Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kokosmelkkanker

Overwegingen

 1. Kokosmelk en olie zijn veel voorkomende ingrediënten in de keukens van Thailand en omliggende Aziatische landen. Kokosproducten zijn niet zo populair in Noord-Amerika, soms gezien als ongezond vanwege het hoge gehalte aan verzadigde vetten. De verzadigde vetzuren in kokosmelk zijn veel anders en waarschijnlijk gezonder dan die in koemelk. Dieetadvisering voor sommige kankerpatiënten omvat soms onthouden van zuivelproducten zoals koemelk, hoewel kokosmelk wordt aanbevolen als een acceptabel alternatief. Verder wijst enig onderzoek erop dat verbindingen in kokosmelk de groei van kankercellen kunnen remmen. Raadpleeg een oncoloog over voedingsaanbevelingen voor kanker.

Kokosmelk

 1. Kokosmelk wordt gemaakt door het vlees van volwassen kokosnoten van palmbomen te raspen en uit te persen. Dikke kokosmelk wordt slechts één keer gefilterd, terwijl dunnere soorten meer worden gefilterd en met water worden verdund. Daarom is dikke kokosmelk rijker en bevat deze meer voedingsstoffen. Kokosmelk bevat veel verzadigde vetten, middellange ketenvetzuren, die anders worden verwerkt dan verzadigd vet dan dierlijke producten. In tegenstelling tot verzadigd vet van zuivelproducten en vlees, worden middellange keten vetzuren snel door uw lichaam opgenomen en gebruikt voor energie in plaats van opgeslagen in vetweefsel voor later gebruik.

Potentiële voordelen

 1. Naast het stimuleren van het metabolisme, helpt kokosmelk ook de bloedsuikerspiegel in evenwicht te houden door het voorkomen van insulinepieken. Het wordt ook beschouwd als een goed laxeermiddel, volgens "Natural Standard Herb Supplement Reference: Evidence-based Clinical Reviews." Sommige van de vetzuren in kokosmelk, zoals laurinezuur, caprinezuur en caprylzuur, vertonen antischimmel-, antibacteriële en antivirale eigenschappen, die de immuunfunctie kunnen verbeteren. Bovendien bevat kokosmelk kinetin riboside, een stof waarvan is aangetoond dat het de groei van multipel myeloom en vele andere kankers remt in dierstudies, waaronder prostaat-, dikke darm- en borstkanker en lymfomen.

Diëten van kanker

 1. Patiënten met kanker krijgen meestal voedingsrichtlijnen om de groei van kanker tegen te gaan. De richtlijnen bevelen doorgaans aan om meer vers fruit en groenten te eten, minder bewerkte voedingsmiddelen en zich te onthouden van bepaalde zuivelproducten, vooral die welke hormonen bevatten, volgens de "American Cancer Society Complete Guide to Nutrition for Cancer Survivors." Koemelk, bijvoorbeeld, bevat eiwitten die ontstekingsreacties kunnen veroorzaken en hormonen die groeifactoren stimuleren, voorwaarden die niet gunstig zijn voor de behandeling van kanker. Kokosmelk wordt echter vaak aanbevolen als zuivelvervanger omdat het gemakkelijk wordt verteerd en omgezet in energie. Het bevat ook verbindingen die de immuniteit stimuleren.

Discussion

 1. Kokosmelk wordt door de huidige medische autoriteiten niet beschouwd als een effectief middel tegen kanker. Dierproeven met sommige van de verbindingen in kokosmelk zijn bemoedigend, maar er is nog veel meer onderzoek op mensen nodig voordat aanbevelingen kunnen worden gedaan. Kokosmelk kan echter een veiligere en geschiktere drank zijn dan koemelk voor sommige kankerpatiënten, vooral die met prostaat- of borstkanker. Raadpleeg een diëtist die gespecialiseerd is in kanker over de invloed van voedingskeuzes op de progressie van kanker.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407