Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Koffiefruitvoeding versus koffiebonen: hoe vergelijken ze?

Laatste gedachten

 1. Koffiebonen staan ​​bekend om hun rijke aroma en volle smaak, en niet te vergeten de schok van extra energie en de rijkdom aan gezondheidsvoordelen die ze kunnen bieden dankzij koffievoeding. De koffievrucht wordt echter vaak over het hoofd gezien, en niet alleen huisvest deze levendige fruit de super voedzame koffieboon, maar het zit ook boordevol antioxidanten en gezondheidsbevorderende eigenschappen op zichzelf, met onderzoeken die aantonen dat het de hersenkracht kan stimuleren, de groei van kanker bestrijden en de immuunfunctie verbeteren.

 2. Dus wat is koffie-fruitextract, is koffie een fruit en moet u overwegen dit ingrediënt aan uw dagelijkse voeding toe te voegen? Laten we het opsplitsen en nader bekijken wat u moet weten over dit ongelooflijke ingrediënt.

Wat is koffiefruit?

 1. Ook wel de koffiekers of koffiebes genoemd, de koffievrucht is een kleine, rode of paarse vrucht die wordt geproduceerd door de koffieplant. Net als perziken, pruimen en kersen, wordt deze superfruit technisch beschouwd als een steenfruit omdat het een kuil in het midden heeft die rauwe koffiebonen bevat.

 2. Koffiebonen worden eigenlijk geclassificeerd als de zaden van koffiebessen en staan ​​bekend als het basisingrediënt in koffie. Bij de productie van koffie wordt het fruit van de koffieplant meestal weggegooid en de bonen worden vervolgens geroosterd, gemalen en gebrouwen in de bekende warme drank die we allemaal kennen en waar we van houden.

 3. In de afgelopen jaren hebben steeds meer onderzoeken de krachtige gezondheidseffecten van het koffiefruit bevestigd, en voedselfabrikanten zijn begonnen dit op te merken en nieuwe manieren te vinden om het op te nemen in drankjes, supplementen en zelfs gebakken goederen voor een duurzame en antioxidantrijke traktatie.

Koffiefruit versus koffiebonen

 1. Koffiefruit wordt geproduceerd door de koffieplant en herbergt de koffieboon, die meestal wordt geëxtraheerd, geroosterd en gebruikt bij de productie van koffie. De meeste vruchten bevatten twee koffiebonen, hoewel een kleine hoeveelheid slechts één bevat en er wordt aangenomen dat ze een sterkere, rijkere smaak hebben dan gewone koffiebonen.

 2. Dus hoe verhouden deze twee zich qua voeding en smaak? Om te beginnen is het cafeïnegehalte van koffiefruit aanzienlijk lager dan dat van de boon, wat het een goede optie maakt voor degenen die bijzonder gevoelig zijn voor de effecten van cafeïne en op zoek zijn naar een stimulerend alternatief voor koffie. En hoewel beide vol zitten met antioxidanten, kunnen ze verschillende hoeveelheden van bepaalde antioxidantverbindingen bevatten. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat het branden van koffiebonen de hoeveelheid chlorogene zuren vermindert, natuurlijke plantaardige stoffen die als antioxidanten werken. (1, 2)

 3. Ten slotte zijn er enkele duidelijke verschillen in de manier waarop deze ingrediënten gewoonlijk worden verwerkt en geconsumeerd. Terwijl koffiebonen meestal worden gebrand en verkocht als hele bonenkoffie of gemalen koffie, wordt koffie-extract vaak toegevoegd aan supplementen en drankjes voor wat extra smaak en voedingsstoffen.

