Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Koken en bakken met rijstmeel

Stap 4

 1. Rijstmeel, een glutenvrij product dat veel van dezelfde resultaten oplevert als tarwebloem, heeft zijn eigen kenmerken. Vaak gebruikt als verdikkingsmiddel bij het koken, is rijstmeel ook geschikt voor het maken van crackers, cakes en knoedels. De zijdezachte textuur en de heldere witte kleur van rijstmeel onderscheiden het van andere meel. Rijstmeel is overal verkrijgbaar in Aziatische markten en natuurvoedingswinkels, of je kunt het zelf maken met behulp van een koffiemolen.

Rijstmeel voor verdikking

 1. Rijstmeel werkt op dezelfde manier als tarwemeel voor het indikken van soepen, sauzen en jus. Om een ​​gerecht te verdikken, maak je een roux van olie, ui en rijstmeel als basis voordat je je vloeistof toevoegt en suddert. Je kunt het ook aan het einde van een bereiding gebruiken door een suspensie te maken. Voeg 1 deel rijstmeel toe aan 4 delen water en meng grondig tot het glad is, zonder klontjes. Voeg 1 kopje vloeistof uit je saus of soep toe en meng goed voordat je het mengsel terug in de pot doet en roert.

Rijstmeel voor knoedels

 1. Rijstmeel wordt in Azië vaak gebruikt om knoedels te maken gevuld met zowel zoete als hartige mengsels. Om een ​​deeg te maken, meng je rijstmeel, water en soms bakpoeder en suiker samen om een ​​bal te maken. Rol het deeg na het rusten uit tot een lang stuk en verdeel het in het gespecificeerde aantal stukken. Maak de balletjes plat, vul ze met gemarineerd varkensvlees, gemengde groenten of zoete bonenpasta. Verzegel de knoedels door de zijkanten samen te brengen en de randen samen te drukken. Draai de knoedels om en stoom in een met papier gevoerde stoompan gedurende ongeveer 10 minuten of tot ze gaar zijn.

Rijstmeel bij het bakken

 1. Rijstmeel is een geschikt alternatief voor het bakken van cakes, muffins en andere zoete producten, maar wordt meestal vervangen door zoet brood, omdat het geen gluten bevat, een noodzakelijk ingrediënt voor stevig tarwebrood. Het werkt goed in lichtere muffins en cakes en wordt vaak gecombineerd met andere niet-tarwemeel om de gewenste consistentie te bereiken. Voor het beste resultaat bij het gebruik van rijstmeel bij het bakken, gebruik een recept dat speciaal is geformuleerd voor rijstmeel, omdat het in de meeste gevallen geen gelijke ruil is voor gewoon meel.

Rijstmeel om te frituren

 1. Rijstmeel maakt gefrituurde gerechten toegankelijk voor mensen met glutenallergieën. Het produceert een mooi gebruinde coating op gefrituurd voedsel. Maak een beslag met rijstmeel en water of bedek eenvoudig kleinere stukken vlees in de droge bloem na het kruiden; bak tot de bloem knapperig is en het vlees gaar is.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407