Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Koken met plantaardige glycerine

Voordelen van roggebrood

 1. Een zoete, gladde vloeistof, glycerine vormt de ruggengraat van vet- en oliemoleculen. Je kunt glycerine van voedingskwaliteit, een bijproduct van het maken van zeep, in flessen bij drogisterijen, op gezondheid gerichte supermarkten of de baksecties van supermarkten krijgen. Glycerine vervult een nuttige rol in cakes, koekjes, suikerglazuur en fudge door water te binden in een vorm die het niet meer beschikbaar maakt voor schimmels, waardoor gebakken goederen langer vers blijven. Glycerine heeft ongeveer 27 calorieën per theelepel en is 60 procent zo zoet als suiker.

Stap 1

 1. Voeg een paar druppels glycerine toe aan recepten voor royal icing voor cakes en koekjes om te voorkomen dat het ijs uitdroogt en een korst vormt. Meng de glycerine met poedersuiker, eiwitten en citroensap.

Stap 2

 1. Combineer 1 tot 2 el. van glycerine met banketbakkerssuiker, lichte glucosestroop, water en niet-gearomatiseerde gelatine om fondant te maken, een banketbakkerssuiker glazuur vaak gebruikt op bruidstaarten. De glycerine houdt de fondant vochtig en kneedbaar, merkt meesterbakker en leraar James Peterson op in zijn tekst "Bakken"

Stap 3

 1. Voeg glycerine samen met glucosestroop, water, boter en zout toe aan suiker en maïzena om zout water taffy te maken. Roer de ingrediënten in een pan op middelhoog vuur. Roer het mengsel totdat het begint te borrelen en laat het koken zonder te worden gestoord totdat zachte scheuren verschijnen, beveelt de online site Science of Cooking aan. Voeg smaak- en kleurstof toe en giet het mengsel op een ondiep bakplaat om af te koelen. [! 3089 => 1130 = 5!

Stap 4

 1. Maak voedingsrepen door granen of granola en wei-eiwit in een mengkom te combineren. Voeg boter en plantaardige olie toe aan de kom, gevolgd door glycerine en water. Rol het mengsel uit tot 3/8 inch, snijd het in stukjes en bak 10 minuten op 400 F.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407