Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kokosolie gebruiken voor constipatie

Kokosolie gebruiken voor constipatie

 1. Volgens de USDA is kokosolie rijk aan lipiden die de gezondheid helpen verbeteren. Kokosolie bevat middellange keten vetzuren, die werken om de cellen te stimuleren die uw dikke darm en spijsverteringskanalen bekleden, waardoor de energie en metabole efficiëntie van deze cellen worden verhoogd. Dit kan je spijsverteringssnelheid verbeteren en meer voedingsstoffen opnemen, terwijl ook ontlasting door je spijsverteringsstelsel wordt verplaatst met een normale (of snellere) snelheid. In tegenstelling tot vetzuren met een lange keten zijn MCFA's kleiner en kunnen dus gemakkelijk celmembranen passeren, zonder de noodzaak van enzymatische activiteit. Ze zijn gemakkelijk voor het lichaam te verteren en worden meestal rechtstreeks naar de lever overgebracht om te worden omgezet in energie, in plaats van opgeslagen als vet.

 2. Constipatie komt meestal in twee vormen voor - acuut of chronisch. Acute constipatie kan optreden na een lange periode van slechte voedingskeuzes, overmatig alcoholgebruik of uitdroging. Voor deze acute gevallen kunnen kokosolie en de middellange keten vetzuren snel uw symptomen verlichten, waaronder ontsteking van de weefsels rond de anus, eliminatie van bloed in de ontlasting en slechte opname van voedingsstoffen.

 3. Voor chronische constipatiepatiënten, die vaak wordt veroorzaakt door langdurig gebruik van bepaalde medicijnen, chronische uitdroging, bepaalde voedselallergieën of vitaminetekorten, kan kokosolie een regelmatige toevoeging zijn aan uw dieet in om ontlasting te verzachten en veel van de meest voorkomende klachten van constipatiepatiënten tegen te gaan.

Kokosolie gebruiken voor constipatie?

 1. Verhoog langzaam de hoeveelheid kokosolie die u elke dag gebruikt en merk op hoe het uw constipatiesymptomen beïnvloedt. De meeste mensen vinden dat tussen de 1 en 2 eetlepels (totaal) per dag voldoende is om hun constipatieproblemen op te lossen. Dat gezegd hebbende, sommige mensen hebben tot 3 of 4 eetlepels per dag nodig, terwijl anderen verlichting kunnen vinden met slechts 2-3 theelepels. Als u een overmatige hoeveelheid kokosolie gebruikt, loopt u het risico om te rennen of diarree te krijgen. Onthoud dat kokosolie een krachtig laxeermiddel is en dat iedereen anders is, dus zoek de juiste hoeveelheid die voor u werkt!

 2. Er zijn enkele specifieke richtlijnen die moeten worden gebruikt voor jongeren en volwassenen met bepaalde medische aandoeningen.

Voor peuters

 1. Jonge kinderen hebben een relatief kleine hoeveelheid kokosolie nodig om constipatie te kalmeren; voeg eenvoudig een theelepel kokosolie toe aan hun ochtendyoghurt of in hun pannenkoekbeslag en ze zullen snel terugkomen bij de gezonde 1-2 ontlasting per dag. Als dit niet werkt, probeer dan gedurende de dag een vergelijkbare hoeveelheid kokosolie toe te voegen aan andere maaltijden.

Voor baby's

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Tijdens de zwangerschap

 1. Een eetlepel kokosolie gemengd met warm water of melk vóór elke maaltijd zou aanzienlijk moeten helpen om de ontlasting te verzachten en pijnlijke constipatie tijdens de zwangerschap te voorkomen. Dat gezegd hebbende, constipatie kan door veel dingen tijdens de zwangerschap worden veroorzaakt, waaronder vitaminegebrek, spierkrampen of hormonale schommelingen. Als deze remedie van 1 eetlepel na een week of zo niet werkt, praat dan met uw arts over uw constipatie en leg uit wat u hebt gedaan om het te verlichten.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

 3. Een eetlepel kokosolie gemengd met warm water of melk vóór elke maaltijd zou aanzienlijk moeten helpen om de ontlasting te verzachten en pijnlijke constipatie tijdens de zwangerschap te voorkomen. Dat gezegd hebbende, constipatie kan door veel dingen tijdens de zwangerschap worden veroorzaakt, waaronder vitaminegebrek, spierkrampen of hormonale schommelingen. Als deze remedie van 1 eetlepel na een week of zo niet werkt, praat dan met uw arts over uw constipatie en leg uit wat u hebt gedaan om het te verlichten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407