Top 5 voordelen van koffiefruit

 1. Antioxidanten zijn krachtige verbindingen in verschillende soorten fruit, groenten en superfoods die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen om te beschermen tegen oxidatieve stress en schade aan cellen. Sommige onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat het toevoegen van meer antioxidanten aan uw dieet kan helpen het risico op veel chronische aandoeningen te verminderen, waaronder hart- en vaatziekten, kanker en diabetes. (3)

 2. Koffiefruitpakketten met een goede hoeveelheid antioxidanten in elke portie om uw gezondheid te helpen optimaliseren en ziekten te voorkomen. Volgens een studie gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry, hangt de hoeveelheid koffie-antioxidanten in koffiefruit grotendeels af van de extractiemethode. Uit de studie bleek zelfs dat de antioxidantactiviteit in hele koffie-fruitextracten tot 25 keer hoger bleek te zijn dan in poeders. (4)

 3. Van hersenen afkomstige neurotrofe factor (BDNF) is een type eiwit dat cruciaal is voor de gezondheid van de neuronen, het helpt de groei van nieuwe neuronen in de hersenen aan te moedigen en de overleving van bestaande hersencellen te ondersteunen. (5) Niet alleen dat, maar onderzoeken tonen ook aan dat BDNF vooral belangrijk kan zijn als het gaat om de vorming en opslag van geheugen op lange termijn. (6, 7)

 4. Sommige onderzoeken hebben een significante relatie aangetoond tussen koffie-fruitextract en BDNF-niveaus. Bijvoorbeeld, een studie gepubliceerd in het British Journal of Nutrition toonde aan dat het behandelen van proefpersonen met volledig koffiefruitconcentraatpoeder het BDNF-gehalte met maar liefst 143 procent verhoogde, wat beduidend meer was dan groene koffie cafeïne poeder en druivenpittenextract poeder. (8)

 5. Hoge bloeddruk is een ernstig probleem dat naar schatting tot 34 procent van de volwassenen in de Verenigde Staten treft. (9) Wanneer u hoge bloeddruk heeft, belast dit het hart extra, waardoor het harder moet werken om bloed door het lichaam te pompen en de hartspier na verloop van tijd langzaam verzwakt.

 6. Koffiefruit is rijk aan chlorogeenzuur, een type fenolische stof waarvan is aangetoond dat het de bloeddruk helpt verlagen en de gezondheid van het hart verbetert. Volgens een kleine studie uit Tokio verlaagden de consumptie van chlorogeenzuren geïsoleerd uit groene koffieboonextract zowel de systolische als diastolische bloeddruk significant bij mensen met hoge bloeddruk en kwamen met minimale bijwerkingen of ongunstige symptomen. (10)

 7. Sommige onderzoeken geven aan dat koffiefruit een krachtige impact kan hebben op uw immuunsysteem, dat werkt om uw lichaam gezond te houden en ziekten en infecties af te weren. Hoewel onderzoek momenteel meestal beperkt is tot diermodellen, bleek uit één onderzoek dat het consumeren van koffie-kersenextract de activiteit van immuuncellen bij muizen kon verhogen. (11) Dit kan grote gevolgen hebben voor de preventie van gezondheid en ziekte, hoewel aanvullende studies nodig zijn om te evalueren hoe koffiefruit de immuunfunctie voor de algemene bevolking kan beïnvloeden.

 8. Een van de meest indrukwekkende voordelen van koffiefruit is het potentiële vermogen om de groei en verspreiding van kankercellen te onderdrukken. Eén veelbelovend diermodel, gepubliceerd in het tijdschrift Anticancer Research, ontdekte zelfs dat koffie-kersenextract de tumorgroei bij muizen na slechts 10 dagen aanzienlijk kon verminderen met bijna 54 procent. (12) Houd er echter rekening mee dat er nog meer onderzoek nodig is om te begrijpen hoe koffiefruit kankercellen bij mensen kan beïnvloeden.

Waar te vinden en hoe koffiefruit te gebruiken

 1. Vraagt ​​u zich af waar u koffiefruit kunt kopen en hoe u het kunt toevoegen aan uw dagelijkse routine? Koffie-fruitextract is overal verkrijgbaar in supplement- en vloeibare extractvorm van zowel gezondheidswinkels als apotheken. Vanwege de milde maar toch enigszins zoete koffie-fruitsmaak, wordt koffie-extract soms ook gebruikt als ingrediënt in antioxidantdranken of toegevoegd aan supplementen voor een snelle boost van voeding naast andere superfoods zoals de acaibes.

 2. Koffiefruit is ook een hoofdingrediënt in cascara-thee, die wordt gemaakt door het vruchtvlees van de koffievrucht in heet water te laten weken om de smaak te laten doordringen en vervolgens de pulp te zeven en weg te gooien voor een rustgevende werking. en heerlijke drank.

