieren de tijd om op hun plaats te liggen voordat het koekje begint in te storten. Margarine en boter hebben slechts iets verschillende smelttemperaturen, dus ze bieden een vergelijkbare hoeveelheid spread. Het gebruik ervan in uw recept zorgt er vaak voor dat de koekjes veel uitgebreider worden tijdens het bakproces. Dit resulteert meestal in plattere, knapperigere koekjes - en als je niet voorzichtig bent, zullen ze gemakkelijk verbranden als ze te lang worden gebakken. Om te voorkomen dat koekjes zich te uitgebreid verspreiden, vriest u het deeg op de bakplaten voordat u ze in de oven stopt.

Flavor

 1. Margarine en bakvet leveren in wezen nul smaak aan uw koekjesrecept. Boter daarentegen levert een verrukkelijke smaak die door geen enkel ander ingrediënt kan worden geëvenaard. Hoewel je boter-gearomatiseerd bakvet kunt gebruiken, is het niet hetzelfde als de smaak van echte boter. Wanneer u een beslissing neemt op basis van smaak, kiest u eenvoudig de optie die het meest aan uw smaak voldoet.

Nutrition

 1. In één eetlepel leveren zowel boter als stokmargarine ongeveer 100 calorieën, kuipmargarine ongeveer 60 calorieën en 110 calorieën verkort. Alle drie de opties bevatten vrij veel vet, variërend van 10 tot 15 calorieën per eetlepel. Boter is het hoogst in verzadigd vet en cholesterol, waardoor de slagaders van het lichaam kunnen verstopt raken. Aan de andere kant heeft margarine zowel verzadigd vet als oververzadigd vet. Transvetten verhogen het LDL-cholesterolgehalte en verlagen het HDL-cholesterolgehalte, waardoor ze nog gevaarlijker zijn dan verzadigd vet. Hoewel bakvet verzadigd vet bevat, bevat het geen cholesterol. Wat het voedingsaspect van het vergelijkingsproces betreft, hebben alle drie de opties voor- en nadelen bij het bakken van koekjes. Hoewel het uit voedingsoogpunt voordelig kan zijn om de optie met het laagste vetgehalte te kiezen, heeft dit invloed op de smaak en textuur van de koekjes.

Andere tips

 1. Of u nu boter, margarine of bakvet gebruikt, het is van essentieel belang dat u de juiste vorm gebruikt die in het recept wordt aanbevolen. Als het recept bijvoorbeeld gesmolten boter vereist, gebruik dan alleen die vorm. Het gebruik van vaste boter of het koken tot een dunne vloeistof zal de uiteindelijke textuur van het koekje aanzienlijk veranderen. Evenzo, als het recept vraagt ​​om margarine op kamertemperatuur of bakvet, zorg er dan voor dat u het product enkele uren uit de koelkast haalt voordat u van plan bent om de koekjes te bakken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407