Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Koken versus kip bakken

Algeheel dieet

 1. Kip - het alomtegenwoordige witte vlees - is heerlijk, voedzaam en gemakkelijk te bereiden. Hoewel er misschien een hele reeks manieren is om een ​​kip te koken, vragen veel recepten om de vogel eenvoudig te bakken of te koken. Beide methoden produceren vochtig, mals vlees met een lichte variatie in de smaak en voedingsmake-up.

De smakelijke technieken

 1. Zowel bakken als koken produceren mals vlees zonder toegevoegd vet. Beide methoden duren ongeveer even lang en werken voor bijna alle delen van de kip. Gebakken kip hecht beter aan het bot en kan met de vingers worden gegeten, terwijl gekookte kip gemakkelijk van het bot valt en goed gehakt of versnipperd en gemengd met andere ingrediënten werkt. Gebakken kip met de schil erop is iets hoger in calorieën - ongeveer 220 voor een dij / drumstick kwart - dan gekookte kip, die ongeveer 190 calorieën heeft voor hetzelfde stuk; een deel van het vet kookt weg en in het water. Kip bakken produceert droger vlees, maar de smaak is robuuster dan gekookte kip. Gekookte kip bevat minder fosfor en andere mineralen, maar bijna hetzelfde eiwitgehalte als gebakken vlees.

De vogel bakken

 1. Bak de kip op 350 graden Fahrenheit in een voorverwarmde oven. Kook de vogel in een ondiepe, afgedekte pan om te voorkomen dat de huid bruin wordt of bak het onbedekt om een ​​knapperige, gouden korst te produceren. Als u de huid verwijdert voor het bakken, kan het vlees enigszins taai worden omdat de droge hitte de buitenste laag vlees uitdroogt. Koken met de huid erop en dan verwijderen voor het eten kan echter de totale hoeveelheid vet en calorieën verminderen en toch het grootste deel van de smaak behouden.

 2. Bak een hele kip gedurende ongeveer 30 minuten per pond. Borsten zonder botten hebben slechts ongeveer 30 minuten nodig om te bakken en gevogelte met het bot erin - zoals borsten met botten, benen of dijen - duurt ongeveer 30 tot 40 minuten.

Het gevogelte pocheren

 1. Kip koken bij hoge temperaturen kan vlees taai maken. Echter, het pocheren van kip - het gedurende langere tijd in water bij lage temperatuur laten sudderen - doordrenkt het vlees met vocht en maakt het zacht en sappig terwijl het het vetgehalte vermindert. Het vet kookt van het vlees en blijft in de bouillon, wat resulteert in een caloriearm vlees dan bakken met de schil erop. Kook een hele vogel ongeveer een uur op middelhoog vuur; kleinere stukken kosten minder tijd.

Ontmoet het vlees

 1. Hoewel ze in veel recepten bijna uitwisselbaar zijn, kunnen gebakken en gekookte kip alleen worden gegeten of versnipperd of gehakt en gemengd met andere ingrediënten. Droger gebakken kip kan alleen worden geserveerd of worden toegevoegd aan recepten zoals pizza's en salades op basis van sla. Omdat het breekbaarder is, werkt gekookte kip goed voor soepen, zoals kipnoedelsoep, of voor gerechten die vochtige, geraspte kip zoals kip enchiladas of kipsalade broodjes vragen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407