 3. Je kunt ook koffie gebruiken, een glutenvrije vervanger voor bloem die is gemaakt van de pulp van weggegooide koffievruchten die worden gebruikt bij de productie van koffie. Het kan worden gecombineerd met andere soorten bloem en heeft een nootachtige smaak, plus een goede hoeveelheid eiwitten, vezels, ijzer, kalium en antioxidanten. Het kan gemakkelijk worden toegevoegd aan veel gebakken producten en desserts om het voedingsprofiel op te bouwen.

Recepten voor koffiefruit

 1. Of u er nu voor kiest om er thee van te maken of wat eenvoudige swaps in uw favoriete gebakken recepten te maken om ze een glutenvrije draai te geven, er zijn genoeg manieren om van koffiefruit te genieten in zijn vele vormen. Hier zijn een paar smakelijke recepten om mee te beginnen:

Geschiedenis / feiten

 1. Men gelooft dat de koffieboon oorspronkelijk werd ontdekt door een Ethiopische geitenhoeder genaamd Kaldi in het jaar 850 na Christus. Volgens de populaire legende merkte hij dat zijn geiten op een felrode bes kauwden en steeds energieker werden, wat hem ertoe bracht zelf de bessen te proeven. Hij bracht later de koffievrucht naar een nabijgelegen klooster, maar de monniken gooiden de bessen in het vuur, waardoor ze een heerlijk koffiearoma uitstralen en dat leidde tot het brouwen van 's werelds eerste kopje koffie.

 2. De eerste echte gedocumenteerde ontdekking van de koffieplant was echter pas rond 1500 in Jemen en de plant werd al snel binnen enkele jaren naar vele andere delen van de wereld geëxporteerd. Dus waar wordt koffie tegenwoordig verbouwd? In 1730 werd koffie voor het eerst geteeld in Zuid-Amerika, dat nu goed is voor ongeveer 45 procent van de wereldwijde koffie-export, waarbij Brazilië het voortouw neemt als de topproducent van de koffieboon.

 3. Momenteel wordt geschat dat ongeveer 54 procent van de volwassenen in de Verenigde Staten elke dag koffie drinkt, met de meeste gemiddeld dagelijks ongeveer drie kopjes consumeren en met nieuwe variaties en brouwsels, zoals nitrokoffie en cafeïnevrije koffie, voortdurend in opkomst. (13) Helaas houden de methoden die bij de koffieproductie worden gebruikt in het algemeen in het verwijderen van de koffieboon uit het omringende fruit en het weggooien van enorme hoeveelheden antioxidant-rijk koffiefruit, vaak in rivieren dumpen of gewoon laten rotten.

 4. Gelukkig is de voedingsindustrie onlangs begonnen met het vinden van innovatieve, nieuwe manieren om te profiteren van de unieke voordelen die het koffiefruit te bieden heeft, terwijl ook alle delen van de koffieplant worden gebruikt om te helpen promoten duurzaamheid.

 5. Koffiefruit wordt als zeer veilig beschouwd en wordt geassocieerd met zeer weinig bijwerkingen van koffiefruitextract. Omdat de koffievrucht aanzienlijk minder cafeïne bevat dan de koffieboon, is het veel minder waarschijnlijk dat deze problemen met overdosis cafeïne zoals kriebels, angst of slapeloosheid veroorzaakt.

 6. Het is echter belangrijk om te onthouden dat veel dranken met koffiefruit ook ingrediënten zoals erythritol kunnen bevatten. Wat is erythritol? Erythritol is een suikeralcohol die gewoonlijk wordt gebruikt als alternatief voor suiker om het calorische gehalte van bewerkte voedingsmiddelen te helpen verminderen. Hoewel het over het algemeen als veilig en niet-toxisch wordt beschouwd, wordt het vaak gecombineerd met kunstmatige zoetstoffen en kan het voor sommige mensen gastro-intestinale problemen zoals diarree veroorzaken in combinatie met fructose. (14) Als u gevoelig bent voor de effecten ervan of na consumptie nadelige symptomen opmerkt, is het het beste om de inname met mate te houden om spijsverteringsproblemen te voorkomen.

 7. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407