Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kokosolie en buikvet

Zorgen over veiligheid met gekweekte vis

 1. Of kokosolie een bron van gezond vet is, is enigszins controversieel vanwege het hoge gehalte aan verzadigde vetten. Het verzadigde vet in kokosolie bestaat echter hoofdzakelijk uit triglyceriden met middellange ketens, in tegenstelling tot de triglyceriden met lange ketens die worden aangetroffen in bronnen van verzadigde vetten op dierlijke basis. Dit type vet lijkt je cholesterol niet te verhogen zoals andere soorten verzadigd vet. Het kan ook enkele gezondheidsvoordelen bieden, waaronder mogelijk helpen bij het verminderen van uw buikvet.

Buikvetreductie

 1. Kokosolie is puur vet, met 117 calorieën en 13,6 gram vet per portie. Zoals bij elk calorierijk voedsel, als je er te veel van eet, kun je aankomen. Wanneer het wordt gebruikt als onderdeel van een caloriearm dieet, kan kokosolie u echter helpen buikvet te verliezen. Mannen die vier weken lang elke dag kokosolie consumeerden, hadden een afname van buikvet van ongeveer 1 procent in een studie gepubliceerd in "ISRN Pharmacology" in 2011.

Potentiële mechanismen

 1. Kokosolie verhoogt de vetoxidatie, waardoor minder vet in het lichaam wordt opgeslagen, en kan ook de hoeveelheid energie verhogen die uw lichaam gebruikt, volgens een studie gepubliceerd in het "International Journal of Obesitas "in 2003. Beide dingen kunnen u helpen uw totale lichaamsvet te beperken.

Hoeveelheid en soort vet

 1. Deelnemers aan de studie die gedurende 12 weken 30 milliliter of ongeveer 2 eetlepels kokosolie per dag consumeerden, hadden een grotere afname van cholesterol en tailleomtrek dan degenen die dezelfde hoeveelheid sojaolie consumeerden, die is veel lager in verzadigd vet, volgens een studie gepubliceerd in "Lipiden" in juli 2009. Zowel deelnemers die kokosolie consumeerden als degenen die sojaolie consumeerden als onderdeel van een caloriearm dieet, ondervonden vergelijkbare dalingen in body mass index, of BMI .

Beperkingen en aanbevelingen

 1. Kies vierge kokosolie en geen gehydrogeneerde kokosolie, omdat gehydrogeneerde kokosolie transvetten bevat en uw cholesterolgehalte kan verhogen. Beperk uw totale inname van verzadigd vet, inclusief die van kokosolie, tot niet meer dan 7 procent van uw totale calorieën, beveelt de Academie voor Voeding en Dieetleer aan. In plaats van alleen kokosolie aan uw dieet toe te voegen, gebruik het in plaats van andere bronnen van verzadigd vet, zoals boter of reuzel.Donate - BNB: bnb16ghhqcjctncdczjpawnl36jduaddx5l4eysm5c