Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kokosolie in koffie: is het een goed idee?

De onderste regel

 1. Miljoenen mensen over de hele wereld zijn afhankelijk van een ochtend kopje koffie om hun dag te beginnen.

 2. Koffie is niet alleen een geweldige bron van cafeïne die een handige boost van energie biedt, maar ook veel nuttige antioxidanten en voedingsstoffen heeft.

 3. Een recente trend is om kokosolie aan koffie toe te voegen om ook de gezondheidsvoordelen van dit populaire vet te benutten.

 4. U kunt zich echter afvragen of deze oefening gezond is.

 5. Dit artikel vertelt u of u koffie met kokosolie moet drinken.

Kan u helpen in ketose te blijven

 1. Kokosolie is steeds populairder geworden onder mensen die een vetarm, ketogeen dieet met zeer weinig koolhydraten volgen. [! 91228 => 1140 = 2!

 2. Het handhaven van ketose op een ketogeen dieet is in verband gebracht met gezondheidsvoordelen zoals gewichtsverlies, verbeterde bloedsuikerspiegel en verminderde risicofactoren voor hartziekten (2, 3, 4).

 3. Kokosolie kan u helpen in ketose te blijven omdat het vol zit met vetten die middellange keten triglyceriden (MCT's) worden genoemd.

 4. Vergeleken met andere vetten worden MCT's snel geabsorbeerd en onmiddellijk in uw lever afgeleverd. Hier worden ze ofwel gebruikt als energiebron of omgezet in ketonlichamen (5).

 5. Interessant is dat MCT-oliën gemakkelijker worden omgezet in ketonen dan triglyceriden met lange ketens, een ander soort vet dat voorkomt in voedingsmiddelen (6).

 6. Onderzoek toont aan dat MCT's u kunnen helpen in ketose te blijven - zelfs als u iets meer eiwitten en koolhydraten eet dan aanbevolen in een klassiek ketogeen dieet (6).

 7. Kokosolie heeft 4 soorten MCT's en 50% van het vet is afkomstig van het MCT-laurinezuur (7).

 8. Laurinezuur lijkt ketonen langzamer maar duurzamer te maken, omdat het gestaag wordt gemetaboliseerd dan andere MCT's. Daarom is het toevoegen van kokosolie aan uw koffie een effectieve manier om u te helpen in ketose te blijven (7, 8).

Voordelen voor de gezondheid en nadelen

 1. Kokosolie toevoegen aan uw koffie is een gemakkelijke manier om de gezondheidsvoordelen van beide te benutten.

 2. Hier zijn enkele manieren waarop het toevoegen van kokosolie aan uw koffie de gezondheid kan verbeteren:

 3. Het toevoegen van kokosolie aan koffie heeft echter ook nadelen.

 4. Om te beginnen, veel mensen die het aan hun ochtendkoffie toevoegen, gebruiken het als ontbijtvervanger. Als je dit doet, mis je mogelijk veel belangrijke voedingsstoffen die je zou krijgen als je een evenwichtiger ontbijt eet.

 5. Hoewel kokosolie wat voedingsstoffen bevat, heeft het niet zoveel als een voedzaam ontbijt dat veel verschillende voedselgroepen bevat.

 6. Bovendien bevat kokosolie veel calorieën, met 121 calorieën per eetlepel (14 gram). De meeste mensen die het aan koffie toevoegen, hebben de neiging om 2 eetlepels te gebruiken - 242 calorieën extra (18).

 7. Als dit niet zo klinkt, merk dan op dat een persoon van 70 kilo bijna 50 minuten wandelen in een snel tempo (3,5 mijl of 5,6 km per uur) om zoveel calorieën te verbranden (19).

 8. Bovendien, hoewel het gecombineerde effect van kokosolie en koffie je metabolisme enigszins kan verhogen, is het waarschijnlijker dat je aankomt als je geen rekening houdt met de toegevoegde calorieën.

 9. De calorieën in een paar eetlepels kokosolie zijn waarschijnlijk groter dan de calorieën die zijn verbruikt vanwege de kleine toename van het metabolisme in verband met de inname van de MCT's en cafeïne.

 10. Bovendien kunnen bepaalde medische aandoeningen zoals galblaasproblemen of pancreatitis (ontsteking van de alvleesklier) het nodig maken om uw vetinname te beperken (20, 21).

 11. Kokosolie is veel effectiever wanneer u het gebruikt om minder gezonde vetten in uw dieet te vervangen, zoals die van bewerkte voedingsmiddelen, in plaats van bovenop de vetten die u momenteel consumeert.

Hoeveel kokosolie moet u gebruiken?

 1. Als je kokosolie in je kopje Joe wilt proberen, begin dan klein door 1 eetlepel (14 gram) aan hete koffie toe te voegen en goed te roeren om ervoor te zorgen dat de olie goed opneemt.

 2. Sommige mensen geven er de voorkeur aan de olie met koffie in een blender te mengen om een ​​heerlijke drank in tropische stijl te maken.

 3. Uiteindelijk kun je tot 2 eetlepels (28 gram) kokosolie werken als je je vetinname wilt verhogen. Dit kan het meest geschikt zijn voor diegenen die proberen ketose te bereiken en te behouden.

 4. Vermijd het toevoegen van teveel kokosolie te snel, vooral als u een vetarm tot matig vet dieet volgt, omdat dit misselijkheid en laxerende symptomen kan veroorzaken.

 5. Bovendien zijn 2 eetlepels (28 gram) genoeg om de gezondheidsvoordelen van dit smakelijke, gezonde vet te plukken (22, 23).

De onderste regel

 1. Als u uw calorie- of vetinname bekijkt om medische of persoonlijke redenen, vermijd dan kokosolie in uw koffie.

 2. Maar als u een ketogeen dieet volgt of dit gezonde vet in uw dieet wilt opnemen, dan kan het toevoegen aan uw koffie een gemakkelijke manier zijn om uw inname te verhogen.

 3. Om onaangename bijwerkingen te voorkomen, begin langzaam en voeg eerst niet meer dan 1 eetlepel (14 gram) kokosolie toe.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407